وب دا خوزستان | پايگاه خبري و اطلاع رساني دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز : متأسفانه مردان با توجه به مشغله بالا، كمتر علائم خطر بيماري را جدي مي گيرند
پنجشنبه، 5 اسفند 1395 - 20:25 کد خبر:10862

به گزارش روابط عمومي دانشكده پزشكي دكتر بابك پيامي فوق تخصص قلب و عروق و عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز گفت: بيماريهاي عروق كرونر قلب سر دسته بيماريهاي قلبي هستند كه در مردان نيز شايعتر مي باشند و مردان را نسبت به زنان در سن پايين تري مبتلا مي كند. بيماريهاي عضله قلب بصورت گشاد شدگي يا ضخامت آن  در مردان شيوع بيشتري دارد، بيماري دريچه قلب بصورت تنگي يا نارسايي دريچه هاي قلب از ديگر بيماريهاي قلبي است.

وي اظهار داشت: بيماريهاي آريتميك قلب ناشي از برهم خوردن ضربان طبيعي و منظم قلب است كه مي توانند ساير بيماريهاي قلب مثل بيماريهاي عروق كرونر و عضله قلب را در پي داشته باشد.

پيامي خاطر نشان كرد: در ميان بيماريهاي قلبي، تنگي عروق كرونر قلب از شايعترين بيماريها بوده كه در اغلب موارد بصورت فشار در ناحيه پشت جناغ در حين فعاليت يا تنگي نفس يا علائم ديگر همچون تپش قلب خود را نشان مي دهد. در صورت بروز اين علائم لازم است فرد آن را جدي گرفته و به پزشك مراجعه نمايد.

اين متخصص بيماريهاي داخلي افزود: متأسفانه مردان با توجه به مشغله بالا كمتر علائم خطر را جدي مي گيرند و ديرتر به پزشك مراجعه مي كنند كه اين مسئله، درمان را مشكل تر مي سازد. بعضي از عوامل ايجاد بيماريهاي قلبي مثل مصرف دخانيات، غذاهاي پر چرب، فست فود و همچنين چاقي نيز در مردان شايع است كه بايد از آنها پرهيز شود.

پيامي با تأكيد بر پيشگيري پيش از درمان اذعان داشت: پيشگيري از بيماريهاي قلبي را مي توان به دو دسته اوليه و ثانويه تقسيم كرد.

وي ادامه داد: در پيشگيري اوليه با پرهيز از رفتارهاي مضر جهت ايجاد بيماري قلبي مانند عدم مصرف دخانيات، كنترل بيماريهاي فشارخون، ديابت، همچنين داشتن فعاليت فيزيكي و ورزش و پرهيز از چاقي مي توان از بيماريهاي قلبي در امان بود.

پيامي افزود: در پيشگيري ثانويه بيمار پس از شروع عارضه و يا ايجاد مشكل تحت درمان قرار مي گيرد و براي پرهيز از عوارض و عود آن تلاش مي كند.

اين عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز  عنوان كرد: درمان اين گونه بيماري ها در مردان شامل درمان هاي دارويي، اعمال مداخله اي، جراحي هاي باز و بسته، تعبيه باتري (پيس ميكر) در موارد خاص مي باشد كه در كنار آنها اقدامات سلامتي عمومي مانند پرهيز از دخانيات و كنترل قند خون و داشتن فعاليتهاي فيزيكي مناسب و گاهاً تغيير شغل جهت پرهيز از استرس روحي و فيزيكي توصيه مي شود.

وي در پايان با بيان علائم بيماريهاي قلبي كه سلامت مردان را تهديد مي كند اذعان داشت: مردان بايد علائمي چون درد قفسه سينه، تنگي نفس فعاليتي، تپش قلب، احساس سبكي سر را جدي بگيرند و در اولين فرصت به پزشك مراجعه نمايند تا اقدامات تشخيصي و درماني لازم كه از گرفتن شرح حال و معاينه تا انجام نوار قلب، اكوكارديوگرافي، تست ورزش، آنژيوگرافي و ...مي باشد را برحسب نياز انجام گردد.