وب دا خوزستان | پايگاه خبري و اطلاع رساني دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز : نحوه مصرف داروهاي ضد افسردگي سه حلقه اي
سه شنبه، 3 مرداد 1396 - 11:24 کد خبر:11958
دكتر پريسا اعتصام كارشناس ارشد دارويي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز، گفت: داروهاي(Drug) ضد افسردگي سه حلقه اي مي باشند كه از داروهاي اين دسته ميتوان به آمي تريپتيلين، نورتريپتيلين، ايميپرامين، دزيپرامين، دوكسپين، كلوميپرامين و تريميپرامين اشاره كرد. هركدام با ويژگي هاي متفاوت در بيماران مختلف بسته به شرايط و علايم بيمار ممكن است توسط پزشك تجويز شوند.

وي افزود: نكته مهم اين است كه اين داروها كاربردهاي مختلفي دارند، ممكن است براي درمان افسردگي، توقف سردردهاي ميگرني، دردهاي مزمن، اضطراب، اختلالات خوردن، حملات پانيك، سندروم روده تحريك پذير، اختلالت ادراري، اختلالات جنسي، خارش، بي خوابي و….. استفاده شوند.

دكتر اعتصام ادامه داد: در صورت مصرف هرنوع دارو (Drug)يا مكمل ديگر يا ابتلا به هرنوع بيماري مانند ديابت، گلوكوم، بيماري قلبي، تشنج، پركاري تيروئيد، اختلالات كبدي يا كليوي، اختلالات تنفسي، بزرگي خوش خيم پروستات، يبوست هاي شديد حتما موضوع را به پزشك خود اطلاع دهيد.

وي اظهار كرد: قبل از اقدام به بارداري و يا درصوت بارداري يا شيردهي حتما موضوع را به پزشك خود اطلاع دهيد.

اعتصام افزود: درصورت انجام جراحي و خصوصا زماني كه نياز به بيهوشي عمومي باشد ممكن است نياز به قطع دارو باشد و حتما با پزشك خود مشورت كنيد.

كارشناس ارشد دارويي معاونت غذا و دارو دانشگاه بيان كرد: علايم افسردگي ۱ تا دو هفته بعد شروع درمان كاهش مي يابد ولي براي اينكه اثر بخشي كامل ديده شود چند ماه وقت لازم است.

وي گفت: در صورت بروز خشكي دهان به دنبال مصرف اين داروها مي توانيد آب نبات بدون قند بمكيد يا آدامس بدون شكر بجويد.

دكتر اعتصام گفت: از انجام فعاليت هايي كه نياز به هوشياري دارند مانند رانندگي بپرهيزيد.

وي در پايان خاطرنشان كرد: به هيچ وجه و به هيچ وجه اقدام به قطع خودسرانه دارو نكنيد.