وب دا خوزستان | پايگاه خبري و اطلاع رساني دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز : زيان هاي مصرف بي رويه نمك طعام را جدي بگيريد
دوشنبه، 9 مرداد 1396 - 21:26 کد خبر:11996

مهندس حسين عبدالعزيزي كارشناس بهداشت مواد غذايي با اشاره به اينكه شهروندان خطرات استفاده بي‌رويه از نمك طعام را جدي بگيرند، اظهار داشت: استفاده كم از نمك طعام مطلوب است، اما خوردن غذا با نمك مسئله ديگري است.


وي با بيان اينكه ميزان مصرف نمك طعام ۶ تا ۱۸ گرم است، افزود: مصرف بيش از اين ميزان نمك طعام باعث افزايش فشار خون و بيماري قلبي مي‌شود.

 عبدالعزيزي تصريح كرد: كارشناسان معتقدند كه مصرف بي‌رويه نمك مهمترين عامل ميگرن (سردرد عصبي) است.

وي در ادامه اذعان كرد: نمك همچنين باعث آب جمع‌شدگي در بدن، از دست دادن پتاسيم و تورم در پاها مي‌شود. پتاسيم براي جذب و استفاده پروتئين در بدن ضروري است.


اين كارشناس مواد غذايي متذكر شد: چنانچه شهروندان بخواهند ميزان نمك خود را كاهش دهند مي‌بايست از نوشيدن كوشاب (ماء الشعير)، استفاده از منوسديم گلوتامات، جوش شيرين، پودر پخت‌وپز و از خوردن گوشت‌هايي همچون ژامبون، سوسيس، غذاهاي كنسروشده و يا يخ‌زده پرهيز كنند.


 عبدالعزيزي در پايان خاطرنشان كرد: آشاميدني‌هاي رژيمي ممكن است كم‌كالري باشند اما حاوي نمك هستند.