وب دا خوزستان | پايگاه خبري و اطلاع رساني دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز : علائم و راه هاي پيشگيري از گرمازدگي را بشناسيم
یکشنبه، 15 مرداد 1396 - 13:52 کد خبر:12035

دكتر رمضان احدي قائم مقام معاونت درمان دانشگاه علوم پزشكي اهواز علائم و راه هاي پيشگيري از گرمازدگي را تشريح و اظهار كرد: بدن انسان به طور عادي داراي يك مكانيسم تنظيمي براي گرما است و به هم خوردن تعادل در اين مكانيسم با بالارفتن درجه حرارت بدن، گرمازدگي را ايجاد مي كند.

وي در خصوص علائم گرمازدگي گفت: افزايش دماي بدن، كاهش فشار خون، سرگيجه، كاهش سطح هوشياري، خستگي، نداشتن تعريق، سردرد، گرفتگي عضلاني، خشك شدن پوست، تهوع و استفراغ، اختلال ريتم قلب و تكلم، رنگ پريدگي و كاهش ميزان ادرار از جمله اين علائم است.

احدي ادامه داد: گرمازدگي در كودكان، افراد مسن و بيمار و كارگراني كه در ساعات گرم فعاليت فيزيكي مي كنند بيشتر اتفاق مي افتد و همراه با عوارض است.

اين متخصص پزشكي هسته اي بيان كرد: از جمله راه هاي پيشگيري از گرمازدگي اين است كه فرد را از محيط گرم و آفتاب دور و به محيط خنك منتقل كرد؛ محلول ORS و يا يك قاشق چايخوري نمك با هشت قاشق چايخوري شكر در يك ليتر آب مخلوط و بنوشد كه البته آب مناسبترين نوشيدني است.

وي اظهار كرد: بايد فرد گرما زده را به نزديكترين مركز درماني رساند و در حالت استراحت و در جاي خنك قرار گيرد.

احدي توصيه كرد: بايد لباس هاي بيمار را از تنش جدا كرد، پاهاي بيمار بالا نگه داشته شود و با آب ولرم حمام بگيرد.

خوزستان از اواخر فصل بهار امسال با گرماي زودرس روبه رو شد به صورتي كه در چندين روز دماي هوا به 50 درجه سانتيگراد و بالاتر رسيد.

هشتم تير دماي هوا در اهواز 53.7 درجه سانتيگراد اعلام شد كه گفته شده گرمترين نقطه ايران و جهان در اين روز بود.

گرمازدگي درسه هفته اخير، جان 2 كارگر را در اين خوزستان گرفت.

بر اساس مصوبه ستاد بحران خوزستان در 22 خرداد، ساعت پايان كار ادارات و دستگاه هاي اجرايي خوزستان در روزهايي كه دماي هواي استان به بالاي 49 درجه مي رسد، ساعت 13 مي باشد.

منبع: ايرنا خوزستان