وب دا خوزستان | پايگاه خبري و اطلاع رساني دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز : دانستني هاي مفيد درباره خرما
پنجشنبه، 19 مرداد 1396 - 13:19 کد خبر:12092
تحقيقات درباره خرما نشان داده كه اين ميوه مي تواند پيشگيري از بسياري از سرطان ها همچون كولون، معده وغيره را در پي داشته باشد

حسين عبدالعزيزي كارشناس صنايع مواد غذايي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز گفت: خرما ميوه اي است بسيار مقوي كه مواد معدني بسياري چون آهن، پتاسيم، روي، منگنز و ويتامين هاي A-B-E را داراست. تحقيقات درباره ي خرما نشان داده كه اين ميوه ميتواند پيشگيري از بسياري از سرطانها مانند كولون، معده و.... را در پي داشته باشد.

وي افزود: از خواص خرما مي توان به ملين بودن آن و خنثي كردن اسيد اضافي معده اشاره كرد. مي توان از اين ميوه در درمان زيادي اسيد معده و ترش كردن و دل درد نيز بهره گرفت.

عبدالعزيزي در زمينه فرآورده هاي صنعتي خرما اظهار كرد: اين فرآورده ها شامل شيره خرما، قند مايع، خمير خرما، مرباي خرما و ترشي خرما است.

اين كارشناس صنايع مواد غذايي افزود: يكي از فرآورده هاي مهم خرما شيره آن مي باشد.اين محصول از تغليظ عصاره خرما در سطح آزمايشي و فشار اتمسفري و در سطح صنعتي توسط ديگ پخت تحت خلاء توليد مي شود. شيره داراي همان مشخصات عصاره است با اين تفاوت كه غلظت بيشتري دارد،متداولترين بريكس شيره خرما 75 مي باشد.

عبدالعزيزي بيان كرد: از آنجا كه بخش عمده اي از قند خرما گلوكز و فروكتوز مي باشد، در صورت فراگيري فن آوري توليد قند مايع و با توجه به تمايل روز افزون در استفاده از قند مايع در محصولات قنادي مي توان از خرما استفاده اقتصادي كرد.

وي ادامه داد: يكي از ساده ترين و پر مصرف ترين فرآورده هاي خرما خمير آن مي باشد، اين محصول پس از كنترل درصد رطوبت(26-20 درصد) خرما و چرخ نمودن آن تهيه مي گردد وبه صورت خمير نگه داري مي شود.خميرخرما داراي مصارف متعدد از جمله استفاده از آن در انواع شكلاتها، صنايع شيريني پزي و مخلوط هاي خرما و خشكبار مي باشد.

عبدالعزيزي گفت: از ديگر فرآورده صنعتي خرما مي توان از مربا و مارمالاد خرما نام برد. مرباي خرما داراي طعم كارامل و اسيديته مناسبي است و گاهي مصرف شكر را تا 40 درصد كاهش مي دهد.

وي بيان كرد: توليد اين فراورده خرما در كشورهاي عراق، عربستان و مصر از مراحل اوليه رشد خرما صورت مي پذيرد و روش مناسبي براي كاهش ضايعات ارقام غير صادراتي گزارش شده است.


عبدالعزيزي در پايان خاطرنشان كرد: خرما به دليل دارا بودن مقادير زيادي قند و انواع مواد مغذي ديگر به عنوان سوبستراي مهم در توليد سركه،انواع اسيدهاي آلي ،الكل و پروتئين تك ياخته اي محسوب مي شود.