وب دا خوزستان | پايگاه خبري و اطلاع رساني دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز : لزوم پيشگيري از وقوع اختلالات تنفسي به دنبال بارش نخستين باران هاي پاييزي از زبان دكتر حانيه راجي
چهارشنبه، 1 شهریور 1396 - 15:30 کد خبر:12159
فوق تخصص بيماريهاي ريه: طبق توصيه هاي ضروري در زمان نخستين بارش هاي پاييزي، مهمترين مورد در خصوص افراد پرخطر كه در خانواده هايي با زمينه آلرژي قوي زندگي مي كنند، اين است كه ضمن استفاده از داروهاي پيشگيري كننده با تجويز پزشك، تا حد امكان از منزل خارج نشوند، درب و پنجره ها را بسته نگه دارند و نهايتا" در صورت لزوم هنگام خروج از منزل داروهاي ضروري، ماسك و اسپري خود را به همراه داشته باشند.

دكتر حانيه راجي عضو هيئت علمي دانشكده پزشكي دانشگاه علوم پزشكي جندي اهواز با اشاره به اهميت نفس كشيدن براي ادامه حيات يك انسان و اينكه در صورت عدم رسيدن چند دقيقه هوا به ريه سبب مرگ انسان مي شود، محافظت از ريه و دستگاه تنفسي را امري مهم قلمداد نمود و گفت: آسم بعنوان يك بيماري التهابي رايج است. اين بيماري مزمن كه مجاري هوايي را تحت تاثير قرار مي دهد، گاهي داراي علائم متغير و عود كننده، انسداد برگشت پذير جريان هوا با نشانه هاي رايج شامل خس خس، سرفه و تنگي نفس مي باشد كه به سه گانه آسم معروف است‏.

وي ضمن بيان اين مطلب كه در فصل پاييز بدليل آغاز بارش ها و گرده افشاني گياهان، فصل آلرژي ناميده مي شود، اظهار داشت: برخي از افراد با داشتن زمينه حساسيت و آلرژي علائمي چون آب ريزش، عطسه، گرفتگي بيني، ترشحات گوش، حلق و بيني از دغدغه هاي اصلي آنها است، گاهي اوقات بدليل تحريك پذيري بيش از حد مجاري هوايي در فصلهاي بهار و پاييز دچار مشكل مي شوند. از اين رو توصيه مي شود از پيش جهت درمان اقدام كنند و از هر گونه سهل انگاري بپرهيزند.

راجي در تشريح پروتكل درماني پيشگيرانه مشكلات تنفسي اذعان داشت:  طبق توصيه هاي ضروري در زمان نخستين بارش هاي پاييزي، مهمترين مورد در خصوص افراد پرخطر كه در خانواده هايي با زمينه آلرژي قوي زندگي مي كنند، اين است كه ضمن استفاده از داروهاي پيشگيري كننده با تجويز پزشك، تا حد امكان از منزل خارج نشوند، درب و پنجره ها را بسته نگه دارند و نهايتا" در صورت لزوم هنگام خروج از منزل داروهاي ضروري، ماسك و اسپري خود را به همراه داشته باشند.

وي در بخش ديگر به  مسائل زيست محيطي اشاره نمود و گفت: مواردي چون هرس كردن بعضي از گياهان توسط شهرداري مي تواند از جمله اقدامات موثر در كاهش مراجعات به مراكز درماني باشد. از اين رو هرس كردن درختاني با ارتفاعات زياد كه ظاهري قله اي شكل دارند، بدليل گرده افشاني در فصل پاييز مي تواند در اين خصوص كمك كننده و بسيار موثر باشد.

اين فوق تخصص بيماريهاي ريه به افرادي كه به آسم فصلي مبتلا هستند، توصيه كرد: علاوه بر تنگي نفس، علائمي شامل خس خس كردن و سرفه پس از يك فشار تنفسي زياد مي تواند مشكل ساز باشد. همچنين بسياري از افرادي كه زمينه آلرژي دارند، اگر با اولين بارش پاييزي مبتلا به تنگي نفس همراه با سرفه هاي خشك و همچنين مكررا" دچار سرما خوردگي شدند و اين سرما به درون سينه پيش رفت، بايد بدانند اين موارد عموما" از علائم سرماخوردگي نيست و از نشانه هاي ظاهري آسم سرفه و آلرژي مي باشد كه در كودكان بسيار شايع است.

عضو هيئت علمي دانشگاه در پايان بر درمان بيماري‌هاي تنفسي بر اساس تشخيص نوع بيماري توسط پزشك معالج تأكيد كرد و اظهار داشت: درمان اين نوع بيماريها با توجه به حاد و مزمن بودن، شدت علايم و عوارض بر جاي مانده بر دستگاه تنفسي متفاوت است.