وب دا خوزستان | پايگاه خبري و اطلاع رساني دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز : پيام تبريك رئيس سازمان بسيج جامعه پزشكي استان خوزستان به مناسبت روز پزشك
چهارشنبه، 1 شهریور 1396 - 15:36 کد خبر:12179

بسمه تعالي

به واسطه مسئوليت خود و به واسطه افتخار وابستگي ام به حرفه مقدس پزشكي، روز پزشك و زادروز طبيب والامقام حضرت شيخ الرئيس ابوعلي سينا را به همه همكاران عزيزم تبريك عرض مي كنم.

حضرت امام صادق (ع) در حديثي گهربار، انسانها  را از سه گروه بي نياز نمي داند، ايشان مي فرمايد: اهل هيچ سرزميني از وجود سه گروه از همنوعان خود كه در كار دنيا و آخرتشان به آنان پناه برده مي شود، بي نياز نيستند و اگر آن ها را نداشته باشند، نابسامان  و سرگردان مي شوند: اول دانشمند پرهيزكار، دوم حاكم نيكوكار و فرمانروا و سوم پزشك ماهر و مورد اعتماد.

اين نقل ارزشمند جايگاه والاي پزشك را در دين مبين اسلام و مذهب جعفري به خوبي ترسيم مي كند. با توجه به ماهيت كار پزشك، او بايد در طول دوران آموزش پزشكي و حتي در هنگام درمان، پيچيدگي هاي نظام هستي و جزئيات آناتومي و فيزيولوژي بدن انسان را مورد مطالعه قرار دهد. اين فرآيند باعث مي شود كه پزشك بيش از ساير افراد توجه به عظمت الهي و نظام پر رمز وراز خلقت داشته باشد، لذا  زمينه خداشناسي و  كسب معنويت و رفتارهاي اخلاقي  انساني براي او فراهم تر است؛ زيرا اين حرفه بيشتر از ساير حرفه ها انسان را با خدا مرتبط مي كند.

به استناد همين روايت و برداشت از آن است كه تلاشگران عرصه سلامت جامعه هم عرض تلاشگران عرصه حاكميتي و امنيت جامعه و همرديف عالمان پرهيزكار تلقي مي شوند. در سايه تلاش و پشتكار پزشكان متعهد ايران اسلامي امروز شاهد رشد و بالندگي در حوزه سلامت هستيم كه نمونه اي بارز و مثال زدني از آن دفاع مقدس است. دفاع مقدس تابلوي زيباي ترسيم شده در پيشاني تاريخ پر افتخار ايران است كه قطعه پزشكان آن پرفروغ وبه رنگ فرشتگان الهي قلم خورده است.

پيشرفت هاي جامعه پزشكي پس از پيروزي انقلاب اسلامي در ايران رشد چشمگيري داشته است و مي توان گفت جامعه پزشكي جزو افتخارات نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران مي باشد و در اين سي و شش سال پس از انقلاب شاهد رشد و توسعه  فضاهاي آموزشي و فضاهاي فيزيكي در حوزه سلامت هستيم .

آثار اين رشد و شكوفايي در جاي جاي ميهن اسلامي به وضوح قابل مشاهده مي باشد و ما بايد شكرگزار اين نعمت ها باشيم و شكرگزاري جامعه پزشكي در برابر جايگاه رفيع خود اين است كه با تمام توان و دلسوزانه  در خدمت مردم عزيز و مداواي بيماران نيازمند باشد و از منابع موجود به درستي استفاده گردد.

بيمــاران و دردمندان نه فقط براي تسكين و درمان دردهاي جسم كـــه در مقام مشاوره و راهنمايي در مقاطع گوناگون زندگي، به طبيب مراجعه كرده و مي كنند؛ زيرا پزشك در افق نگاه و قضاوت ايشان، شخصيتي علمي و آراسته به فضائل والاي اخلاقي است. پزشكان با تاسي از آموزه‌هاي الهي و انساني، رعايت اخلاق پزشكي و بهره گيري از دانش و تجربه، در فرآيند سلامت انسان‌ها به‌عنوان يكي از تاثيرگذارترين بسترهاي دستيابي به توسعه پايدار و ايجاد جامعه متعالي، نقش آفرين هستند.

يكي از آسيبهاي امروز جامعه پزشكي شكل گيري روابط ناسالم مالي بين پزشك و بيمار است كه ضربه سنگيني به اعتماد بيماران به درمانگران خود وارد كرده است كه اميدوار هستيم همكاران عزيز خود به درمان اين آسيب بپردازند تا هيچگاه شاهد ورود مجريان حكومتي و قانون به اين عرصه نباشيم.

در پايان ضمن تبريك اين روز به تمام پزشكان و تلاشگران عرصه سلامت، براي اعضاي جديد سازمان نظام پزشكي استان آرزوي موفقيت دارم و اميدوار هستم كه از لاك محافظه كاري خارج وبه پشتوانه راي اعضا به مشكلات صنفي اعضا پرداخته و از طرفي فعالانه نيز در رفع آسيبهاي حرفه پزشكي كوشا باشند.

دكترياور شاه‌ولي

متخصص راديولوژي و سونوگرافي