وب دا خوزستان | پايگاه خبري و اطلاع رساني دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز : دكتر رسايي: جرم گيري ميناي دندان را از بين نمي برد
یکشنبه، 5 شهریور 1396 - 11:09 کد خبر:12208
يك متخصص جراحي لثه و ايمپلنت گفت: جرم گيري يك راه درماني است و برخلاف تصور برخي از افراد ميناي دندان را از بين نمي برد

دكتر ندا رسايي متخصص جراحي لثه و ايمپلنت و عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي پزشكي جندي شاپور اهواز اظهار كرد: در صورت مسواك نزدن و رعايت نكردن بهداشت دهان بلافاصله ميكروب ها روي سطوح لثه و دندان تجمع كرده و به تدريج ساختار ميكروبي تبديل به ساختار پيچيده تري به نام پلاك ميكروبي مي شود.

وي افزود: در واقع جرم، پلاك ميكروبي است كه مواد معدني روي آن رسوب كرده و بالا يا زيرلثه به وجود مي آيد.

رسايي ادامه داد: جرم دندان ابتدا به رنگ سفيد نمايان مي شود و به تدريج بر اثر تجمع رنگدانه هاي غذايي يا نوشيدني ها تبديل به جرم هاي تيره و قديمي در بالا و زير لثه مي شود.

اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز بيان كرد: مردم تصور مي كنند پاك كردن جرم ها باعث تحليل رفتن دندان ها و لثه ها مي شود در حالي كه رسوب جرم باعث اين حالت مي شود بنابراين جرم گيري پيشگيرانه و درماني است.

وي گفت: جرم گيري با استفاده از وسايل پيشرفته و تكنيك هاي صحيح انجام شده و به ميناي دندان آسيب نمي رساند چون مينا به عنوان سخت ترين ماده بدن انسان و حتي از استخوان ها محكم تر است و 97 درصد مينا از مواد معدني كلسيمي تشكيل شده است.

رسايي در خصوص اينكه عده اي بعد از جرم گيري از تحليل رفتن لثه هاي خود شكايت دارند اظهار كرد: برخي از افراد چندين سال دندان هاي خود را جرم گيري نكرده اند در نتيجه جرم ها به قدري انباشته شده كه به سمت ريشه هاي دندان پيش روي كرده است حتي گاهي جرم آن قدر زياد شده كه دندان لق مي شود.

اين متخصص جراحي لثه و ايمپلنت بيان كرد: زماني كه به بهداشت دندان توجهي نشود، جرم هاي دندان به مرور روي هم انباشته شده و حالت ناهموار و زبري ايجاد مي كند در نتيجه ميكروب هاي جديد تر راحت تر رسوب كرده و تشكيل پلاك ميكروبي بر روي جرم ها تسريع مي شود و به سمت تحليل ريشه مي رود.

وي ادامه داد: جرم ها مانند سيمان قطوري دندان را مي پوشاند و بعد از پاك شدن، فضاي خالي ريشه دندان ها در مجاور هوا و آب سرد درد مي گيرد.

رسايي اضافه كرد: براي رفع اين مشكل بايد بايد از ژل ها و خميردندان هاي ضد حساسيت در مطب يا روزانه در منزل به مدت يك يا 2 هفته استفاده شود.

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز در خصوص دفعات انجام جرم گيري گفت: انجام جرم گيري به ميزان تشكيل جرم و مراقبت از دندان بستگي دارد چون برخي از افراد هر 6 ماه يكبار بايد انجام دهند اما دندان ها حداقل سالي يك بار بايد از نظر داشتن جرم بررسي و در صورت لزوم جرم گيري بالا و زير لثه انجام شود.

وي در خصوص مراقبت از دندان و استفاده از خميردندان هاي مناسب اظهار كرد: استفاده از نخ دندان و مسواك زدن به روش صحيح از اصول اوليه است.

رسايي افزود: خميردندان هاي سفيد كننده بيشتر جنبه تبليغاتي ولي خميردندان هاي ضدحساسيت حالت درماني دارند و خميردندان هاي ضد جرم نيز مناسب است.

اين متخصص جراحي لثه و ايمپلنت ادامه داد: خمير دندان هاي سفيد كننده بيشتر براي افراد سيگاري و مصرف كننده چاي و قهوه مناسب است ومواد ساينده بيشتري دارد.

وي گفت: استفاده از نمك براي شستن دندان به هيچ وجه توصيه نمي شود چون به شدت ساينده است و ميناي دندان را از بين مي برد و خراشيدگي دندان و تحليل لثه را ايجاد مي كند.

منبع: ايرنا خوزستان