وب دا خوزستان | پايگاه خبري و اطلاع رساني دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز : معايب و مزاياي لمينيت و كامپوزيت دندان
چهارشنبه، 15 شهریور 1396 - 10:30 کد خبر:12292
يك متخصص دندانپزشكي ترميمي و زيبايي گفت: براي زيبايي و ترميم دندان هاي قدامي(جلويي) 2 راه ونير سراميكي(لمينيت) و ونير كامپوزيتي پيشنهاد مي شود كه البته هر كدام موارد تجويز خاص و معايب و مزايايي دارند

دكتر ارمغان عليخاني عضو هيئت علمي دندانپزشكي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز در خصوص مزايا و معايب لمينيت و كامپوزيت دندان اظهار كرد: وجود تغيير رنگ، شكستگي، فاصله و پريدگي دندان مي تواند لزوم استفاده از لمينيت و يا كامپوزيت باشد.

وي افزود: برخي از بيماران بدون هيچ مشكل و با دندان هاي سالم و تنها براي تغيير دادن رنگ دندان و ايجاد طرح لبخند زيبا به دنبال انجام اين روش هاي ترميمي و زيبايي هستند كه با توجه به شرايط دنداني، سن و سطح توقع افراد، دندانپزشك متخصص زيبايي بهترين طرح درمان را براي بيمار درنظر خواهد گرفت.

عليخاني ادامه داد: ونير كامپوزيتي در داخل مطب انجام مي شود و در مقايسه با ونير سراميكي احتمال رنگ پذيري و لب پريدگي در آن بيشتر است و مدت زمان طولاني براي انجام اين روش در مطب لازم است.

اين متخصص دندانپزشكي ترميمي و زيبايي گفت: از محاسن اين روش هزينه كمتر، تراش ندادن و به دليل انجام تمام مراحل درماني در مطب، از نظر ايجاد تشابه رنگ و فرم با دندان اصلي مناسبتر است.

وي افزود: در روش ونير سراميكي (لمينيت)، هفت دهم تا يك ميلي متر از سطح دندان تراشيده و قالب به لابراتوار فرستاده و پوسته چيني سراميكي ساخته مي شود.

عليخاني بيان كرد: از آنجا كه انتخاب رنگ در مطب انجام شده و در لابراتوار ساخته مي شود، هزينه بالاتري دارد و به دليل تراشيدن دندان به افراد با سن پايين توصيه نمي شود.

عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز اظهار كرد: از مزاياي اين روش اين است كه دچار پريدگي نمي شود و تنها در صورت فشار زياد و ضربه شكسته مي شود و رنگ ثابت تري دارد.

وي گفت: موارد تجويز هر يك از اين 2 روش خاص است و در مواردي هيچيك را نمي توان جاي ديگري استفاده كرد.
عليخاني ادامه داد: براي دندان هاي با فاصله و يا داراي اندازه كوچك، كه دندان ها فضاي كافي براي انجام كار دارند و تراش زيادي لازم نيست، ونير سراميكي توصيه مي شود.

اين متخصص دندانپزشكي ترميمي و زيبايي اضافه كرد: براي سنين پايين تر و دندان هاي چسبيده به هم كامپوزيت پيشنهاد مي شود چون در صورت نارضايتي بيمار به مرور زمان، مي توان آن را با لمينيت جايگزين كرد.

وي بيان كرد: كامپوزيت نيازمند مراقبت بيشتر است و با ترميم تعداد كمتري از دندان ها و هزينه كمتر نتيجه بهتري حاصل مي شود ولي در هر حال نتيجه زيبايي در هر 2 روش يكي است.

عليخاني در خصوص مراقبت هاي پس از انجام اين روش هاي زيبايي اظهار كرد: براي مراقبت هاي لازم پس از انجام روش هاي لمينيت و يا ونير كامپوزيتي، بهتر است پس از استفاده از نوشيدني يا غذاهاي رنگ دار، دندان ها شسته شود و رنگدانه طولاني مدت با دندان در تماس نباشد.

اين متخصص دندانپزشكي ترميمي و زيبايي تاكيد كرد: حداقل روزي 2 بار مسواك بزنند و نخ دندان استفاده كنند و گاز زدن و خوردن غذاها از جمله سيب و هويج و همينطور عادت شكستن تخمه با دندان هاي جلو ممنوع است.