وب دا خوزستان | پايگاه خبري و اطلاع رساني دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز : تبخال و راه هاي درمان آن
چهارشنبه، 22 شهریور 1396 - 11:49 کد خبر:12337
يك متخصص پوست و مو در خصوص عارضه تبخال، راه هاي پيشگيري و درمان آن نكاتي را تشريح كرد

دكتر سيما رسايي متخصص پوست و مو و عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز  اظهار كرد: تبخال يك عفونت ويروسي و شامل تيپ يك و 2 است كه در كودكان و بزرگسالان بروز مي كند.

وي افزود: در كودكان زماني كه ويروس از طريق تماس با ترشحات و بزاق آلوده براي نخستين بار وارد بدن مي شود با علائمي شبيه به سرماخوردگي ، ضعف و بي اشتهايي و تب، ضايعات و زخم هايي را بر روي سطح مخاط دهان ايجاد مي كند.

رسايي ادامه داد: در اين نوع از تبخال، لثه ها متورم و گاهي دچار خونريزي و كودك دچار بي اشتهايي مي شود.

اين متخصص پوست و مو بيان كرد: ولي در بزرگسالان نخستين تماس با اين ويروس علامت خاصي ايجاد نمي كند و اطراف لب و مخاط بيني به همراه ترشحاتي از اين ناحيه ظاهر مي شود.

وي گفت: گاهي روي تبخال ميكروب هايي اضافه مي شود و ضايعه ديگري به نام زرد زخم كه يك عفونت باكتريايي است را ايجاد مي كند.

رسايي اظهار كرد: طول دوره اين ضايعه، يك هفته يا 10 روز است و با بهبود آن ممكن است تغيير رنگ در محل زخم ايجاد شود.

اين متخصص پوست و مو ادامه داد: وقتي ويروس تبخال وارد بدن شود تا آخر عمر باقي مي ماند و با استرس و كابوس هاي شبانه، نور آفتاب، تب، عفونت هاي ويروسي و عادت ماهيانه بروز مي كند.

وي اضافه كرد: زماني كه فرد دچار اين نوع عارضه مي شود از طريق ترشحات زخم و بزاق مي تواند آن را انتقال دهد و همچنين فرد مبتلا به تبخال بايد از سرايت ترشحات به ديگر قسمت هاي بدن به ويژه چشم خودداري كند چون ممكن است زخم قرنيه و ديگر مشكلات را ايجاد كند.

رسايي گفت: تيپ 2 در ناحيه تناسلي ايجاد شده و جزو بيماري هاي مقاربتي محسوب مي شود و درد و سوزش ادرار ايجاد مي كند.

اين متخصص پوست و مو توصيه كرد: با توجه به اينكه يك يا 2 هفته پس از بهبودي ترشحات امكان آلوده بودن ناحيه تناسلي به ويروس وجود دارد در نتيجه بايد مراقبت لازم صورت گيرد.

وي اظهار كرد: در صورت مزمن و تكرار شدن اين نوع عفونت ها، بايد از نظر ابتلا به عفونت هاي ديگر آزمايش خون انجام شود.

رسايي افزود: به تازگي تعداد قابل توجهي از بيماران پس از ليزر درماني در مراكز غير مجاز دچار تبخال و زگيل در ناحيه تناسلي مي شوند چون زير نظارت پزشك متخصص انجام نمي گيرد.

اين متخصص پوست و مو گفت: براي درمان و كوتاه كردن طول دوره اين عارضه، استفاده از كمپرس سرد، كرم هاي موضعي و در برخي افراد خاص با توجه به تشخيص پزشك متخصص استفاده از داروهاي خوراكي توصيه مي شود.

وي ادامه داد: شست و شوي تبخال با صابون اجازه تشكيل عفونت ثانويه روي زخم و حادتر شدن آن را نمي دهد.

رسايي خاطرنشان كرد: ويروس تبخال ارثي نيست و در تماس با افراد آلوده منتقل مي شود.

اين متخصص پوست و مو بيان كرد: از روبوسي با فرد مبتلا به تبخال خودداري كنيد، از قاشق و ليوان آلوده پيش از شست و شو استفاده نكنيد و ضايعات دست كاري نشود.