دوشنبه 30 اردیبهشت 1398
تعداد بازدید: 1

تشريح اقدامات حوزه بهداشت دانشگاه علوم پزشكي اهواز در مناطق سيل زده از زبان رئيس مركز بهداشت خوزستان

به گزارش روابط عمومي دانشگاه، دكتر مهدي حسيني زاده رئيس مركز بهداشت خوزستان در نشست خبري كه شنبه شب(28ارديبهشت98) در خصوص گزارش اقدامات سيل خوزستان برگزار شد، اظهار داشت: با هشدار مسئولين در رابطه با احتمال وقوع سيل، بر اساس پروتكل سازمان بهداشت جهاني فعاليت‌هاي خود جهت مراقبت از جمعيت را آغاز كرديم. به طور مثال ابتدا مادران باردار از مناطق پرخطر به مناطق امن انتقال يافتند. همچنين براي كودكان و سالمندان برنامه‌ريزي لازم انجام شد.

وي افزود: خوشبختانه در زمان وقوع سيل در هر منطقه‌اي كه سيل رخ داد، تيم سلامت ما حضور يافت و خدمات بهداشتي را ارائه دادند. زماني كه سيل رخ داد، اكوسيستم به هم خورد و ما وظيفه داشتيم دنبال جمعيت برويم و در روستاها يا محل‌هاي اسكان روستاييان خدمات لازم را ارائه دهيم.

رئيس مركز بهداشت خوزستان گفت: به طور مثال براي مادران بارداري كه در مناطق سيل‌زده ماندند، به صورت مستمر ويزيت يك ماه يا چند ماه را انجام داديم و تيم سلامت ما شامل پزشك، ماما و كارشناس بهداشت محيط فعاليت خود را در اين زمينه انجام دادند.

حسيني زاده تصريح كرد: در محل‌هاي اسكان سيل‌زدگان در حوزه دانشگاه علوم پزشكي اهواز هفت هزار و ۱۱۵ مورد ويزيت ماما، بيش از ۳۳ هزار مورد ويزيت پزشك و ۸ هزار مورد خدمات پرستاري ارائه شده است.

وي افزود: همچنين بيش از ۶ هزار كودك ويزيت و بيش از ۱۰ هزار كودك تحت مراقبت قرار گرفتند. بيش از ۲ هزار سالمند نيز توسط پزشك ويزيت و بيش از ۳ هزار سالمند مراقبت شدند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز تصريح كرد: تا ۲۸ ارديبهشت ماه ۲ هزار و ۹۷۳ نفر مبتلا به فشار خون توسط پزشك ويزيت شدند. همچنين در اين مدت بيش از ۳ هزار بيمار فشار خون مراقبت شدند.

حسيني‌زاده با اشاره به توزيع اقلام مورد نياز بين سيل‌زدگان، گفت: تا ۲۸ ارديبهشت ماه ۳۹ هزار و ۶۸۰ مكمل، بيش از ۴ هزار بسته نوار بهداشتي، بيش از ۵ هزار بسته پوشك بچه و بيش از ۲ هزار قوطي شير مكمل بين سيل‌زدگان توزيع شده است.

وي عنوان كرد: همچنين در اين مدت ۴۸۴ نفر مشكوك به بيماري‌هاي واگير و بيماري‌هاي سندرميك شناسايي شده‌اند. در اين مدت نيز ۵۶۸ مورد سندرم اسهال حاد آبكي، ۳۸ سندرم مسموميت غذايي و هشت مورد طغيان بيماري‌هاي منتقله از آب و غذا داشته‌ايم.

حسيني‌زاده ادامه داد: در اين مدت ۵۶۸ مورد نمونه‌برداري از نظر التور و ۱۴ مورد نمونه‌برداري از نظر مالاريا انجام شده است.

رئيس مركز بهداشت خوزستان گفت: در زمان وقوع سيل، مردم در محل‌هاي اسكان اضطراري زندگي مي‌كردند كه عواقب اين تجمع‌ها، بيشتر در حوزه مسائل بهداشتي و بيماري‌ها است. از نخستين گروه‌هايي كه در اردوگاه‌ها حضور پيدا كردند و خدمات ارائه دادند، تيم‌هاي سلامت بودند و در اردوگاه‌ها، حتي اقدام به ايجاد حمام كرديم.

وي تصريح كرد: همچنين اعلام كرديم حتما در اردوگاه‌ها آب بسته‌بندي ارائه شود و تا زماني كه مركز بهداشت خوزستان اعلام نكند كه شرايط آب جهت استفاده مناسب است، همچنان آب بسته‌بندي توزيع مي‌شود.

حسيني‌زاده تصريح كرد: عليرغم اينكه وقوع سيل با زمان پيك التور (شرايط رشد بيماري وبا) همزمان بود، اما با اقدامات انجام شده، خوشبختانه هيچگونه موارد وبا يا التور در مناطق سيل‌زده نداشتيم. همچنين اگر موارد اسهالي وجود داشته، بلافاصله نمونه‌برداري انجام و درمان شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز بيان كرد: ۲۶ هزار مورد كلرسنجي در مناطق سيل‌زده و حدود ۴ هزار مورد نمونه‌برداري ميكروبي از آب محل كمپ‌ها انجام شده است. بيش از ۱۳ تن مواد غذايي كه قابليت مصرف نداشتند نيز منهدم شده است كه اگر همكاران ما در بهداشت محيط از ورود اين مواد غذايي به چرخه مصرف جلوگيري نمي‌كردند، قطعا مسموميت‌هاي زيادي داشتيم.

وي عنوان كرد: عليرغم اينكه تاكيد داشتيم سمپاشي انجام نشود اما مساحت‌هايي در اردوگاه‌ها را سمپاشي كرديم و ۲۱۴ مترمكعب نيز گندزدايي شده است.

طراحی و پیاده سازی: راد رایانه