شنبه 01 تیر 1398

استقرار 11 پايگاه فعال كنترل و ثبت فشار خون در هنديجان

برنامه بسيج كنترل فشار خون با هدف تشخيص و كنترل اين بيماري و افزايش سطح سلامت مردم، از 27 ارديبهشت همانند سراسر كشور در شهرستان هنديجان نيز آغاز و تا 15 تير ماه ادامه خواهد داشت.

به گزارش روابط عمومي شبكه بهداشت و درمان شهرستان هنديجان، برنامه بسيج كنترل فشار خون با هدف تشخيص و كنترل اين بيماري و افزايش سطح سلامت مردم، از 27 ارديبهشت همانند سراسر كشور در شهرستان هنديجان نيز  آغاز و تا 15 تير ماه ادامه خواهد داشت.

مدير شبكه بهداشت و درمان هنديجان در اين رابطه عنوان كرد: طي سال هاي گذشته سرمايه گذاري اصلي در عرصه سلامت، در ارتباط با درمان و عوارض ناشي از آن بوده و به عامل ايجاد كننده بيماري ها كمتر پرداخته شده است كه خوشبختانه اكنون طرح بسيج ملي كنترل فشار خون اقدامي جدي براي عملي كردن شعار "پيشگيري بهتر از درمان است" است.

صفائي با اشاره به اينكه مرحله اطلاع رساني اين طرح از 27 ارديبهشت ماه آغاز و تا 17 خردادماه ادامه دارد و فاز اجرايي آن از 17خرداد آغاز و تا 15 تير ادامه خواهد داشت، افزود: طرح بسيج ملي كنترل فشار خون براي نزديك به 40 هزار نفر مردم شهرستان هنديجان با غربالگري افراد بالاي 30 سال، زنان باردار و بيماران كليوي اجرا مي‌شود، كه به شكل جامع و گسترده اي در تمامي مراكز جامع خدمات سلامت، بيمارستان شهداء، خانه هاي بهداشت و پايگاه هاي سيار در حال اجرا است.

وي با اعلام اينكه از سال 1367 شيوع پرفشاري خون در ايران حدود ۳ برابر شده است، اضافه كرد: براساس برآوردها ۴۰ درصد از مردم كشور از بيماري فشار خون خود اطلاعي نداشته و  نيمي از افرادي هم كه از فشار خون خود مطلع هستند، فشار خون خود را كنترل نكرده و به دنبال درمان نيستند.

وي ادامه داد: در طرح بسيج ملي كنترل فشارخون بالا مقرر شده فشارخون ۵۰ درصد از جمعيت بالاي ۳۰ سال گرفته شود، هدف طرح شناسايي ده درصد از جمعيت بالاي ۳۰ سال است كه مبتلا به پرفشاري خون هستند، كه در هنديجان نزديك به 2 هزار نفر مي بايست در اين طرح شناسايي و مراقبت شوند.

صفايي بيان داشت: علاوه بر تمامي ملزومات و زيرساخت هاي مورد نياز، 33 عدد فشار سنج عقربه اي استاندار و 9 عدد فشار سنج ديجيتال به همراه 7 عدد لب تاپ و تبلت نيز خريداري شده و در اختيار كليه پايگاه ها قرار گرفته است. در هنديجان 7 پايگاه ثبت شده به همراه 4 پايگاه سيار در حال ثبت اطلاعات مراجعين است. با اين وجود تمامي مراكز جامع خدمات سلامت، خانه هاي بهداشت، بيمارستان شهداء و پايگاه هاي سيار، كار اندازه گيري فشار خون مراجعين را انجام مي دهد و در ادامه و پس از شناسايي افراد مبتلا به فشار خون، اقدامات درماني و مراقبت دائمي آنان براي كنترل وضعيت بيماري، براي اين افراد ادامه خواهد داشت.

مدير شبكه بهداشت و درمان هنديجان در پايان با اشاره به نقش مهم اطلاع رساني و حضور آگاهانه مردم در اجراي بهتر طرح در شهرستان گفت: تاكنون 34 درصد از جمعيت هدف شناسايي و مراقبت شده اند. براي اجراي كامل اين بسيج ملي و رسيدن به شاخص مطلوب، همت همه مردم جهت مراجعه به پايگاه ها نياز است. اين طرح، بسيج ملي كنترل فشار خون بوده و ادارات و سازمان ها نقش بسيار مهمي در اطلاع رساني و اجراي هرچه بهتر اين طرح دارند.

طراحی و پیاده سازی: راد رایانه