شنبه 15 تیر 1398

هفته اطلاع رسانی بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان

براساس گزارشات سازمان جهاني بهداشت،‌ از ميان 1709 عامل بيماری زا 832  عامل (49%) از حيوانات به انسان منتقل مي شوند. عوامل ايجاد كننده‌ اين بيماری ها بسيار متنوع است که از جمله میتوان به باكتری، ويروس،انگل ،قارچ و... اشاره کرد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر سید مهدی حسینی زاده معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: بيماری های قابل انتقال ميان انسان و حيوان ، فصل مشترک وزارت بهداشت ،سازمان دامپزشکی و سایر سازمانهای درگیر است که ازنظر حفظ سلامت و بهداشت جوامع انسانی و دامی دارای اهميت بسزايي است.

حسینی زاده افزود: نام اين دسته از بيماريها نمايانگر مسووليت مشترک و خطيری است که به طور مشترک به عهده ادارات و سازمانهای مختلف  در زمينه پيشگيری ، تشخيص و درمان اين گونه بيماريهاست.

وی ادامه داد: گروهی از اين بيماری‌ها به‌دليل تلفات دام‌ها موجب ضرر و زيان قابل توجه اقتصادی مي شوند. برخي از بيماری‌های قابل انتقال بين انسان و حيوان به‌دليل خطر گسترش آن به ساير كشورها،  در تجارت بين المللی اثر سوء دارند و لذا از هردوجنبه اقتصادی و بهداشت عمومی حائز اهمیت هستند.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: هرساله  از تاریخ 15 تا 21 تیرماه به عنوان  هفته اطلاع رسانی بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان نامگذاری می شود تا توجه بیشتری به این دسته از بیماریها شود و افراد جامعه از راههای انتقال و پیشگیری از این گونه بیماریها مطلع شوند.

حسینی زاده افزود: باتوجه به تماسهاي مكرر انسان با حيوانات ، استفاده دائمي از فرآورده هاي دامي، احتمال آلوده بودن دامها به شکل های بدون علامت بيماري و بومی  بودن بسياري از بيماريهاي قابل انتقال بين انسان و حيوان، خطر انتقال اين بيماريها به انسان وجود دارد.

وی تصریح کرد: از مهمترين اين بيماري ها می توان به  سالك، تب مالت، حيوان گزيدگي و هاري، كالاآزار، لپتوسپيروز، سياه زخم، تب خونريزي دخنده كريمه كنگو و كيست هيداتيد اشاره نمود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: بيماريهاي قابل انتقال بين انسان و حيوان ميتوانند بيماري صد در صد كشنده مانند هاري تا بيماريهاي با اشکال  شديد مانند تب خونريزي دهنده كريمه كنگو ،سیاه زخم و بيماريهاي ناتوان كننده و مزمن مانند تب مالت و كيست هيداتيد ايجاد كنند همچنين ميتواند ايجاد همه گيري در جامعه نمايند.

حسینی زاده تصریح کرد:پیشگیری از بروز این گروه از بیماریها در استان خوزستان با توجه به وقوع سیلاب از اهمیت ویژه ای برخوردارند.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان در پایان گفت: کنترل جمعیت سگ های بلاصاحب، نظارت بر ورود و خروج دام به استان، رعایت توصیه های بهداشتی در استفاده از فرآورده های لبنی، جلوگیری از تجمع نخاله های ساختمانی و دفع به موقع زباله ها از جمله اقداماتی است که باعث کاهش بروز بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان در انسان می شوند.

طراحی و پیاده سازی: راد رایانه