دوشنبه 15 مهر 1398

اولین کانون دوستدار سالمند در اهواز افتتاح شد

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شرق اهواز، دوشنبه 15 مهرماه 98، اولین کانون دوستدار سالمند شهرستان اهواز در مرکز بهداشت شرق با حضور دکتر احمد مشکورنیا رئیس مرکز بهداشت شرق، جمعی از کارشناسان واحد سالمندان معاونت بهداشت، کارشناسان ستادی و تعدادی از سالمندان محلی افتتاح شد.

مشکورنیا در خصوص اولین کانون دوستدار سالمند با اشاره به شعار هفته جهانی سالمند تحت عنوان (( فرصت های برابر برای همه سنین )) گفت: برنامه ها و سیاست ها باید در زمینه‌های مختلف به گونه ای باشد که مشکلات کنونی سالمندان را در نظر گرفته و برای جمعیت سالمند آینده نیز تمهیدات لازم فراهم گردد و بین ارائه خدمات بهداشتی و اجتماعی تعامل و تعادل ایجاد شود از این رو در مرکز بهداشت شرق زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بر آن شدیم که کانونی تحت عنوان کانون دوستدار سالمند برای اولین بار در شهرستان اهواز ایجاد شود.

وی ادامه داد با توجه به نامگذاری هفته جهانی سالمند، مرکز خدمات جامع سلامت شماره 12 زرگان به عنوان اولین کانون دوستدار سالمند در اهواز افتتاح شد.

مشکورنیا در بخش دیگری اظهار کرد: این کانون درحوزه پیشگیری تشخیص و درمان بیماری های سالمندان و استفاده از توان آنها در گذراندن اوقات فراغت جهت جلوگیری از روزمرگی با استفاده از توانایی های متفاوت هر یک از  آنها فعالیت خواهد کرد.

وی با اشاره به اهداف اختصاصی این کانون خاطر نشان کرد: افتتاح این کانون برای سالمندان بسیار حایز اهمیت است چرا که با توجه به روند روبه افزایش جمعیت سالمندی در کشور برنامه ریزی و فراهم نمودن امکانات برای تأمین سلامت جسمی و روحی این قشر مهم بوده  و راه اندازی این مکان جهت کنترل، حفظ، ارتقا و تکریم سالمندان پیش بینی شده است.

رئیس مرکز بهداشت شرق اهواز با تاکید بر فراهم ساختن امکان تداوم حضور سالمندان در جامعه عنوان کرد: فراهم ساختن امکان مشارکت موثر و کارآمد سالمندان در برنامه‌های مربوط به این گروه جمعیتی شامل امکان انتقال مهارت حل مسائل و مشکلات سلامت سالمندان به همسالان تغذیه ورزش و در کل بهبود شیوه زندگی استفاده از کامپیوتر و ثبت اطلاعات شخصی استفاده از کارتهای اینترنتی، فعالیت های فرهنگی نظیر آموزش، تلاوت قرآن، مباحثه و مشاعره و غیره از مهمترین اهداف ایجاد این کانون بشمار می رود.

این متخصص داخلی در اشاره به دیگر اهداف این کانون بر ایجاد شرایط توانبخشی ویژه سالمندان با مشارکت بین بخشی (بهزیستی و دیگر ادارات ) تاکید کرد و گفت: ارائه مراقبت ها و آموزش های لازم، تقویت روحیه خودباوری و اعتماد به نفس، تفاهم بین شهروندان ارشد، افزایش ضریب خلاقیت در جهت توسعه ظرفیت ها و کمک به قضاوت و استعدادهای سالمندان از دیگر اهداف این کانون دوستدار سالمند می باشد.

مشکورنیا در پایان گفت: در حال حاضر جمعیت سالمند این شهرستان بیش از 40 هزار نفر می باشد که وجود این کانون می تواند برخی از مشکلات سالمندان عزیز را رفع نماید .همچنین این کانون به صورت خودیاری توسط خود سالمندان و بازنشستگان علاقه مند در خدمت به قشر سالمند با کمک کارشناسان بهداشت اداره خواهد شد.

طراحی و پیاده سازی: راد رایانه