شنبه 20 مهر 1398

راه‌های پیشگیری از ابتلا به اختلالات روانی

متخصص اعصاب و روان بیمارستان طالقانی اهواز بر نقش بسیار مهم مربیان بهداشت و مشاوران متخصص در زمینه اختلال‌های اعصاب و روان تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان طالقانی اهواز، روز جهانی بهداشت روان از سال ۱۹۹۲ به وسیله فدراسیون جهانی سلامت روان نام گذاری شده است و دراین روز به بررسی مشکلات سلامت روان مردم در کشور‌های مختلف جهان پرداخته می‌شود. امروزه عده زیادی از مردم در کشور‌های مختلف دنیا دچار ابتلا به انواع بیماری‌ها و سطح بهداشت سلامت روان هستند، این رویداد در سال ۲۰۱۸ در تاریخ ۱۰ اکتبر (برابر با ۱۸ مهرماه ۹۷) برگزار می‌شود.

دکتر پیمان نجاتی متخصص اعصاب و روان بیمارستان آیت ا... طالقانی اهواز افزود: برای افزایش سلامت روان انجام کارهایی چون بررسی ژنتیکی اختلال‌های عصبی پیش از ازدواج، جلوگیری از بروز مشکلات سلامت چون افسردگی، مشاوره دوره‌ای با کارشناس در صورت ابتلا به اختلال‌های روانی، کاستن از فشار‌های عصبی و استرس، تغذیه سالم، ورزش روزانه و اصلاح سبک زندگی توصیه می‌شود.

وی ادامه داد: علت نام گذاری روز جهانی بهداشت روان و سلامت روان در یک دنیای در حال دگرگونی را افزایش بی سابقه ابتلا به بیماری‌های روانی، دگرگونی‌های فراوان در دنیا، افزایش اختلال‌های عصبی، چون افسردگی، گسترش شبکه‌های مجازی، اختلاف طبقاتی در دنیا، افزایش میزان استفاده از مواد دخانی و مخدر به وسیله افراد اعلام کرد.

نجاتی افزود: نوجوانان درسال‌های اولیه بلوغ، دوران سرشار از دگرگونی را پشت سر می‌گذارند؛ به طور مثال دگرگون شدن مدرسه، ترک خانه، شروع به کار یا تحصیل در دانشگاه که می‌توانند سبب استرس و هیجان بیش از اندازه در جوانان شوند؛ پژوهش‌ها نشان می‌دهند بیش از نیمی از بیماری و اختلال‌های روانی از سن ۱۴ سالگی در افراد آغاز می‌شود و به همین دلیل پرداختن به بهداشت سلامت روان در این سنین اهمیت فوق العاده‌ای دارد.

رئیس بیمارستان طالقانی اهواز در پایان گفت: نقش مربیان بهداشت و مشاوران متخصص در زمینه اختلال‌های اعصاب و روان بسیار مهم است تا از ابتلای نوجوانان به این بیماری‌ها کاسته شود.

طراحی و پیاده سازی: راد رایانه