چهار شنبه 01 آبان 1398

سلامت سالمندی و چالش های فراروی آن

نشست آموزشی نقش تشكل های مردمی به منظور ارتقاء سلامت، كیفیت زندگی و منزلت سالمندان در سالن اجتماعات حوزه ریاست برگزار شد.

نشست آموزشی نقش تشكل های مردمی برای ارتقا سلامت، كیفیت زندگی و منزلت سالمندان در سالن اجتماعات حوزه ریاست برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی حوزه اجتماعی دانشگاه، دکتر سعید سعیدی مهر، PHD طب سالمندان در نشست آموزشی سمن ها و خیریه های سلامت با موضوع نقش تشکل های مردمی برای ارتقا سلامت، کیفیت زندگی و منزلت سالمندان، اظهار داشت: آمار سالمندی در تمام دنیا و به تبع آن در کشور رو به افزایش است. بر اساس بررسی های انجام شده در سال 2000 نزدیک به 600 میلیون نفر سالمند در جهان وجود داشته است و بر اساس پیش بینی های انجام شده این تعداد در سال 2030 به 1 میلیارد و 200 میلیون و در سالن 2050 به 2 میلیارد و 100 میلیون نفر خواهد رسید و در بسیاری کشورها یک سوم تا یک چهارم جمعیت آنها وارد سنین سالمندی خواهند شد و اگر ما از هم اکنون زیرساخت های خود را آماده نکنیم، در آینده با مشکلات وچالش هایی در حوزه سالمندان برخورد خواهیم کرد.

وی ادامه داد: یکی از ظرفیت های مناب برای کمک به کاهش دغدغه ها در حوزه سلامت سالمندان، بخش سازمان های مردم نهاد است، هرجایی که از سازمان های مردم نهاد در انجام امور استفاده شده، بهترین نتیجه ها بدست آمده است.

این پزشک آگاه در زمینه طب سالمندی افزود: محور اصلی این نشست، معرفی چالش های حوزه سالمندی به سازمان ها مردم نهاد و استفاده از پتانسیل آن ها در جهت رفع این چالش ها بود.

سعیدی مهر ضمن اشاره به چالش های حوزه سالمندی گفت: چالش های حوزه سلامت سالمندی شامل چالش های مربوط به مستیل جسمی، روانشناسی، اجتماعی و معنوی است.

وی ادامه داد: اشتغال، امنیت اقتصادی، نقش سالمند در جامعه، پرکردن اوقات فراغت، مدیریت زمان و مدیریت سازمان های مردم نهاد اجتماعی برای سالمندان از مهمترین نکات این بخش است  و در این جلسه نکات بسیار خوبی در این زمینه مطرح شد.

سعیدی مهر یکی دیگر از چالش های حوزه سلامت سالمندی را، چالش های پزشکی عنوان کرد و گفت: در حوزه پزشکی برای سلامت سالمندان چندین چالش مهم وجود دارد، یکی اینکه مراکز تخصصی ویزیت، تشخصیص، درمان و پیشگیری برای سالمندان وجود ندارد، نگرانی دیگر در این زمینه مربوط به حوزه های مختلف پزشکی، پرستاری، توانبخشی، روانشناسی و تغذیه سالمندان است، چالش دیگر در حوزه بیمارستان هاست و باید بیمارستان یا بخش های دوست‌دار سالمند وجود داشته باشد، بخش هایی که با بیماری ها، نیازها و تغذیه سالمندان کاملا آشنا باشند.

وی ادامه داد: یکی دیگر از حوزه ها که باید بیشتر مورد توجه محققین و دانشگاهیان قرار گیرد، پژوهش در خصوص سالمندان است، بررسی مقالات و پایان نامه ها نشان می دهد که کمترین وزن در پژوهش های دانشگاهی به حوزه سالمندان اختصاص دارد و در این زمینه می بایست دانشگاه، توجه و کمک ویژه ای به این حوزه داشته باشد.

این پزشک طب سالمندان با اشاره به چالش روانشناسی حوزه سلامت سالمندان گفت: چالش دیگر حوزه سلامت سالمندی، چالش روانشناسی است و برای غلبه بر آن باید جامعه با شرایط روحی و روانی سالمند آشنا شود و در این زمینه سازمان های مردم نهاد با برگزاری گارگاه های توانمند سازی مقابله با استرس و شیوه برخورد با سالمند در خانواده، می توانند بسیاری از مشکلات این حوزه را کاهش دهند.

سعیدی مهر ادامه داد: یکی دیگر از موضوعات مهم در چالش روانشناسی سلامت سالمندی، سالمندانی است که مجبورند به تنهایی و منزوی زندگی کنند که مشکلات روحی و روانی خاصی پیدا می کنند. افسردگی در سالمندی، مشکلات حافظه و شناخت از جمله موضوعات مهم در این زمینه است.

وی ادامه داد: چالش چهارم در حوزه سلامت سالمندی، حوزه عملکردهای اجتماعی سالمندان است، این حوزه به بررسی عملکرد یک سالمند در جامعه، در دوره بازنشستگی، می پردازد.

گفتنی است این نشست به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی سالمند و هفته ملی بزرگداشت سالمندان و با همکاری حوزه اجتماعی و معاونت بهداشت دانشگاه برگزار شد.

طراحی و پیاده سازی: راد رایانه