دوشنبه 06 آبان 1398
تعداد بازدید: 221

تشریح اهم اقدامات کمیته بهداشت و درمان در ایام اربعین توسط نیروهای فوریتهای پزشکی استان

به گزارش وب دا خوزستان، دکتر محمد امین زرگر رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در خصوص اهم اقدامات صورت گرفته در ایام اربعین به برگزاری جلسات متعدد داخلی اشاره کرد و افزود: جهت اتخاذ تدابیر لازم جلسات و کمیته های متعدد با حضور اعضای کمیته کارشناسان و واحدهای تابعه و نمایندگان دیگر دستگاه‌های اجرایی اعم از استانداری، فرمانداری و ...  تشکیل داده شد و هماهنگی‌های لازم صورت گرفت.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهوازبا اشاره به این مطلب که احصاء نقاط قوت و ضعف سال گذشته جهت اجرای شکوهمند تر مراسم عظیم پیاده روی اربعین در دستور کار قرار داده شدف گفت: خرید دارو و تجهیزات پزشکی بر اساس تعداد مراجعین در سال های گذشته و همچنین پیش بینی های دارویی صورت گرفت.

زرگر در بخش دیگری در خصوص اعزام نیروها و کارشناسان از شهرستان‌های سوسنگرد، بستان اظهار داشت: همچنین هماهنگی در خصوص اسکان نیرو ها و تعویض شیفت ها در بازه های زمانی مشخص و منظم، عبور و مرور از گیت های بازرسی از دیگر اقدامات انجام شده در این ایام بوده است .

وی ضمن بیان این مطلب که امسال خدمات کمیته بهداشت و درمان ستاد اربعین حسینی در خوزستان رشد قابل توجهی داشته است، عنوان کرد: در طول پیاده روی اربعین حسینی در مرز چذابه ۵ دستگاه آمبولانس، ۵ دستگاه اتوبوس آمبولانس، سه فروند بالگرد،  یک فروند هواپیما بال ثابت جهت استفاده در موارد اضطراری و ۲۰ عدد کانکس جهت اسکان نیروها و یک عدد بیمارستان سیار با سازه های چادر در مسیر پیاده روی اربعین مستقر شدند .

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به حضور نیروهای عملیاتی اورژانس پیش بیمارستانی در مسیر پیاده روی اربعین اظهار کرد: ۱۵۰ نیروی عملیاتی اورژانس پیش بیمارستانی به طور متوسط در هر شیفت ۵ پزشک عمومی، 3 پزشک داروساز، 2 تکنسین داروخانه، 8  پرستار، 2 نفر ماما، ۱۵ کارشناس و کاردان فوریت های پزشکی، چندین نیروی خدمات و تأسیساتف و تیم های مدیریت بیماری ها اعم از تیم های بهداشتی و کارشناسان مراکز درمانی سیار در ۳۵ پایگاه ثابت و موقت خدمات رسانی به زائران اربعین حسینی را برعهده داشتند.

زرگر در ادامه با اشاره به واکسیناسیون و ارائه آموزش‌های لازم ویژه زائرین افزود: خادمان و مسئولان موکب ها، آموزش های لازم در خصوص پیشگیری از بیماری ها را از طریق چهره به چهره توسط نیروهای کارشناسان بهداشت دستگاه دانشگاه علوم پزشکی اهواز دریافت کردند.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: با استقرار نیروهای فوریت های پزشکی در پایانه‌های مرزی جهت کنترل سندرومیک بیماری ها واگیر و پایش دقیق اطلاعات بهداشتی درمانی شاهد کنترل دقیق زائران از نظر علائم سندرومیک بیماری ها در کشور عراق و شیوع بیماریهای واگیر در ایران بودیم. تعداد کل مراجعین در این ایام 36179 مورد، تعداد اعزام بیماران به مراکز درمانی 532 مورد و تعداد درمانهای سرپایی 35647 مورد بوده است، در حالی بود که تعداد آمار مراجعین در سال قبل بطور کلی 14875 مورد بوده است .

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز نصب تابلوهای راهنمایی ویژه زائرین علائم هشدار دهنده در مسیر درمانگاهها و مراکز درمانی و پیگیری های لازم جهت تآمین ژنراتور برق جهت استقرار در درمانگاه جهت استفاده در مواقع اضطراری و نصب سیستم ارتباطی بی سیم در مرز چزابه جهت برقراری ارتباط بین کلیه ناوگان آمبولانسی مستقر در مسیر منتهی به مرز و درمانگاه های مرزی و مرکز فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اهواز،هماهنگی با ستاد هدایت عملیات بحران کشور در خصوص اعزام نیروهای درمانی جهت ارتقاء سطح خدمات به زائرین اربعین حسینی را از دیگر اقدامات صورت گرفته توسط مدیریت مرکز فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اهواز برشمرد.

طراحی و پیاده سازی: راد رایانه