پنج شنبه 16 آبان 1398

اهم فعالیتهای کارگروههای کمیته پدافند غیرعامل دانشگاه علوم پزشکی اهواز

شعار هفته پدافند غیر عامل: پدافند غیرعامل، سلامت دفاعی، پایداری ملی

به گزارش وب دا خوزستان، فرهاد قائدی مسئول کمیته پدافند غیرعامل و مدیریت بحران دانشگاه علوم پزشکی اهواز ضمن گرامیداشت هفته پدافند غیرعامل در تشریح فعالیتهای این کمیته، با تاکید بر تشکیل کمیته های پدافند غیرعامل در دانشگاه‌های و دانشکده های علوم پزشکی کشور گفت: پدافند غیرعامل، سلامت دفاعی، پایداری ملی بعنوان شعار هفته پدافند غیرعامل اعلام شده است و عناوینی شامل بعنوان پدافند غیر عامل، سلامت پایدار و رصد و پایش مخاطرات و تهدیدات، فرآیند تشخیص و آشکارسازی مخاطرات و تهدیدات، مردم محوری، آموزش و توسعه فرهنگ عمومی، ذخایر استراتژیک، شبکه پاسخ به سوانح و بحران ها در نظام سلامت، دیپلماسی و سلامت دفاعی، آینده پژوهی و تحقیق روزشمار این هفته از سوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی می باشد.

وی در ادامه به تشکیل کارگروه‌های مختلف کمیته پدافند غیر عامل در دانشگاه علوم پزشکی اهواز اشاره کرد و افزود: انواع کارگروه های کمیته پدافند غیرعامل دانشگاه علوم پزشکی اهواز شامل اطلاع رسانی و آرامش‌بخشی، امداد و نجات و فوریتهای پزشکی، اطلاع رسانی آموزش و پژوهش، کالبدی ( فنی و پشتیبانی و ...)، غذا و دارو، اجتماعی، بهداشت، آمار و فناوری اطلاعات و فرماندهی و بسیج از جمله کارگروه های تشکیل شده در کمیته پدافند غیر عامل دانشگاه می باشد.

قائدی در بخش دیگری توسعه کمی و کیفی نشریات پدافند غیرعامل در دانشگاه را از وظایف کارگروه آموزش و پژوهش برشمرد و اظهار داشت: بسترسازی حمایت از صنایع بومی در راستای خودکفایی و خود اتکایی با بهره گیری از فناوری های نوین و ایجاد ارتباط پدافند غیرعامل با صنایع مرتبط با سلامت در حوزه مربوطه از دیگر وظایف کارگروه آموزش و پژوهش می باشد .

مسئول کمیته پدافند غیرعامل و مدیریت بحران دانشگاه علوم پزشکی اهواز در ادامه در خصوص بخشی از شرح وظایف کمیته اطلاع رسانی و آرامش بخشی پدافند غیر عامل در دانشگاه خاطر نشان کرد: ساماندهی و به کارگیری امکانات و تجهیزات لازم برای انتقال پیام‌های آموزشی و اطلاع رسانی به موقع، انجام هماهنگیهای لازم جهت پیشگیری از وقوع مخاطرات متعارف و نامتعارف، اطلاع‌رسانی و پوشش خبری در زمینه بحران و امور مربوطه، برنامه‌ریزی جهت تربیت و جلب مشارکت سرمایه انسانی متخصص جهت اطلاع رسانی و آرامش بخشی، هماهنگی و پیگیری تهیه برنامه های آموزشی در قالب ها قابلیت های تولیدی رادیویی، تلویزیونی و همکاری سایر دستگاه‌ها و کارگروه‌های ذیربط از اهم شرح وظایف این کارگروه محسوب می شود.

وی در ادامه به بیان شرح وظایف دیگر کارگروه ها پرداخت و عنوان کرد: توسعه کمی و کیفی سامانه‌های محدودسازی و ایزولاسیون تخصصی، مراقبت و کنترل بیماری‌ها، همچنین مراقبت از کنترل مرزها و مبادی ورودی به کشور در حوزه دانشگاه علوم پزشکی اهواز و همکاری در قسمت مرزبانی زیستی از اهم شرح وظایف کارگروه بهداشت دانشگاه می باشد .

قائدی در بخش دیگری با تاکید بر اجرای دستورالعمل ارسال شده از سوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در حوزه پدافند غیرعامل تصریح کرد: ارتقاء توان مصون سازی و ایزولاسیون با افزایش ظرفیت های خود اتکایی، جلب مشارکت شرکت های خصوصی،دولتی، شرکت های دانش بنیان و نیروهای مسلح و ... در تأمین داروها و تجهیزات بهداشتی، امدادی درمانی و بازتوانی از مهمترین وظایف کارگروه غذا و داروی دانشگاه به شمار می‌رود و کاهش آسیب‌پذیری آموزش و ارتقاء توانمندی‌های کارشناسان دانشگاه‌ها در زمینه انواع تمهیدات یکی از شرح وظایف کارگروه کالبدی به شمار می رود .لحاظ الزامات پدافند غیرعامل در زمینه مکان‌یابی ساخت و آمایش پایگاه‌های اورژانس در همکاری جهت تهیه و فراهم سازی امکانات لازم در جهت توانمندسازی صنایع پر خطر در برخورد با حوادث شیمیایی و فیزیکی و ... از دیگر وظایف کارگروه امداد نجات و فوریت‌های پزشکی است.

مسئول کمیته پدافند غیر عامل دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز با تاکید بر استفاده از ظرفیت شورای سلامت و امنیت غذایی در زمینه شناسایی و پاسخ به تهدیدات، ایجاد بستر مناسب جهت استفاده از توان و امکانات خیرین حوزه سلامت در حوزه پدافند غیر عامل مانند تجهیز بیمارستان‌ها و آمبولانس‌های CBRNE، بیمارستان های سیار، استفاده از توان سازمانهای مردم نهاد از مهمترین وظایف کارگروه اجتماعی دانشگاه می باشد.

وی تولید و ارتقاء آمادگی و پدافند سایبری در زیرساختهای حوزه آمار و فناوری اطلاعات نظام سلامت را از اهم وظایف کارگروه آمار و فناوری دانشگاه دانست.

قائدی در پایان از برنامه‌های اجرایی کارگروه‌های مختلف دانشگاه علوم پزشکی اهواز در حوزه پدافند غیر عامل تشکر کرد و از جامعه دانشگاهی خاص از غرفه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در نمایشگاه پدافند غیر عامل بازدید به عمل آورند.

طراحی و پیاده سازی: راد رایانه