سه شنبه 12 آذر 1398
تعداد بازدید: 290

تاكید رئیس دبیرخانه شورای سلامت كشور بر تداوم موجودیت حوزه اجتماعی در دانشگاه ها

رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور ضمن تقدیر از عملکرد حوزه اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، بر تداوم موجودیت حوزه اجتماعی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور تاکید کرد.

دکتر علی دلپیشه در دیدار با دکتر ایرج نظری رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز و مشاور وی در اجتماعی شدن سلامت، مدیران و کارشناسان حوزه اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی اهواز و پس از آگاهی از عملکرد این حوزه اظهار کرد: حدود 30 سال قبل که کتاب پزشکی جامعه نگر را نوشتیم، این کتاب در واقع اقتباسی بود از آنچه در کشورهای غربی انجام می شد و بنده به هیچ عنوان تصور نمی کردم چنین شرایطی پس از 30 سال در کشور بوجود بیاید که این عملکرد افتخار انگیز را از مجموعه حوزه اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی اهواز شاهد باشم.
وی ادامه داد: صحبت از اجتماعی شدن سلامت، گروه های جهادی، خیرین و بصورت کلی ارتباط بین جامعه و نظام سلامت، نشان دهنده این موضوع است که به مرحله ای رسیده ایم که در حال تسری دادن سلامت به کل جامعه هستیم و این بسیار باعث افتخار است.
این مقام مسئول با اشاره به عملکرد مطلوب حوزه اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: عملکرد حوزه اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی اهواز در راستای اجتماعی سازی سلامت، فراتر از انتظار است و این امر جای بسی تقدیر و تشکر دارد.
وی در ادامه به توجه بسیار جدی وزیر بهداشت به حوزه اجتماعی اشاره کرد و گفت: هرچند تشکیل معاونت اجتماعی در سطح وزارت خانه بر حسب ضرورت های آن مقطع زمانی بود، اما در حال حاضر توجه وزیر بهداشت به حوزه اجتماعی بسیار با حساسیت و حرارت بیشتری نسبت به قبل پیگیری می شود و در تبیین این موضوع نیز اهتمام بسیاری دارند.

دلپیشه با بی ارتباط دانستن حذف معاونت اجتماعی با موضوع اجتماعی شدن سلامت، گفت: آنچه به منزله حذف معاونت اجتماعی از نظر تشکیلاتی بود، هیچ ارتباطی با موضوع اجتماعی شدن سلامت و توجه وزارت بهداشت به مقوله اجتماعی ندارد.

وی افزود: حذف این معاونت به دنبال نظر سازمان اداری استخدامی کشور مبنی بر کاهش تعداد معاونت های وزارت بهداشت انجام شد و به دنبال این رای، نه تنها معاونت اجتماعی، بلکه معاونت برنامه ریزی نیز حذف شد و در حال حاضر پیگیری آن سازمان به منظور حتی کاهش دو معاونت دیگر نیز ادامه دارد.
رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور گفت: بنابراین حذف معاونت اجتماعی را نباید به منزله حذف کلیه امور مرتبط به موضوع اجتماعی سازی سلامت تلقی کرد و حتی نه تنها یک وظیفه از مجموعه وظایف حوزه اجتماعی حذف نشده بلکه ماموریت های آنبیش از پیش می بایست پیگیری و انجام شود.

وی در ادامه به اصلاح جایگاه تشکیلاتی حوزه اجتماعی در دانشگاه های علوم پزشکی اشاره کرد و افزود: جایگاه تشکیلاتی حوزه اجتماعی در دانشگاه های علوم پزشکی منوط به اصلاح تشکیلات در سطح وزارتخانه است. اقداماتی در این راستا در دست پیگیری است و به محض ابلاغ تشکیلات جدید، این اصلاحات در سطح دانشگاه ها نیز اعمال خواهد شد.

دلپیشه گفت: مهمترین چالش استان خوزستان، مشکلات مرتبط با شبکه آبرسانی و جمع آوری فاضلاب است و به منظور حل این مشکلات می توان از ظرفیت نهادهای بین المللی استفاده کرد.

وی افزود: وجود استاندار سلامت محور در خوزستان، برگزاری ویژه کارگروه سلامت و امنیت غذایی این استان با پیگیری های رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز و نقش موثر وی در این کارگروه از نقاط قوت کارگروه سلامت و امنیت غذایی خوزستان است.

این مقام مسئول با اشاره به نقاط مثبت عملکرد دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان خوزستان گفت: برگزاری منظم جلسات، فعال کردن بیش از 30 پیام گذار سلامت به عنوان رابط دستگاه های عضو کارگروه ساغ و حوزه سلامت، تحلیل مصوبات کارگروه ساغ خوزستان در 4 سال گذشته و استخراج مهمترین چالش های حوزه سلامت این استان از نقاط قوت و مثبت دبیرخانه کارگروه ساغ استان خوزستان است.

خاطر نشان می سازد ارائه گزارش در خصوص عملکرد حوزه اجتماعی دانشگاه بویژه در بحران سیل استان، برنامه بسیج ملی کنترل فشارخون بالا، تدوین برنامه جامع سلامت، عملکرد دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان، جلب مشارکت های مردم، سمن ها، خیرین، گروه های جهادی، راه اندازی و عملکرد کانون های سلامت محلات و موسسات خیریه بیمارستانی، توسعه همکاری های بین بخشی و اقتصاد مقاومتی از جمله موضوعات عنوان شده در این دیدار بود.

طراحی و پیاده سازی: راد رایانه