دوشنبه 16 دی 1398

پوشش همگانی سلامت در گرو مشاركت موثر مردم و همكاری بین بخشی سازمانها است

اولین کارگروه تعاملات بین بخشی از ذیل کارگروه های دانشگاهی در پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر، در راستای اجرای سند پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر و عوامل مرتبط آن برگزار شد.

اولین کارگروه تعاملات بین بخشی از ذیل کارگروه های دانشگاهی در پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر، در راستای اجرای سند پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر و عوامل مرتبط آن در دهم دی ماه 98، به میزبانی  حوزه اجتماعی دانشگاه و با حضور معاون فنی معاونت بهداشت و مدیرگروه بیماری های غیر واگیر معاونت بهداشت دانشگاه و پیام گزاران سلامت سازمانها برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی حوزه اجتماعی دانشگاه، دکتر محمد جهانگیر مدیر مشارکت های مردمی دانشگاه، اظهار داشت: هدف از برگزاری این جلسه، تبیین اهداف و اولویت های سند پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر  و بیان انتظارات این سند از سازمان ها، دستگاه های اجرایی و تشکل های مردمی و تبادل نظر و اتخاذ راهکارهای عملی برای چگونگی تعاملات بین بخشی در اجرای برنامه ها  است.

وی ادامه داد: علیرغم  اینکه تولیت سلامت در استان به عهده دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی  استان است، اما هرگز به معنای آن نیست که اجرای همه برنامه ها و پروژه های سلامت محور در جامعه و مدیریت تمامی مؤلفه های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مؤثر در سلامت برعهده این دانشگاه ها و دانشکده ها قرار دارد، بلکه برای تحقق هدف والای پوشش همگانی سلامت به  مشارکت موثر مردم و همکاری بین بخشی سایر دستگاهها، سازمانها، نهادها و جمعیت ها نیاز است.

در ادامه دکتر ضیغمی معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه گفت: سالانه 28 میلیون مرگ زودرس ( زیر0 7سال) در جهان اتاق می افتد که 82 درصد علت های مرگهای غیرواگیر به علت چهار علت اصلی " بیماریهای قلبی عروقی، سرطان ها، بیماری های تنفسی و دیابت است.

وی ادامه داد: برای کاهش این مرگ های زودرس در سال 92  سند "پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر و عوامل مرتبط با آن " با امضای 8 وزیر به دستگاه ها ابلاغ شد.

معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه افزود: این سند در بازه زمانی 1394 تا 1404 برای تحقق اهداف  13  گانه  اجرا می شود و یکی از این اهداف احتمال کاهش 25 درصد خطر مرگ زودرس ناشی از چهار بیماری شایع تا پایان برنامه است.

وی افزود: میزان خطر مرگ زودرس در استان خوزستان در سال 97 به 18درصد رسیده است یعنی اینکه18 درصد از جمعیت، احتمال اینکه بعداز 70 سالگی خود را نبینند وجود دارد.

ضیغمی گفت: در این راستا نیاز است که تمامی دستگاه ها سهم خودرا در اجرای سند مشخص نموده و اقدامات لازم را در جهت اجرای سند انجام دهند تا گامی در  پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر و عوامل خطر مرتبط با آن در جامعه برداریم.

گفتنی است در انتها از کلیه دستگاه ها خواسته شد ضمن مطالعه ماموریت های برون سازمانی و درون سازمانی خود در اجرای سند بیماری های غیرواگیر برنامه های مداخلاتی در این جهت داشته باشند و با توجه به اینکه کنترل بیماری های غیر واگیر و عوامل مرتبط با آن از اهداف راهبردی سند جامع سلامت استان نیز قرار دارد، پروژه هایی در این رابطه نیز مطرح کنند.

طراحی و پیاده سازی: راد رایانه