یک شنبه 22 دی 1398

اجرای بسیج ملی تغذیه سالم در خوزستان همزمان با سراسر كشور

رئیس مرکز بهداشت خوزستان: شرط اصلی سلامتی، پیروی از الگوی غذایی سالم است

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، بسیج ملی آموزش همگانی تغذیه سالم در سراسر کشور از 14 لغایت 30 دیماه آغاز شده است.

دکتر سید مهدی حسینی زاده در این خصوص گفت: یکی از مهمترین عوامل خطر ابتلا به بیماریهای غیرواگیر، تغذیه نامناسب و مصرف زیاد قند، نمک و چربی است که بیشترین علت بروز اضافه وزن و چاقی، بیماریهای قلبی عروقی، دیابت نوع ۲ و برخی از انواع سرطان ها است و در این وضعیت، اصلاح الگوی غذایی و انتخاب جایگزین های غذایی سالم و مناسب از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان افزود: شرط اصلی سلامتی، پیروی از الگوی غذایی سالم است و مراقبت از سلامتی در اصل یک مسئولیت فردی به شمار می رود. یکی از ارکان اصلی خود مراقبتی توجه به تغذیه و الگوی مصرف غذایی توسط خود فرد است.

وی گفت: خود مراقبتی تغذیه ای به این معنی است که هر فردی با مفهوم تعادل و تنوع و تناسب در برنامه ی غذایی روزانه آشنا باشد و با روشهای جایگزین مواد غذایی و استفاده از منابع غذایی موجود و دردسترس بتواند نیازهای تغذیه ای خود را برطرف سازد.

حسینی زاده ادامه داد: با توجه به الگوی غذایی نامناسب و به تبع آن آمار بالای اضافه وزن و چاقی در بین مردم، استان خوزستان در میان استان های ناامن غذایی قرار دارد که این امر ضرورت اجرای بسیج ملی تغذیه سالم و ارتقا آگاهی افراد در خصوص جایگزین های مناسب را دوچندان میکند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز همچنین اعلام کرد: به دلیل اهمیت آموزش تغذیه صحیح و نقش آن در بهبود شیوه زندگی علاوه بر فعالیتهایی که طی سال کارشناسان تغذیه در راستای ارتقا دانش ، نگرش و عملکرد عموم مردم در زمینه تغذیه در مراکز خدمات جامع سلامت انجام می دهند، از ۱۴ لغایت ۳۰ دیماه 1398، بسیج ملی آموزش تغذیه سالم در سراسر کشور با هدف افزایش آگاهی، نگرش و عملکرد عموم مردم ، دست اندرکاران و ذینفعان بخش سلامت و سیاستگزاران و ... در خصوص تغذیه سالم و جایگزین های مواد غذایی در حال برگزاری می باشد.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان در پایان گفت: امسال این بسیج با شعار "ترویج الگوی غذایی سالم با جایگزین های غذایی سالم" برگزار می شود و آموزشهای همگانی در این ایام از طریق رسانه ها، پیرامون راهکارهای بهبود تغذیه به جامعهارائه خواهد شد. از این رو از شهروندان گرامی دعوت می شود با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه بهداشت، خانه بهداشت در جهت دریافت خدمات بهداشتی، ارتقا آگاهی سلامت خود و خانواده خود گام بردارند.

طراحی و پیاده سازی: راد رایانه