دوشنبه 23 دی 1398

ارتقا و دستیابی به شاخص های سلامت، نیازمند مشاركت مردم و اجتماعی شدن سلامت است

دومین مجمع سلامت شهرستان هفتکل با حضور فرماندار این شهرستان، نمایندگان دانشگاه علوم پزشکی اهواز و سازمان های دولتی و غیر دولتی شهرستان هفتکل، از سوی شبکه بهداشت و درمان این شهرستان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی حوزه اجتماعی دانشگاه، علیرضا نجفی، رئیس اداره همکاری های بین بخشی امور اجتماعی دانشگاه در دومین مجمع سلامت شهرستان هفتکل، ضمن تقدیر از برگزار کنندگان این مجمع، گفت: مجمع سلامت سازوکاری مبتنی بر فرآیندهاي اجتماعی، مشارکتی و نظام مند با حضور بخش هاي دولتی و غیردولتی در سطح استان و شهرستان است که سالانه با حضور حداکثري مسئولین استانی و نهادهای مرتبط با سلامت تشکیل می شود.

وی یکی از اهداف برگزاری مجامع سلامت شهرستان ها را شناسایی ظرفیت های موجود و استفاده نشده در بخش های مختلف شهرستان ها دانست و گفت: با استفاده از روابط بین بخشی، می توان از این منابع در راستای ارتقا سطح سلامت جامعه استفاده کرد.
نجفی در ادامه گفت: تبادل دانش، نظرات و تجربیات بخش هاي دولتی و غیردولتی در سطح شهرستان ها در ارتباط با رویکرد سلامت همه جانبه و انسان سالم، تبیین اولویت هاي

سلامت و حمایت طلبی براي آنها از دیگر اهداف تشکیل مجامع سلامت شهرستان ها است که در نهایت منجربه توصیه هاي سیاستی عمومی سالم خواهد شد.

وی افزود: جمع آوری و ارائه مستندات و همچنین نگرانی ها و نظرهاي کارشناسی در حوزه هاي مختلف سلامت و گزارش هاي مردمی از اهم مشکلات و چالش هاي سلامت شهرستان، موضوع اصلی مجمع سلامت شهرستان ها است.

رئیس اداره همکاری های بین بخشی امور اجتماعی دانشگاه در ادامه گفت: ارتقا سطح سلامت جامعه در ارتباط مستقیم با تمامی بخش ها و بویژه خود مردم بوده و فرهنگ سازی یکی از اصلی ترین نیازهای جوامع امروزی در راستای ایجاد دید بهداشت محور است.

وی در ادامه سرمایه های اجتماعی را اصلی ترین منابع ثروت هر جامعه بر شمرد و گفت: سرمایه های اجتماعی ثروتی بی بدیل هستند که در صورت استفاده صحیح و دقیق مبتنی بر دانش می تواند منشا تاثیرات فراوانی در همه زمینه ها ازجمله ارتقا سطح  سلامت جامعه شود.

نجفی در پایان گفت: مشارکت مردم در اجتماعی شدن سلامت از مهمترین نیازهای سیستم مدیریتی حوزه سلامت است که بدون آن عملا امکان ارتقا و دستیابی به شاخص های سلامت وجود ندارد.

گفتنی است در پایان این برنامه، خیرین حوزه سلامت شهرستان هفتکل با اهدا لوح سپاس، تقدیر شدند.

طراحی و پیاده سازی: راد رایانه