دوشنبه 30 دی 1398

نشست خبری یازدهمین کنگره تصویربرداری بیماری‌های زنان در دانشگاه برگزار شد

اهم موضوعات ارائه شده در این کنگره در خصوص نقش تصویربرداری و مراقبت‌های زنان برای حاملگی‌های سه ماه اول و ارزیابی سلامت جنین شامل تشخیص، درمان به موقع و پیشگیری‌ها طراحی شده است که بیشتر به صورت سخنرانی می‌باشد.

به گزارش وب‌دا خوزستان، دوشنبه 30 دی ماه 1398 نشست خبری یازدهمین کنگره تصویربرداری بیماری‌های زنان با حضور دکتر احمد سلطانی شیرازی دبیر علمی کنگره و اصحاب رسانه در محل سالن جلسات معاونت پژوهش و فن آوری دانشگاه برگزار شد.

سلطانی در این خصوص گفت: در این کنگره سالانه دو گروه رادیولوژی و زنان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز و همچنین انجمن رادیولوژی خوزستان، ایران و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور همکاری و مشارکت دارند.

وی ادامه داد: این کنگره در تاریخ 2 الی 4 بهمن ماه 1398 در محل تالار شهدای دانشگاه علوم پزشکی اهواز برگزار می‌شود.

رئیس انجمن رادیولوژی خوزستان با اشاره به اینکه سر فصل‌های کنگره در شش محور طراحی شده‌اند، خاطرنشان کرد: در روز اول موضوعاتی در خصوص نقش تصویربرداری و مراقبت‌های زنان برای حاملگی‌های سه ماه اول و ارزیابی سلامت جنین شامل تشخیص، درمان به موقع و پیشگیری‌ها طراحی شده است که بیشتر به صورت سخنرانی می‌باشد.

سلطانی افزود: همچنین دو پنل نیز در روز اول در نظر گرفته شده است که به بررسی صحیح آنومالی‌های جنین و تشخیص به موقع و درمان آنها می‌پردازند.

عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به اینکه یکی از بخش‌هایی که برای سلامت جامعه بخصوص در آینده می‌تواند نقش اساسی داشته باشد، ورود فرزندان سالم به جامعه می‌باشد، تصریح کرد: این مهم نیازمند مراقبت‌های جنین بوده و بیماری‌هایی که منشاء ژنتیکی و کروموزومی دارند و یا علل محیطی که باعث اختلال رشد مغزی جنین می‌شوند، باید به موقع تشخیص داده و یا پیشگیری شوند.

وی یادآور شد: جنینی که با آنومالی و یا ضایعات اندام بدن متولد شود، می‌تواند تا پایان عمر خود هزینه ای حدود 700 میلیون تومان به جامعه تحمیل کند، لذا با پیشگیری از اینکه یک جنین معلول وارد جامعه شود، علاوه بر عدم تحمیل هزینه به کشور، می‌توان یک نسل پویا و سالم را برای جامعه رقم زد.

این متخصص رادیولوژی با اشاره به اینکه آخرین روش‌ها برای تشخیص آنومالی در جنین در سه ماهه اول تا سوم در این کنگره به صورت مفصل بحث خواهد شد، بیان داشت: روش تصویربرداری جدیدی که به تشخیص نهایی آنومالی‌های جنین اضافه شده است، ام آر ای می‌باشد که با این روش تشخیصی دقیق می‌توان تصمیم نهایی برای پایان زندگی جنین یا حفظ آن را اتخاذ کرد.

سلطانی اظهار داشت: کارگاه بررسی قلب جنین نیز در روز اول کنگره برگزار می‌شود، چرا که جنین در داخل حفره رحم حرکت زیادی داشته، یکجا ثابت نمی‌ماند و تعداد ضربان قلب هم در دوران جنینی دو برابر فرد عادی خواهد بود، لذا جنین‌هایی که دچار ضایعات هستند، می‌توانند همزمان دچار مشکلات قلبی باشند که توجه به این مهم از اهمیت بالایی برخوردار است.

عضو هیئت علمی دانشگاه در بخش دیگری این کنگره را فرصت مناسبی ویژه همکاران جوان، متخصصین رادیولوژیست، رزیدنت ها و دستیاران برشمرد و گفت: مبحث های علمی پیرامون بیماریهایی که موجب دردهای مزمن در لگن می‌شود و باعث اشکال در یک زندگی عادی برای بیماران خواهد شد از جمله آندومتریوز از دیگر موضوعات مطرح شده در این کنگره خواهد بود.

سلطانی در تشریح بیماری آندومتروز گفت: این بیماری به عنوان یکی از بیماری های شایع در خانم ها در دوران باروری بشمار می رود که باعث دردهای مزمن، درگیری سیستم مثانه، ادراری و قسمت‌های عمده‌ای از لگن می شود. از این رو درمان و تشخیص به موقع آنها بسیار اهمیت پیدا می کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز در ادامه در خصوص تومورهای تخمدان بعنوان یکی از سرطان هایی است که ساختمان های زنانه را درگیر می کند و متاسفانه در بسیاری از بیماران بدلیل تشخیص دیر هنگام پیشامدهای جبران نشدنی دارند.

رئیس انجمن رادیولوژی خوزستان ادامه داد: بخش دیگری از این کنگره به تشریح راه های تشخیص زودرس بیماری از طریق سونوگرافی، ام آر آی، بیماریهای شایع زنان شامل اختلال کنترل ادرار و علل زمینه ساز این اختلالات و همچنین روش‌های تصویربرداری در بخش رادیولوژی مداخله ای به صورت روش‌هایی کم تهاجمی که نقش مهمی دردرمان قطعی بیماریها داشته، اختصاص خواهد داشت.

سلطانی افزود:در زمینه فیبرم های رحمی غیر از روشهای متداول شامل عمل های جراحی، خوشبختانه روش‌های دیگری در استان و در کشور وجود دارد. استفاده از ارسال موادی در داخل عروق رحم جهت کنترل و درمان و همچنین روش بسیار جدید دیگری شامل استفاده از امواج سونوگرافی به صورت نقطه ای و متمرکز بوده که برای اولین بار در این کنگره مطرح می‌شود.امید است همکاران متخصص به خصوص دستیاران رشته‌های رادیولوژی و زنان فرصت حضور در این کنگره را یافته و از مطالب موجود در نهایت استفاده را ببرند.

وی در پایان ضمن تشکر و قدردانی از دست اندرکاران برگزاری این کنگره سه روزه خاطر نشان کرد: در حاشیه این کنگره علمی، نمایشگاه جانبی متشکل از آخرین دستاوردهای تکنولوژی از  ۱۵ شرکت خارجی در استان خوزستان برپا خواهد شد، شرکت کنندگان و علاقمندان می‌توانند از غرفه های مختلف بازدید کنند.

طراحی و پیاده سازی: راد رایانه