یکشنبه، 28 آبان 1396 - 20:50
- اندازه متن: + -  کد خبر: 10195صفحه نخست » اخبارچهارشنبه، 1 دی 1395 - 16:57
صدور حکم اخراج اعضاء هیئت علمی متخلف در خصوص مجله نیچر از دانشگاههای علوم پزشکی کشور

قائم‌مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، نتیجه رسیدگی به تخلفات استادان علوم پزشکی در موضوع نشریه نیچر را اعلام کرد که بر اساس آن رأی به اخراج ۵ عضو هیات علمی داده شد.

دکتر شاهین آخوندزاده با اعلام این خبر افزود: جلسات متعددی در دانشگاه‌های علوم پزشکی در کمیته‌های اخلاق برگزار و تصمیماتی در این زمینه گرفته شد. این تصمیمات با حضور معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و معاونین و یا روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی مربوطه، اتخاذ شد.

وی گفت: به طور مشخص، ۵ عضو هیات علمی با رأی هیات رسیدگی تخلفات اداری، از سمت هیات علمی منفک شدند و هیات رسیدگی به تخلفات اعضای هیات علمی به اخراج آنها رأی داده‌اند. البته این رأی اولیه است اما از سوی این افراد قابل اعتراض است.

آخوندزاده یادآور شد: همچنین یک معاون پژوهشی که بیشترین تخلف در دانشگاه مربوطه انجام گرفته است، از سمت خود برکنار شد.

وی اظهار داشت: از میان ۵۸ مقاله‌ای که به دلیل تخلف علمی از سوی نشریه اشپرینگر رد شده است، نیمی از مقالات در حوزه پزشکی و مربوط به دانشگاه‌های وزارت بهداشت بودند اما همه آنها ناشی از کارهای تحقیقاتی بوده‌اند و پایان‌نامه‌ای با این مقالات مرتبط نیست.

قائم‌مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت یادآور شد: در حقیقت دانشجویی در این زمینه فعالیت نداشته است که مدرک دانشجو یا دانش‌آموخته با این مقالات مورد خدشه واقع شود.

وی افزود: همچنین دو نفر از اعضای هیات علمی که نویسنده اول و مسئول مقالات نبودند اما با این مقالات ارتقاء پیدا کردند، ارتقاءشان لغو شد.

آخوندزاده همچنین با اشاره به برخورد شدید وزارت بهداشت درباره تخلفات پژوهشی و هماهنگی با وزارت علوم و دانشگاه آزاد در این زمینه، گفت: روز گذشته جلسه‌ای در دفتر وزیر بهداشت با حضور وزیر علوم و رئیس دانشگاه آزاد به همین منظور برگزار شد و بر اساس هماهنگی به عمل آمده، قرار شد برخورد مشابهی در دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت علوم نیز انجام گیرد.

وی افزود: در همین زمینه راهکارهایی که می‌توانیم درصد تخلفات پژوهشی را کاهش بدهیم را بدست آوردیم. مقرر شد قوانین ارتقاء اعضای هیات علمی اصلاح شوند، ثبت پایان‌نامه رصد شود و همچنین مقالات پژوهشی منتشر شده و رعایت اخلاق حرفه‌ای نشر در آنها نیز رصد خواهد شد.

قائم‌مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تاکید کرد: پررنگ شدن کمیته‌های اخلاق در دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز یکی از این راهکارها است که مقرر شد در وزارت علوم و دانشگاه آزاد نیز کمیته‌های اخلاق شکل بگیرند.

وی افزود: البته در وزارت علوم و دانشگاه آزاد، برنامه‌ها و نرم‌افزارهایی برای شناسایی تخلفات عددی تهیه کرده‌اند که آن دسته از مقالات که دارای مشابهت هستند را بهتر بتوان یافت.

آخوندزاده یادآور شد: برخورد یکسانی در سه نهاد وزارت بهداشت، وزارت علوم و دانشگاه آزاد در مورد ۵۸ مقاله‌ای که دارای تخلف علمی بودند انجام می‌گیرد.

وی تاکید کرد: جامعه در این زمینه باید متوجه باشد که علاوه بر برخورد شدید با متخلفان به این موضوع هم توجه کنند که در همه جای دنیا یک درصدی از مشکلات پژوهشی وجود دارد و ما نیز از این مسئله به عنوان یک فرصت برای رفع مشکلات پژوهشی استفاده کردیم.

قائم‌مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: همچنین در این زمینه نتایج نظرسنجی از دانشگاهیان که چه مشکلاتی به تخلفات پژوهشی منجر می‌شود، مشخص شده است.

منبع: مهر

خبر فوری: وزیر بهداشت: انسجام و وحدت ملی، بهترین پاسخ به اظهارات نابخردانه ترامپ است