صفحه اول    درباره وب دا    معرفی رئیس، معاونین و مدیران دانشگاه    تماس با ما  
شنبه، 31 تیر 1396 - 01:20   
  سرخط اخبار:  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 10336صفحه نخست » اخبار فرهنگ سلامتسه شنبه، 14 دی 1395 - 11:39
پیشگیری از مسمومیت غذایی با رعایت ایمنی غذایی

کارشناس مواد غذایی تاکید کرد: شهروندان با رعایت ایمنی غذایی می توانند از ابتلا به مسمومیت غذایی  پیشگیری کنند.

 حسین عبدالعزیزی کارشناس مواد غذایی اظهار کرد: مسمومیت غذایی می تواند در اثر آلودگی غذا با مواد افزودنی، فلزات سنگینی همچون سرب، آرسنیک، جیوه و کادمیوم، باقیمانده سموم دفع آفات نباتی و سایر مواد سمی که در مراحل تولید، نگهداری و فرآوری غذا تولید می شود، ماده سمی خطرناکی بنام نیتروزامین و آفلاتوکسین ایجاد کند.

وی در ادامه با بیان اینکه باکتری های مختلفی می توانند مسمومیت غذایی ایجاد کنند، افزود: بیشتر نشانه های ایجاد شده در اثر مسمومیت غذایی مشابه عفونت های ویروسی دستگاه گوارش هستند، بنابراین شناسایی ویروس های ایجاد کننده مسمومیت های غذایی، بدون کشت مدفوع غیر ممکن است.

عبدالعزیزی گفت: شهروندان در خرید گوشت مصرفی دقت کنند و  گوشت هایی را خریداری کنند که علاوه بر اینکه سرد باشد دارای بسته بندی مناسبی نیز باشد.

وی ادامه داد: هم استانی های عزیز در خرید تخم مرغ  نیز دقت کنند و تخم مرغ شکسته و یا دارای بسته بندی نامناسب را نخرند، همچنین از خرید قوطی های کنسرو دارای برآمدگی، فرورفتگی و یا نشتی خودداری کنند و مطمئن شوند که درپوش آن ها شکسته نشده باشد.

وی با بیان اینکه اگر فرآورده ای ظاهر و یا بوی ناخوشایندی داشت، به هیچ عنوان آن را نچشند، بیان کرد: غذاهای منجمد را در انت های خرید به سبد خرید خود اضافه کنید تا در حین خرید گرم نشود.

این کارشناس مواد غذایی با بیان اینکه شهروندان حتما می بایست گوشت و مرغ را از سایر غذاهای موجود در سبد خرید خود جدا نگهدارند، عنوان کرد: برای دوباره گرم کردن غذاهای باقیمانده آنها را تا 74 درجه سانتی گراد گرما دهید و همچنین غذاهایی که بیش از 4-3 روز باقیمانده اند را مصرف نکنید.

وی با بیان اینکه هرگز غذاهای پخته شده را بیش از 2 ساعت اگر هوای اتاق گرم باشد، بیش از یک ساعت در دمای اتاق رها نکنید، خاطرنشان کرد: باقیمانده غذاها را بلافاصله در یخچال قرار دهید و منتظر خنک شدن غذاها نشوید.

این کارشناس مواد عذایی گفت: تقلبات غذایی و آلاینده های شیمیایی و غیره به عنوان چالش هایی مهم در کشور مطرح هستند و هنوز درصد بالایی از فرآورده های غذایی که مردم دریافت می کنند، از نظر بهداشت و ایمنی قابل تایید نیستند.

 عبدالعزیزی در خصوص عدم امنیت غذایی در جامعه گفت: در حال حاضر برخی از افراد جامعه، کالری مورد نیاز بدن خود را دریافت نمی کنند و از عدم امنیت غذایی رنج می برند.

وی افزود: در کشور ما در بحث غذا چالش های متعددی وجود دارد که مهمترین آنها چالش فقر غذایی و سوء تغذیه است.

این کارشناس با بیان اینکه براساس آمار رسمی، 800 میلیون نفر گرسنه در جهان وجود دارد، ادامه داد: به گفته کارشناسان تغذیه، متاسفانه در کشور ما افراد بیشماری کمتر از نیاز غذا دریافت می کنند. فقر غذایی و سوء تغذیه، چالش مهمی است که باید برای حل آن چاره ای اندیشیده شود.

کارشناس مواد غذایی در ادامه بیان کرد: تقلبات غذایی و آلاینده های شیمیایی و غیره به عنوان چالش های دیگر در این زمینه وجود دارد که هنوز درصد بالایی از فرآورده های غذایی که مردم دریافت می کنند، از نظر بهداشت و ایمنی نیز قابل تایید نیستند. 

وی خاطرنشان کرد: دریافت کالری بیش از نیاز بدن، چالش دیگری است که در کشورما همواره وجود دارد و این مهم جز با آموزش های لازم و ارتقای فرهنگ تغذیه قابل حل نیست.

عبدالعزیزی در ادامه با بیان این‌که سلامت غذا اولین مسئله است، تصریح کرد: همچنین نباید از این نکته غافل شد که معضل فقر غذایی در کشور ما جدی است و مسئولان امر باید برای رفع آن چاره ای بیندیشند.

وی در پایان گفت: در حال حاضر شایع ترین مشکلات تغذیه ای در کشور دریافت و مصرف بیش از معمول غذای بدون ارزش تغذیه ای است که باعث افزایش وزن و چاقی در کشور شده است که امیدواریم با برنامه ریزی مدون و ارائه آموزش های تغذیه ای از طریق رسانه های جمعی به ویژه صدا و سیما و رسانه های مکتوب این مهم مرتفع شود.

   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
پربیننده ترین مطالب
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  تماس با ما ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
تمامی حقوق این سایت متعلق به روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز میباشد
استفاده از مطالب سایت فقط با ذکر منبع مجاز می باشد
پشتیبانی توسط: خبرافزار
  خبر فوری: رئیس هیئت اجرایی هفتمین دوره انتخابات سازمان نظام پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی اهواز: تلاش می کنیم نتیجه انتخابات را تا پایان امروز اعلام کنیم