دوشنبه، 2 مرداد 1396 - 19:16
- اندازه متن: + -  کد خبر: 10588صفحه نخست » اخبار شبکه های بهداشتشنبه، 9 بهمن 1395 - 09:48
امکان انتقال بیشتر ویروس سرخک در مرحله ی عدم بروز راشهای پوستی

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان هفتکل، دکتر مهران احمدی مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان هفتکل در خصوص بیماری سرخک گفت: سرخک به وسیله یک ویروس ایجاد می شود و امکان انتقال بیشتر ویروس سرخک در مرحله ی عدم بروز راشهای پوستیاز طریق سرفه و عطسه فرد بیمار و یا غذا و نوشیدنی مشترک فرد بیمار به افراد سالم، انتقال پیدا می کند.

وی تصریح کرد: ویروس سرخک می تواند از طریق جریان هوا از یک نقطه به نقطه ای دیگر منتقل شود. این به آن معناست که اگر در نزدیکی یک فرد بیمار باشید (حتی اگر به صورت مستقیم به طرف شما سرفه یا عطسه نکند) باز هم احتمال ابتلای شما به سرخک وجود دارد.

احمدی بیان داشت: افراد مبتلا می توانند ویروس را از 4 روز قبل از بروز راش های پوستی تا 4 روز بعد از ناپدید شدن راش های پوستی منتقل کنند، انتقال ویروس سرخک در مرحله ای که هنوز راش های پوستی بروز نکرده اند و فرد از بیماری خود اطلاع ندارد بیشتر است.

وی اثر بخشی واکسن سرخک 85 درصد دانست و افزود: از هر 100 نفر کودک 15 درصد از آنها ممکن است بنا به دلایلی ایمن نشوند.

احمدی سرخک را یک بیماری به شدت مسری دانست و اظهار کرد: به مرور زمان ایمنی که توسط واکسن به دست آمده کاهش پیدا می کند به همین منظور باید با عملیات تکمیلی واکسن، سطح ایمنی را در جامعه بالا ببریم.

مدیر شبکه بهداشت و درمان هفتکل اظهار کرد: به همین منظور کلیه مدارس و گروههای هدف کودکان 9ماهه تا 15ساله در اسرع وقت زیر پوشش واکسیناسیون علیه سرخک  قرار گرفتند.

در ادامه مهندس سعید شنبه زاده رئیس مرکز بهداشت شهرستان هفتکل در همین راستا تصریح کرد: در سال 82 بیش از 33 میلیون نفر افراد 5 تا 25 سال واکسن MR (سرخک و سرخجه) را دریافت کردند که شاهد کاهش این بیماری در کشور بودیم.

وی گفت: گروه حساس بیماری سرخک را افراد 9 ماهه تا 15 ساله تشکیل می‌دهد؛ در این شرایط جهت جلوگیری از اپیدمی سرخک، بخشی از مردم هفتکل خصوصا روستاهای شجیرات ورغیوه که هم مرز با شهرستان باوی هستند وخطر ابتلا به سرخک احساس می شد واکسینه شدند.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان هفتکل در پایان اظهار داشت: طی عملیاتی سه روزه و در قالب 4 اکیپ موفق شدیم که تقریباً همه گروه هدف بالغ بر 900 نفر را واکسینه نماییم.

اعلام نتایج هفتمین دوره انتخابات اعضاء هیئت مدیره سازمان نظام پزشکی در حوزه دانشگاه علوم پزشکی اهواز
  اعلام نتایج هفتمین دوره انتخابات اعضاء هیئت مدیره سازمان نظام پزشکی سایر شهرهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
  دکتر موگهی: تلاش می کنیم نتیجه انتخابات را تا پایان روز رای گیری اعلام کنیم
  دکتر خدادادی: هر چه حضور رای دهندگان بیشتر باشد، اعتبار انتخابات بیشتر و منتخبین جایگاه بالاتری خواهند داشت