یکشنبه، 1 مرداد 1396 - 05:23
- اندازه متن: + -  کد خبر: 10596صفحه نخست » اخبار دانشکده هایکشنبه، 10 بهمن 1395 - 13:56
کبد چرب، شایع ترین علت نارسایی حاد کبد در دوران حاملگی

به گزارش روابط عمومی دانشکده پزشکی، دکتر مهین نجفیان عضو هیأت علمی گروه زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در خصوص شایع ترین علت نارسایی کبد گفت: شایع ترین کبد چرب، شایع ترین علت نارسایی حاد کبد در دوران حاملگیعلت نارسایی حاد کبد در دوران حاملگی، کبد چرب حاد است.

وی بیان داشت:  بروز کبد چرب،  یک مورد در هر 10 هزار حاملگی است ولی برگشت کبد چرب در حاملگی های بعدی شایع نیست.

نجفیان ویژگی کبد چرب را تجمع چربی میکرووزیکولی دانست که سبب برهم خوردن عملکرد طبیعی سلولهای کبدی می شود و در دید ظاهری، کبد، کوچک، نرم، زرد و چرب دیده می شود.

این عضو هیأ‌ت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در بیان علایم اصلی بیماری کبد چرب حاملگی گفت: کبد چرب حاد تقریباً در تمام موارد در اواخر حاملگی تظاهر پیدا می کند و در جنین مذکر شایعتر است، شدت علایم بالینی کبد چرب در محدوده ای از یک طیف قرار می گیرد. در شدیدترین موارد علائم معمولاً در طول چند روز به وجود می آید. تهوع و استفراغ پا بر جا علایم اصلی این بیماری محسوب می شود و درجات متغیری از احساس کسالت، بی اشتهایی، درد اپی گاستر و زردی پیشرونده رخ میدهند.

وی بیان داشت: در تمام موارد شدید، فعال شدن چشمگیر سلولها همراه با نشت مویرگی وجود  دارد که سبب تغلیظ خون، آسیب حاد کلیه، آسیت و گاهی اوقات ادم ریوی ناشی از افزایش نفوذ پذیری می شود. در موارد تغلیظ شدید خون، پروفیوژن رحمی–جفتی کاهش می یابد و این مساله همراه با اسسیدوز مادر، ممکن است حتی قبل از مراجعه مادر بر ای دریافت مراقبت ها سبب مرگ جنین شود.

نجفیان افزود: بنابراین طیف در گیری کبد از موارد خفیف که مورد توجه قرار نمی گیرند و یا به پره اکلامپسی نسبت داده می شوند، تا نارسایی آشکار کبد و آنسفالوپاتی، متغیر است.

متخصص زنان و زایمان در خصوص تدابیر درمانی کبد چرب گفت: اصلی ترین نکته، مراقبتهای حمایتی همه جانبه و زایمانی مناسب است. در برخی از موارد، در هنگام تشخیص، جنین از قبل مرده است و روش زایمان مشکل چندانی بوجود نمی آورد . در اغلب موارد، جنین های زنده (دارای قابلیت حیات) نمی توانند لیبر را بخوبی تحمل کنند، زایمان سزارین و میزان آن به 90 درصد می رسد.

وی تصریح کرد: اختلال عملکرد کبد، بعد از زایمان برطرف می شود وعملکرد کبد معمولاً در عرض یک هفته به حالت طبیعی می رسد.

نجفیان بیان داشت: در یک چهارم این زنان شواهد دیابت بیمزه گذرا دیده می شوند، این وضعیت در اثر کاهش تولید کبدی آنزیم غیر فعال کننده آن است. اختلال دیگر پانکراتیت حاد است که در 20 درصد موارد بوجود می آید . با انجام مراقبت های حمایتی ،معمولا بهبود کامل حاصل می شود.

وی با اشاره به اینکه مرگ مادر ممکن است در اثر سپسیس، خونریزی، آسپیراسیون، نارسایی کلیوی،  پانکراتیت و خونریزی گوارشی رخ بدهد، گفت: در برخی از مراکز، اقدامات دیگری مانند تعویض پلاسما و حتی پیوند کبد صورت می گیرد.

این متخصص زنان و زایمان در پایان افزود: در بررسی انجام شده میزان متوسط مرگ و میر بر اثر این عارضه 7 درصد و زایمان پره ترم 70 درصد و مرگ و میر پری ناتال 15 درصد گزارش شده است.

اعلام نتایج هفتمین دوره انتخابات اعضاء هیئت مدیره سازمان نظام پزشکی اهواز
  برگزاری هفتمین دوره انتخابات سازمان نظام پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی اهواز(2)
  برگزاری هفتمین دوره انتخابات سازمان نظام پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی اهواز(3)
  برگزاری هفتمین دوره انتخابات سازمان نظام پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی اهواز(1)
  دانشگاه علوم پزشکی اهواز لوح تقدیر اولین جشنواره ملی عمران سلامت را از آن خود کرد
  رئیس هیئت اجرایی هفتمین دوره انتخابات سازمان نظام پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی اهواز: تلاش می کنیم نتیجه انتخابات را تا پایان امروز اعلام کنیم
  دکتر خدادادی: هر چه حضور رای دهندگان بیشتر باشد، اعتبار انتخابات بیشتر و منتخبین جایگاه بالاتری خواهند داشت
  برگزاری اولین کمیته ECHO در شبکه بهداشت شهرستان رامشیر
  کمیته پیشگیری از مرگ و میر کودکان 59-1 ماهه در مرکز بهداشت غرب اهواز برگزار شد.
  نشست رئیس مرکز بهداشت غرب با بخشدار و دهیاران بخش مرکزی شهرستان اهواز

خبر فوری: اعلام نتایج هفتمین دوره انتخابات اعضاء هیئت مدیره سازمان نظام پزشکی اهواز