دوشنبه، 2 مرداد 1396 - 19:15
- اندازه متن: + -  کد خبر: 10727صفحه نخست » یادداشت یکشنبه، 24 بهمن 1395 - 09:09
اقتصاد مقاومتی، نسخه شفابخش در راستای رفع مشکلات کشور
دکتر سید احمد حسینی

اقتصاد مقاومتی، این واژه اولین بار در دیدار کارآفرینان با مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در شهریورماه سال 1389 مطرح گردید. در همین دیدار، رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی)، اقتصاد مقاومتی را معنا و مفهومی از کارآفرینی معرفی و برای نیاز اساسی کشور به کارآفرینی نیز دو دلیل «فشار اقتصادی دشمنان» و «آمادگی کشور برای جهش» را معرفی نمودند. برای مفهوم اقتصاد مقاومتی در همین مدت زمان کم، تعاریف متفاوتی ارائه شده که هر کدام از جنبه ای به این موضوع نگاه کرده اند. در این میان، تعریف جامع و کامل از اقتصاد مقاومتی را خود رهبر فرزانه انقلاب ارائه نموده اند. ایشان در دیدار با دانشجویان فرمودند: «اقتصاد مقاومتی یعنی آن اقتصادی که در شرایط فشار، در شرایط تحریم، در شرایط دشمنی ها و خصومت های شدید می تواند تعیین کننده رشد و شکوفایی کشور باشد.»

حرکت در راستای اقتصاد مقاومتی در حوزه بهداشت و درمان مستلزم توجه به نکات مهم ذیل است:

• استفاده از همه ی ظرفیت های مردمی و بخش خصوصی یکی از ارکان اقتصاد مقاومتی است. فراهم کردن زمینه مشارکت بخش خصوصی در پذیرش فعالیتها و تصدی های حوزه بهداشت و درمان و جذب سرمایه در این زمینه کمک شایانی به حل مشکلات موجود کرده و باعث جهشی بلند در تحقق اهداف والای بخش سلامت خواهد شد.
  • یک مسئله هم در اقتصاد مقاومتی، مدیریت مصرف است. با توجه به اینکه دستگاههای اجرایی خود بعنوان یک مصرف کننده بزرگ هستند، طبیعتاً فرهنگ سازی در این زمینه بسیار اهمیت دارد. ضمناً مصرف تولیدات داخلی وجه بسیار مهم این موضوع است که خوشبختانه در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز این مسئله کاملا رعایت شده و حساسیت بسیار بالایی در حمایت از تولیدات داخلی وجود دارد.
  • با توجه به هزینه های بالای درمان برای دولت قطعا کاهش این هزینه ها کمک شایانی به مقاوم شدن اقتصاد خواهد کرد. بدیهی است با رعایت بهداشت و اصول پیشگیری میزان ابتلا به بیماری ها تا حد زیادی کاهش می یابد که نتیجه آن کاهش چشمگیر هزینه های درمان است. در همین راستا طرح تحول نظام سلامت که یکی از موفق‌ترین اقدامات دولت یازدهم بوده با جدیت و اهتمام ویژه اجرایی شد. در این طرح بیش از یک هزار و سیصد نفر در بخش بهداشت و بیش از هزار نفر در بخش درمان جذب شده‌اند. امید است در آینده نزدیک با جذب بیشتر نیروی تخصصی، شاهد اجرای هر چه بهتر این طرح در استان خوزستان باشیم. با اجرای طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت و درمان در استان خوزستان، شاهد اجرای بالغ بر یکصد پروژه عمرانی از قبیل توسعه 11 کلینیک ویژه، توسعه و احداث 12 اورژانس، احداث 5 مرکز غربالگری سرطان، احداث و تعمیرات 9 بلوک زایمانی، توسعه بخش های مراقبت ویژه در 12 بیمارستان و بالغ بر 84 تخت، ارتقا هتلینگ در 22 بیمارستان تابعه دانشگاه ، احداث 14 مرکز بهداشتی درمانی، 27 خانه بهداشت، تجهیز آزمایشگاه‌ها در مراکز بهداشتی و افزایش تعداد پایگاه‌های مراقبت سلامت در حاشیه شهر‌ها بوده ایم.
  • بی‌شک با عملیاتی شدن اقتصاد مقاومتی در حوزه سلامت می‌توان از اعزام تعداد کثیری از بیماران به خارج از کشور برای درمان جلوگیری کرد، زیرا که نیروهای با تجربه بهداشت و درمان به جایی رسیده‌اند که بتوانیم تولید علم کرده و حتی پذیرای بیماران دیگر کشور‌ها برای ارائه خدمات درمانی باشیم. دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با توجه به موقعیت استراتژیک و همجواری با کشور عراق و کشورهای حوزه خلیج همیشه فارس می تواند در این زمینه پیشرو بوده و از این فرصت به بهترین شکل ممکن استفاده نماید.

در پایان باید گفت چنانچه شعار اقتصاد مقاومتی عملی شود می‌تواند نسخه شفا بخش و کاملی در راستای رفع مشکلات کشور و عدم وابستگی به بیگانگان و همچنین حرکت در جهت رسیدن به آرمانهای والای انقلاب اسلامی عزیزمان باشد.

اعلام نتایج هفتمین دوره انتخابات اعضاء هیئت مدیره سازمان نظام پزشکی در حوزه دانشگاه علوم پزشکی اهواز
  اعلام نتایج هفتمین دوره انتخابات اعضاء هیئت مدیره سازمان نظام پزشکی سایر شهرهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
  دکتر موگهی: تلاش می کنیم نتیجه انتخابات را تا پایان روز رای گیری اعلام کنیم
  دکتر خدادادی: هر چه حضور رای دهندگان بیشتر باشد، اعتبار انتخابات بیشتر و منتخبین جایگاه بالاتری خواهند داشت