یکشنبه، 7 خرداد 1396 - 13:06
- اندازه متن: + -  کد خبر: 10822صفحه نخست » اخباردوشنبه، 2 اسفند 1395 - 19:48
بیکاری و یا کارکردن بیش از حد توان، می تواند سلامت مردان را به خطر بیندازد

به گزارش روابط عمومی دانشکده پزشکی، دکتر اشرف تشکری، فوق تخصص روان پزشکی کودک و نوجوان، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در مورد سلامت روان در افراد گفت: طبق تعریف بیکاری و یا کارکردن بیش از حد توان، می تواند سلامت مردان را به خطر بیندازدسازمان جهانی بهداشت روان، سلامت روان تنها به معنای بیمار  نبودن و یا نداشتن اختلال روانی نیست بلکه سلامت روان در افراد به نوعی با سلامت ذهنی مرتبط بوده و برای مردان و زنان یکسان است.
وی بیان داشت: گاهی ممکن است با توجه به شرایط، مردان و زنان فشارهای روانی مختلفی را تجربه کنند، بنابراین اختلالات روانی در مردان در برخی موارد با زنان متفاوت است، همچنین واکنش و علائم فشار روانی میتواند تفاوتهایی در مردان و زنان جامعه داشته باشد.
تشکری با اشاره به عواملی که سلامت مردان در جامعه را تهدید می کند، افزود: مسئولیت تأمین مسائل مالی خانواده، یکی از مهمترین وظایف مردان در جامعه است بنابراین بیکاری و یا کارکردن بیش از حد توان، می تواند سلامت مردان را به خطر اندازد.
وی در بیان عوامل مخاطره آمیز در خصوص سلامت مردان گفت: عامل مهم دیگر، شیوع بیشتر اعتیاد در مردان نسبت به زنان است که نه تنها سلامت مردان را به خطر می اندازد، هم چنین موجب اختلال روان در آنها نیز می شود.
 تشکری در ادامه تصریح کرد: مردان بدلیل مشغله فکری در محیط کار و بیرون از خانه و خانواده ممکن است در معرض فشارهای شغلی زیادی بوده و کمتر به سلامت خود اهمیت دهند و این موجب می شود در برخی موارد احساس کنند که وقت کافی برای پیگیری و یا درمان بیماریهای خود ندارند؛ برخی مردان نیز ممکن است علائم بیماری یا اختلال روانی یا جسمانی را نشانه ضعف خود تلقی کنند و به همین دلیل وجود آن را تکذیب می کنند.
عضو هیئت علمی گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در رابطه با تأثیر سلامت مردان بر خانواده اذعان داشت: وجود علائم اختلال روانی در مردان می تواند به طور مستقیم به خانواده آسیب برساند.عدم برقراری ارتباط توسط مردان با اعضای خانواده و همچنین مخفی کردن احساسات درونی ممکن است به او و خانواده او آسیب های جبران ناپذیری وارد نماید. بطور کلی مهارت گفتگو و داشتن ارتباط مناسب در محل کار و همچنین خانواده به حل مشکلات فرد کمک زیادی می کند.
فوق تخصص روان پزشکی کودک و نوجوان با تأکید بر این مطلب که اثرات نداشتن سلامت روان مردان به فرزندان و همسر وی منتقل می شود، افزود: افسردگی و اضطراب پدر در خانواده باعث می شود این عوامل به فرزندان و همسر وی منتقل شود و  فضای ناامنی در خانواده بوجود آورد.
وی ادامه داد: پدر در خانواده یک الگوی بسیار مهم برای فرزندان و یک تکیه گاه امن برای همسر خود است. اگر پدر با کوله باری از غم و یا اضطراب وارد خانه شود، اعضای خانواده نیز جامعه و محیط را نا امن تصور می کنند.
تشکری ضمن بیان تأثیر گذاری محیط خانه و خانواده بر سلامت روان مردان خاطر نشان کرد: زن با مهیا کردن محیطی گرم و صمیمی در خانواده می تواند پایگاهی امن برای همسر خود فراهم سازد. همچنین در صورتی که در محیط خانه برای مردان احترام و اعتماد فراهم نشود، آنها با نگرانی و اضطراب از خانه خارج می شوند و مشکلات را به محیط کار و جامعه منتقل می کنند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: مشکلات همسر و فرزندان می تواند یکی از علل دور شدن مردان از خانه و خانواده و همچنین غرق شدن آنها در دام اعتیاد و یا کار زیاد باشد. همچنین یک نگرش اشتباه این است که برخی مردان فکر می کنند درآمد بیشتر و پاسخگویی مالی به خواسته های همسر و فرزندان راه حل مشکلات است، در صورتی که اگر بجای کار کردن بیش از حد، وقت مناسبی را برای گفتگو با اعضای خانواده صرف کنند، خواهند توانست مشکلات خود را رفع و خانواده را مدیریت نمایند.
تشکری در پایان در خصوص راهکارهایی جهت پیشگیری و حفظ سلامت مردان اظهار داشت: همانطور که پیشگیری یکی از اصول مهم بهداشت است، اختلالات روان هم قابل پیشگیری هستند. سلامت جسمانی، پایبندی به اصول اخلاقی و هنجارهای اجتماعی، احترام به حقوق دیگران، داشتن اعتقادات مشخص، انتقاد پذیر بودن، واقع گرایی، هدفمندی، مسئولیت پذیری، ارزش گذاری برای وقت و زمان، تفاوت بین اوقات فراقت و شغل، کنترل خشم و پرهیز از افکار منفی، برخی از اصول بهداشت روان هستند که با رعایت آنها می توان تا حدودی از اختلالات روانی پیشگیری نمود.

خبر فوری: رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز: اضافه شدن ١٦٥ هزار مترمربع فضای عمرانی و بیش از ٢٣٠ میلیارد تومان تجهیزات پزشکی جدید