شنبه، 5 فروردین 1396 - 12:27
- اندازه متن: + -  کد خبر: 10916صفحه نخست » اخبار فرهنگ سلامتسه شنبه، 10 اسفند 1395 - 11:37
استفاده از داروی متفورمین عوارض خطرناکی دارد

دکتر پریسا اعتصام کارشناس غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز هشدار داد: متفورمین یکی از داروهایی است که در کنترل قند خون بیماران مبتلا به استفاده از داروی متفورمین عوارض خطرناکی دارددیابت نوع دو استفاده می شود. این دارو ممکن است در ترکیب با انسولین یا دیگر داروها استفاده شود اما برای درمان دیابت نوع یک به کار نمی رود .

دکتر اعتصام ادامه داد: به طور کلی به منظور کاهش عوارض گوارشی این دارو را همراه  غذا مصرف کنید مگر اینکه پزشک معالج شما دستور دیگری غیر از این برای شما ذکر کرده باشد. در صورت استفاده از هرنوع دارو یا فرآورده گیاهی موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.

وی گفت: ممکن است نیاز باشد متفورمین را تا یک ماه مصرف کنید تا اثر دلخواه دیده شود لطفا خودسرانه دارو را قطع نکنید .

این کارشناس افزود: درمان با متفورمین موقتا باید قبل و در زمان تجویز داخل عروقی مواد حاجب ید دار قطع شود. این دارو تا ۴۸ ساعت بعد از تصویربرداری با مواد تزریقی حاجب یددار مصرف نشود و فقط بعد از اینکه عملکرد کلیه به حالت نرمال برگشت ادامه مصرف انجام شود .

دکتر اعتصام  اظهار کرد: قبل از مصرف متفورمین در صورت داشتن هر کدام از شرایط زیر مانند نوشیدن مقادیر زیاد فرآورده های حاوی الکل، کاهش مایعات بدن، بیماری کلیوی یا کبدی موضوع را با پزشک خود مطرح کنید .

وی در پایان خاطرنشان کرد: در صورت داشتن هرنوع علایم حساسیت حین مصرف دارواز قبیل (راش، قرمزی، خارش، تورم لب، زبان، صورت یا دشواری تنفس)، کاهش وزن شدید، تنگی نفس، درد شدید شکمی، اسهال شدید، درد و ضعف شدید ماهیچه ای و …. موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.

خبر فوری: پیام تبریک نوروزی دکتر اسماعیل ایدنی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز