یکشنبه، 7 خرداد 1396 - 13:03
- اندازه متن: + -  کد خبر: 10989صفحه نخست » اخبار فرهنگ سلامتچهارشنبه، 18 اسفند 1395 - 15:04
مسمومیت‌های ناشی از مواد شوینده را هنگام خانه‌تکانی جدی بگیرید
کارشناس مسئول بهداشت حرفه‌ای مرکز بهداشت خوزستان نسبت به مسمومیت‌های ناشی از مواد شوینده و انتشارگازهای سمی در هنگام خانه‌تکانی هشدار داد

جلال ملتجی اظهار کرد: یکی از اتفاقات رایج سنت دیرین خانه‌تکانی در ایام پایانی سال که گاهی اوقات با حوادث ناگوار همراه می‌شود، مسمومیت‌های ناشی از مواد شوینده را هنگام خانه‌تکانی جدی بگیریدمسمومیت‌های ناشی از استفاده همزمان از شوینده‌های اسیدی در محیط‌های بسته است که می‌توان از این جمله، به استفاده از جوهرنمک و سفیدکننده‌ها در نظافت محیط‌های دربسته و کوچک مانند حمام و سرویس‌های بهداشتی اشاره کرد.

وی افزود: این کار منجر به آزاد شدن گازهایی مانند اسید کلرامین در فضا شده که استنشاق آن موجب تحریک بافت تنفسی مانند ریه‌ها و حنجره می‌شود. استنشاق این گازها موجب التهابات ریوی می‌شود و گاهی اوقات در افرادی که سابقه آسم و تنگی نفس دارند، می‌تواند منجر به خطر مرگ شود.

ملتجی گفت: مهم‌ترین عامل بروز آسیب‌های تنفسی، به کارگیری مواد شوینده و جرم‌گیرها در غلظت بالا و نیز استفاده از آب داغ حین شست‌وشو است که تبخیر این مواد را افزایش می‌دهد. استفاده مدام از مواد شوینده و پاک‌کننده‌ها از جمله جرم‌گیرها و مواد سفیدکننده، سوزش دائم چشم، آلرژی و حتی احتمال بروز سرطان را در زنان خانه‌دار افزایش می‌دهد.

وی اظهار کرد: استفاده از ماسک هنگام مصرف شوینده‌های شیمیایی، وجود هواکش، بازگذاشتن پنجره‌ها و خارج شدن از محل حمام یا سرویس بهداشتی بعد از ریختن موادشوینده به مدت 20 - 10 دقیقه و مراجعه مجدد جهت شست‌وشو می‌تواند تا حد زیادی از بروز عوارض جلوگیری کند. از آنجا که بیشتر مواد شوینده از PH استاندارد برخوردار نیستند و موجب تحریکات پوستی می‌شوند، باید هنگام استفاده از این مواد از دستکش استفاده کرد. افرادی که پوست حساس دارند، باید ابتدا یک دستکش نخی و سپس روی آن یک دستکش پلاستیکی به دست کنند.

کارشناس مسئول بهداشت حرفه‌ای معاونت بهداشت دانشگاه جندی شاپور اهواز افزود: همچنین باید توجه داشت هنگام خرید مواد پاک‌کننده مانند جوهرنمک و سفیدکننده به منظور تنظیف سرویس‌های بهداشتی و سایر وسایل، محصول حتما برگه اطلاعات شیمیایی (برچسب مواد شیمیایی) را دارا باشد و از مواد شیمیایی فاقد مجوز و ارزان‌قیمت فله‌ای استفاده نشود.

خبر فوری: رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز: اضافه شدن ١٦٥ هزار مترمربع فضای عمرانی و بیش از ٢٣٠ میلیارد تومان تجهیزات پزشکی جدید