صفحه اول    درباره وب دا    معرفی رئیس، معاونین و مدیران دانشگاه    تماس با ما  
پنجشنبه، 30 شهریور 1396 - 05:50   
  سرخط اخبار:  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 11050صفحه نخست » اخبار فرهنگ سلامتجمعه، 27 اسفند 1395 - 13:37
با تغذیه سالم میتوان از 80 درصد بیماریهای قلبی و 30 درصد سرطانها پیشگیری کرد
رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز از قند، نمک و چربی به عنوان سه سم مهلک برای سلامت نام برد و افزود: سرطان های سینه، پروستات و روده بزرگ، ناشی از مصرف زیاد چربی است.

مهندس مهرداد شریفی رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز با اشاره به گذر اپیدمیولوژیک بیماریها،76 درصد علل مرگ و میر در کشور را به دلیل ابتلاء به بیماریهای غیرواگیر بیان کرد و افزود: سرطان‌ها، دیابت نوع2، بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های مزمن با تغذیه سالم میتوان از 80 درصد بیماریهای قلبی و 30 درصد سرطانها پیشگیری کردتنفسی 4 بیماری غیرواگیر شایع است.

 وی شایعترین عوامل خطر تاثیرگذار در ابتلاء به این بیماریها را مصرف زیاد چربی، شیرینی و نمک و مصرف کم فیبر و میوه ها و سبزی ها دانست.

شریفی خاطرنشان کرد: با تغذیه سالم می توان از 80 درصد بیماری‌های قلبی و 30 درصد سرطان ها پیشگیری کرد.

وی در ادامه به برخی عادتهای ناسالم تغذیه ای در بین مردم اشاره کرد و به مقایسه سرانه مصرف چند ماده غذایی در ایران و جهان پرداخت و گفت: مصرف متوسط روزانه میوه توسط هر ایرانی در سال، 212 گرم است که باید 280 گرم باشد. مصرف سبزی، 228 گرم است که باید 330 باشد و مصرف سرانه شیر هم 190 گرم است که باید 250 گرم باشد.

شریفی، چاقی را در بانوان میانسال 45 تا 55 ساله، 71.7 درصد و در مردان این گروه سنی، 55 درصد اعلام کرد و افزود: این گروه سنی، 44 درصد چربی خون دارند.

وی تصریح کرد: متاسفانه  نزدیک به ۲۸.۱۹ درصد زنان و ۲۸.۳۱ درصد مردان، مبتلا به بیماری فشار خون هستند.

رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز میانگین مصرف نمک روزانه هر ایرانی را حدود ۱۲ گرم ذکر کرد که این عدد، حدود سه برابر مقدار توصیه شده توسط سازمان بهداشت جهانی است چرا که طبق توصیه این سازمان، متوسط مصرف نمک باید روزانه 5 گرم برای افراد زیر 50 سال و 3 گرم برای افراد بالای 50 سال باشد.

وی بیشترین علت مصرف زیاد نمک را در نان مصرفی خانوارها دانست و خاطرنشان کرد:  ۸۵ درصد زنان ایرانی و ۹۴ درصد مردان ایرانی بیشتر از حد مجاز نمک می‌خورند! نمک هم موجب افزایش سدیم بدن و فشار خون می شود و هم به دلیل دفع ادراری کلسیم، پوکی استخوان را بدنبال دارد.

شریفی در ادامه تاکید کرد: باید کمتر از 10 درصد انرژی روزانه از قند تامین شود و در کسانی که بیشتر از 20 درصد انرژی از قند ها دریافت می شود،  ابتلا به بیماری قلبی تا 38 درصد افزایش می یابد.

وی از  قند، نمک و چربی به عنوان سه سم مهلک برای سلامت نام برد و افزود: سرطان های سینه، پروستات و روده بزرگ،  ناشی از مصرف زیاد چربی است.

شریفی در پایان با اشاره به زیانهای مصرف روغن های جامد و نیمه جامد بدلیل دارابودن اسیدهای چرب ترانس، گفت: مصرف این روغنها  باید متوقف گردد زیرا موجب افزایشLDL (کلسترول بد) و کاهش HDL(کلسترول خوب) خون می شود.

   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
پربیننده ترین مطالب
  با صدور ابلاغی از سوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز، اعضای هیأت علمی کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه منصوب شدند
  رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز: بیماران تنفسی دو هفته پیش از آغاز بارندگی در خوزستان دارو مصرف کنند
  برگزاری همایش مدیران مدارس متوسطه ناحیه 1 با حضور رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز
  دکتر موگهی در آئین روپوش سفید دانشجویان پزشکی: ارائه دهنده گان خدمات سلامت، بزرگترین جهادگران هستند
  دکتر قاسم ساکی از برگزاری کارگاه های متعدد آموزشی از سوی مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی خبر داد
  بیان راههای پیشگیری و درمان بیماری آلزایمر از زبان دکتر داود کاشی پزها
  عباس نبوره: انجام 297 مأموریت اورژانس 115 در‌ خصوص مشکلات تنفسی پاییزی در سال گذشته
  مهندس فرهادی: بهورزان بنیانگذاران اصلی ایجاد حفظ و ارتقاءسطح سلامت جامعه هستند
  گرامیداشت روز فوریتهای پزشکی و اورژانس در رامشیر
  دکتر ایدنی: آمادگی همکاری دانشگاه علوم پزشکی اهواز با دانشگاه میسان عراق در حوزه سلامت
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  تماس با ما ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
تمامی حقوق این سایت متعلق به روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز میباشد
استفاده از مطالب سایت فقط با ذکر منبع مجاز می باشد
پشتیبانی توسط: خبرافزار
  خبر فوری: پیام تبریک معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه به مناسبت آغاز سال تحصیلی