پنجشنبه، 29 تیر 1396 - 17:13
- اندازه متن: + -  کد خبر: 11200صفحه نخست » اخبار فرهنگ سلامتپنجشنبه، 24 فروردین 1396 - 01:26
تشنج چیست و چه فرقی با صرع دارد؟

صرع در واقع نام یک بیماری ست که با حملات مکرر تشنج شناخته میشود. در واقع فرد مبتلا به صرع حملات متعددی از تشنج را بصورت افت تشنج چیست و چه فرقی با صرع دارد؟گذرای هوشیاری تجربه میکند.

تشنج خود انواع مختلفی دارد و ممکن است کوچک و محدود به قسمتی از بدن و یا بزرگ و عمومی بوده و کل بدن را درگیر کند. تشنج به خودی خود یک بیماری تلقی نمیگردد. بلکه تشنج یک علامت است. مثل تب که صرفا علامت بوده و به خودی خود بیماری تلقی نمیگردد. به این ترتیب تشنج ممکن است علامتی از اختلالات قند خون یا الکترولیتهای بدن بوده و یا علامتی از نارسایی کبدی یا کلیوی باشد.

گاهی هم تشنج دراثر مصرف برخی داروها یا مواد دارویی غیرمجاز و یا بیخوابی یا گرسنگی مفرط ایجاد میشود. به همین دلیل وقتی فردی برای اولین بار دچار تشنج میشود باید دنبال علت این تشنج گشت. به این ترتیب شرح حال بیمار که در چه زمان و شرایطی و به دنبال مصرف چه ماده یا دارویی دچار تشنج شده و نیز سابقه ابتلای فرد به هرگونه بیماری برای پزشک بسیار مهم است.

معمولا پزشک در بررسی فرد مراجعه کننده با یکبار تشنج و بدون هیچ سابقه قبلی، بعد از گرفتن شرح حال دارویی و بیماری نیاز به یک سری بررسی های ازمایشگاهی و تصویربرداری از مغز دارد. در صورتیکه همه این بررسی ها طبیعی باشند و بیمار معاینه کاملا طبیعی و نوار مغز طبیعی داشته باشد گاهی ممکن است حتی به داروی ضد تشنج هم نیاز نباشد که این تصمیم گیری بر عهده پزشک متخصص بیماریهای مغز و اعصاب است. اما درصورتیکه بیمار بیش از یکبار دچار تشنجی شود که ناشی از مصرف داروی خاص یا یک بیماری زمینه ای مثل نارسایی کبدی یا کلیوی نباشد؛ در واقع به بیماری صرع مبتلا بوده و به درمان دراز مدت با داروهای ضدتشنج نیاز خواهد داشت.

دکتر فردوس نظری
متخصص بیماریهای مغز و اعصاب

تقدیر از معاونت غذا و دارو دانشگاه به عنوان معاونت منتخب در بین دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور
  رئیس هیات اجرایی هفتمین دوره انتخابات نظام پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اهواز: هدف ما برگزاری انتخابات سالم و به دور از هر گونه حاشیه است
  دانشگاه علوم پزشکی اهواز لوح تقدیر اولین جشنواره ملی عمران سلامت را از آن خود کرد
  دکتر برزگر: ارتقاء انگیزه، رقابت سازنده، بهبود فرآیندها و هم افزایی از اهداف ارزیابی معاونتهای غذا و دارو
  دکتر ایدنی: تا مهرماه فرصت هست که متولیان امر، درختانی را که در پاییز گرده افشانی می کنند هرس کنند
  دکتر برزگر: در صورت عدم پرداخت مطالبات داروخانه توسط بیمه ها، استان دچار بحران دارویی میشود
  معاون وزیر بهداشت در دیدار با خانواده شهید پرستار مدافع حرم در اهواز :قبل از هر چیز آمدیم که متبرک شویم
  رئیس انجمن داروسازان خوزستان: بحران ورشکستگی اقتصاد داروخانه جدی است، مسئولان فکری کنند!
  حضور معاون پرستاری وزیر بهداشت در اهواز
  دکتر موگهی: انتشار 23 عنوان نشریه دانشجویی در سال گذشته در دانشگاه علوم پزشکی اهواز

خبر فوری: دیدار معاون وزیر بهداشت با خانواده شهید پرستار مدافع حرم در اهواز