سه شنبه، 5 اردیبهشت 1396 - 19:04
- اندازه متن: + -  کد خبر: 11221صفحه نخست » اخبار فرهنگ سلامتیکشنبه، 27 فروردین 1396 - 14:48
باورهای غلط در خصوص تزریق ژل درمان زانو درد و داروهای غضروف ساز

جراح و متخصص بیماری های استخوان و مفاصل مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز گفت: زانو درد یکی از شایع ترین موارد ناتوانی باورهای غلط در خصوص تزریق ژل درمان زانو درد و داروهای غضروف سازو زمین گیر شدن افراد است اما برای درمان این عارضه باید باورهای غلط را اصلاح کرد.

به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز، دکتر عبدالحسین مهدی نسب در این باره اظهارکرد: اخیرا داروهایی در شبکه های ماهواره ای تبلیغ می شوند که درصد بیشتری از آن ها جنبه تجاری داشته و بسیاری نیز براساس استانداردهای مرکز فدرال داروها، به عنوان دارو محسوب نمی شوند.

وی ادامه داد: این داروها بدون نسخه پزشک خریداری می شوند، بنابراین مرکز FBA آن ها را به عنوان دارو محاسبه نمی کند. این موارد بیشتر به عنوان مکمل و داروی تقویتی هستند که بعضی از آن ها به دلیل دارا بودن ماده ای به نام متیل سولفنات، حالت مسکن دارند.

جراح و متخصص بیماری های استخوان و مفاصل مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز گفت: گفته می شود که این داروها غضروف ساز اند اما واقعیت این است که چیزی به عنوان داروی غضروف ساز نداریم. بنابراین مراقب تبلیغات سوء این شبکه ها باشید.

مهدی نسب افزود: از جمله موارد دیگری که برای بیماری مورد توجه است، تزریق ژل در مفصل زانو نیست؛ در برخی مواقع بیمار مطرح می کند که برای زانو درد و بهبود وضعیت مفضل زانو ژل در زانو تزریق شود. این ژل ها به اشکال تجاری موجود است و معمولا پزشک اقدام به تزریق این ژل ها می کند.

وی اظهارکرد: آنچه که در این میان اهمیت بسیاری دارد این است که ما به هیچ عنوان از این ژل ها انتظار معجزه نداریم. ژل های تزریقی برای زانو معمولا تسکین دهنده درد زانو هستند و این ژل برای مواردی که آرتروز در حد ساییدگی متوسط مفصل زانو باشد، موثر خواهد بود و اگر ساییدگی مفصل خیلی شدید باشد، تزریق این ژل تاثیری ندارد. ولی بعضی بیماران به علت شدت درد ناچار می شوند از این ژل ها برای تسکین درد زانو استفاده کنند که نباید درباره اثر این ها اغراق کرد.

خبر فوری: تجلیل از فرآیندهای برتر آموزشی در دهمین جشنواره شهید مطهری در دانشگاه علوم پزشکی اهواز