پنجشنبه، 23 آذر 1396 - 06:46
- اندازه متن: + -  کد خبر: 11293صفحه نخست » اخبار فرهنگ سلامتچهارشنبه، 6 اردیبهشت 1396 - 12:52
علل و عوامل افسردگی را بشناسیم
افراد باید علل و عوامل افسردگی را به خوبی شناخته و جدی بگیرند تا پیش از رسیدن به مراحل پیشرفته و مزمن، با مراجعه به روانشناس یا روانپزشک مورد درمان قرار گیرند

دکتر شاهین نوروزی متخصص اعصاب و روان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اظهار کرد: سازمان جهانی بهداشت، شعار علل و عوامل افسردگی را بشناسیمامسال را، " افسردگی؛ بیائید صحبت کنیم" تعیین کرده که نشان دهنده اهمیت جهانی نسبت به مساله افسردگی است.

وی در خصوص علائم افسردگی گفت: علامت های اصلی افسردگی شامل خلق افسرده یعنی احساس غمگینی و ناامیدی و دیگری نبود احساس علاقه و لذت است یعنی چیزهایی که پیشتر برای فرد لذت بخش بوده دیگر خوشایند نیست.

نوروزی ادامه داد: تغییرات در خواب و اشتهای فرد، نا امیدی، خستگی زیاد، فکر مرگ، آسیب رساندن به خود، احساس بی ارزشی و پوچی و کندی از نظر فکری و روانی از دیگر علائم افسردگی هستند که باید زودهنگام شناسایی شوند و وجود هر یک از این علائم، لزوم مراجعه به روانپزشک را نشان می دهد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: فرد افسرده در عملکرد فردی، اجتماعی، شغلی و تحصیلی فرد دچار آسیب می شود و نمی تواند روابط اجتماعی عادی داشته باشد و در خانواده دچار تنش می شود.

وی اضافه کرد: نیروهای مولد جامعه در صورت ابتلا به افسردگی، کارکرد لازم را ندارند و عملکرد تحصیلی دانش آموزان و دانشجویان آسیب می بیند.

نوروزی ادامه داد: فرد افسرده دیگر حوصله خود را ندارد، به ظاهر خود نمی رسد و از زندگی خود لذت نمی برد بنابراین شناخت علائم و شروع به درمان به موقع پیش از رشد بیماری و مزمن شدن آن اهمیت زیادی دارد.

این متخصص اعصاب و روان گفت: منشا بیماری افسردگی در داخل مغز است و علائم بیماری به صورت روانی بروز می کند و با اختلال در عملکرد مغز، تغییر در رفتار و هیجانات نمود پیدا می کند.

وی افزود: عوامل اجتماعی، روانی، اقتصادی، ارتباطات و شبکه های اجتماعی، نوع تعاملات از دوران کودکی تا بزرگسالی، استرس های اجتماعی و محیط اجتماعی فرد از جمله عوامل بروز این بیماری هستند.

نوروزی بیان کرد: عوامل روانی شامل استرس های روانی هستند که فرد در محیط خانواده، کار و اجتماع با آنها روبه رو می شود و همچنین تنهایی، طرد شدن، مورد توجه قرار نگرفتن، تایید نشدن، استرس های ورشکستگی و بیکاری، از دست دادن روابط احساسی و عزیزان و ناکامی های فرد و عوامل بیولوژیک نیز از دیگر عوامل موثر در ایجاد افسردگی هستند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به اینکه برای پیشگیری از افسردگی، این عوامل باید اصلاح شوند اضافه کرد: مداخلات باید از دوران کودکی صورت گیرد و در محیط خانواده، مهارت های فرزند پروری و زندگی کردن آموزش داده شود.

وی اظهار کرد: بهبود روابط بین فردی و اصلاح نگرش های منفی، آموزش مبارزه با تنبلی و بی حوصلگی و انجام دادن علاقه مندی هر فرد در بهبود افسردگی موثر است.

نوروزی در خصوص آمار افسردگی در کشور و جهان گفت: شیوع اختلال افسردگی تک قطبی در ایران 14 درصد است؛ و حدود 25 درصد یعنی از هر چهار نفر یک نفر در یک پارسال اختلال روانی داشته اند و وضعیت خوزستان نیز مانند کشور است.

این متخصص اعصاب و روان بیان کرد: افسردگی تک قطبی یعنی فقط فرد سابقه افسردگی دارد اما اگر برای یک دوره چند روزه سابقه ای از حالت های سرخوشی و بیش از حد شاد بودن را داشته باشد افسردگی دو قطبی است که حدود 2.5 درصد جامعه را شامل می شود.
وی ادامه داد: 450 میلیون نفر مبتلا در جهان مبتلا به افسردگی هستند که سومین دلیل ناتوانی محسوب می شود و تا سه سال دیگر به عنوان دومین دلیل، پس از بیماری های قلبی ، عروقی قرار می گیرد.

نوروزی گفت: تغییر سبک زندگی، گذراندن زمان زیاد در شبکه های اجتماعی، کمتر شدن ارتباطات بین خانواده ها، کمتر شدن صحبت ها و حتی نوع تغذیه باعث روند افزایشی شیوع افسردگی است.

وی به مساله استیگما یا برچسب زدن اشاره کرد و افزود: افراد افسرده از ترس انگ زدن به روانپزشک مراجعه نمی کنند و در نتیجه افسردگی، دیرهنگام شناسایی و مزمن می شود و حتی باعث تاثیر بر روی دیگران نیز می شود.

وی خاطرنشان کرد: صدا و سیما و شبکه های اجتماعی، نقش مهمی در انتقال اطلاعات و یا ساخت برنامه هایی در خصوص پیوندهای عاطفی و افزایش احساسات و شادی برای مردم دارند.

منبع: ایرنا خوزستان

استقبال از سردار سرتیپ خادم سیدالشهدا در فرودگاه اهواز
  دکتر شاطر زاده: حوزه علوم حرکتی و سلامت که وارد مقوله ای جدید به نام پزشکی باز ساختی شده است
  آئین تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه علوم پزشکی اهواز در سال 1395
  انتصابات جدید در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
  دکتر بوستانی: دانشگاه برخوردار در استان خوزستان کمک میکند، رفاه، امنیت و توسعه در استان رخ دهد.
  بازدید استاندار خوزستان از پروژه عمرانی در حال ساخت بیمارستان جدید ابوذر اهواز
  برگزاری دومین کنگره ملی علوم حرکت بالینی در دانشگاه علوم پزشکی اهواز
  سلمانزاده: سلامت مقوله ای فرابخشی است و همه اجزا و سازمان های جامعه باید دست به دست هم دهند تا ما جامعه ای سالم داشته باشیم.
  بازدید معاون درمان دانشگاه و مدیر مرکز فوریت های پزشکی از مصدومین جاده دشت آزادگان
  برگزاری نشست آموزشی راه اندازی پروژه نوبت دهی الکترونیک در درمانگاههای تخصصی و فوق تخصصی تابعه دانشگاه جندی شاپور اهواز

خبر فوری: وزیر بهداشت: انسجام و وحدت ملی، بهترین پاسخ به اظهارات نابخردانه ترامپ است