پنجشنبه، 23 آذر 1396 - 06:40
- اندازه متن: + -  کد خبر: 11465صفحه نخست » اخبار فرهنگ سلامتدوشنبه، 25 اردیبهشت 1396 - 12:43
فشار خون را جدی بگیرید

فشارخون چیست؟

برای این که خون  در شریان ها جاری شود و موادغذایی را به اعضای مختلف بدن برساند نیاز به نیرویی دارد که خون را به گردش درآورد . این فشار خون را جدی بگیریدنیرو فشارخون نامیده می شود و عامل این فشار، انقباض و انبساط قلب است.  فشارخون بین دو سطح حداکثر(سیستول) و حداقل (دیاستول) در نوسان است. اگر فشـارخون بـه طـور دایمـی بالاتر از حد طبیعی باشد، به آن فشارخون بالا می گویند. به دلیل اینکه فشارخون بالا تا مدت ها علامت ندارد، تنها راه برای پی بردن به مقدار فشارخون هر فرد، اندازه گیری فشارخون او است که برای این کار بایستی از دستگاه اندازه گیری فشارخون استفاده کرد. تشخیص فشارخون بالا باید توسط پزشک انجام بگیرد.

فشارخون بالا  تا مدت ها علامت ندارد و تنها راه برای پی بردن به مقدار فشارخون اندازه گیری فشارخون به وسیله دستگاه فشارسنج است.

فشار خون 80/120 میلی متر جیوه و بالاتر نیازمند توجه جدی است و باید سالی یک بار اندازه گیری شود. فشار خون 90/140 میلی متر جیوه و بالاتر نیازمند درمان های دارویی و غیر دارویی است و فشارخون 110/180 میلی متر جیوه و بالاتر نیازمند درمان فوری می باشد.

چه عواملی بر میزان فشارخون تاثیر دارند؟

وضعیت بدن، فعالیت مغز، فعالیت گوارشی، فعالیت عضلانی، تحریکات عصبی، تحریکات دردناک، مثانه پـر، عوامل محیطی مثل دمای هوا و میزان صدا، مصرف دخانیات، مصرف الکل، قهوه، چای و دارو، سابقه خانوادگی، سن و جنسیت، مصرف نمک، میزان چربی خون، دیابت و چاقی از جمله عوامل مهم و موثر بر میزان فشارخون می باشند.

اگر فشارخون بالا کنترل نشود باعث سکته مغزی، نارسایی قلبی، حمله قلبی، نارسایی کلیوی و ..... می شود.

فشارخون دارای چه  علایم بالینی می باشد؟

فشارخون اولیه سالها بدون علامت است و معمولاً زمانی علامت دار می شود که بر اندام های حیاتی مثـل مغز، چشم، کلیـه و قلـب تاثیر گذاشته و به آن ها آسیب رسانده باشد. گاهی ممکن است بیمار از علایمی مثل سردرد در ناحیه پشت سر، سرگیجه، تاری و اختلال دید، خستگی زودرس و ثپش قلب، تنگی نفس شبانه و یا درد قفسه سینه هنگام فعالیت شکایت کند. اگـر فشـارخون بـه طـور ناگهانی افزایش یابد ممکن است بیمار دچار سرگیجه و تشنج شده و حتی به اغماء برود.

درمان فشارخون چگونه است؟

فشارخون بالا در تمام طول عمر نیاز به درمان دارد و لازم است بیمار و خانواده اش تحت آموزش قرار بگیرند تا نسبت بـه بیمـاری فشـار خون و عوارض آن آگاهی کامل پیدا کنند. تغییر الگوی تغذیه ای برای کاهش مصرف چربی، مصرف روغن مایع بـه جـای روغـن جامـد، مصـرف سـبزیجات وانـواع میوه ها، کاهش مصرف نمک و غذاهای شور، پخت غذا به روش صحیح (مثلاً بخار پز یا آب پز وحتـی المقـدور پرهیـز از سـرخ کردن آن) افزایش فعالیت بدنی و انجام ورزش روزانه و منظم یا حداقل30 دقیقه ورزش با شدت متوسط به صورت روزانه و در 5 روز هفته برای مبارزه با کم تحرکی، ترک مصرف الکل و دخانیات و کاهش وزن در بهبود و کنترل فشارخون بسیار موثر هستند. علاوه بر موارد ذکر شده داروهای مختلفی با مکانیسم های متفاوت برای درمان فشارخون بالا تجویز می شوند که قطعا باید زیر نظر پزشک و به صورت مستمر مصرف گردند.

منبع: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

استقبال از سردار سرتیپ خادم سیدالشهدا در فرودگاه اهواز
  دکتر شاطر زاده: حوزه علوم حرکتی و سلامت که وارد مقوله ای جدید به نام پزشکی باز ساختی شده است
  آئین تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه علوم پزشکی اهواز در سال 1395
  انتصابات جدید در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
  دکتر بوستانی: دانشگاه برخوردار در استان خوزستان کمک میکند، رفاه، امنیت و توسعه در استان رخ دهد.
  بازدید استاندار خوزستان از پروژه عمرانی در حال ساخت بیمارستان جدید ابوذر اهواز
  برگزاری دومین کنگره ملی علوم حرکت بالینی در دانشگاه علوم پزشکی اهواز
  سلمانزاده: سلامت مقوله ای فرابخشی است و همه اجزا و سازمان های جامعه باید دست به دست هم دهند تا ما جامعه ای سالم داشته باشیم.
  بازدید معاون درمان دانشگاه و مدیر مرکز فوریت های پزشکی از مصدومین جاده دشت آزادگان
  برگزاری نشست آموزشی راه اندازی پروژه نوبت دهی الکترونیک در درمانگاههای تخصصی و فوق تخصصی تابعه دانشگاه جندی شاپور اهواز

خبر فوری: وزیر بهداشت: انسجام و وحدت ملی، بهترین پاسخ به اظهارات نابخردانه ترامپ است