چهارشنبه، 22 آذر 1396 - 13:43
- اندازه متن: + -  کد خبر: 11472صفحه نخست » اخبار فرهنگ سلامتچهارشنبه، 27 اردیبهشت 1396 - 10:15
ابتلا به بیماری سل هیچ منعی برای ازدواج و بارداری نیست

دکتر روح انگیز نشیبی متخصص بیماریهای عفونی و عضو هیات علمی گروه بیماریهای عفونی در خصوص بیماری سل گفت: سل ابتلا به بیماری سل هیچ منعی برای ازدواج و بارداری نیستیک عفونت باکتریایی است که معمولا ریه‌ها را درگیر می‌کند که در این صورت به آن "سل ریوی" گفته می‌شود .

وی ادامه داد: با توجه به اینکه کشور ما جزو مناطقی است که شیوع نسبتا بالایی از سل دارد هر کسی میتواند به این بیماری مبتلا شود ولی کسانی که در زندان ها و کمپ ها ی ترک اعتیاد هستند و افرادی که در تماس نزدیک با بیمار مبتلا به سل هستند بیشتر امکان ابتلا دارند .

نشیبی با تاکید بر این مطلب که بیماری سل کاملا قابل درمان است و هیچ گونه نگرانی در این باره وجود ندارد افزود: سل ریوی و سل حنجره امکان سرایت دارند ولی بقیه اشکال سل مثل سل غدد لنفاوی و سل استخوان مسری نیستند .

متخصص بیماریهای عفونی و عضو هیات علمی گروه بیماریهای عفونی دربیان علایم این بیماری اذعان داشت: از علائم سل ریوی، تب، تعریق شبانه، کاهش وزن، بی اشتهایی و سرفه های خلط دار به ویژه همراه با خلط خونی می باشد و در سایر ارگان ها علائم بر اساس عضو درگیر متفاوت است .

نشیبی راه های پیشگیری از این بیماری را در فاز سرایت بیماری از تماس نزدیک با بیماران مبتلا به سل ریوی و حنجره خودداری شود.

وی با بیان اینکه تشخیص زود هنگام بیماری از انتشار بیماری در جامعه پیشگیری میکند، ادامه داد: تمام افرادی که سرفه طولانی مدت دارند، لازم است به پزشک مراجعه کنند تا بیماری زودتر تشخیص داده و درمان شود.

نشیبی بیان داشت: ابتلا به بیماری سل هیچ منعی برای ازدواج و بارداری نیست و لازم است افراد خانواده باید جهت ابتلا و نیز پیشگیری به پزشک مراجعه کنند.

متخصص بیماریهای عفونی و عضو هیات علمی گروه بیماریهای عفونی اظهار داشت: بیماری به شرط مصرف دارو توسط بیمار قابل درمان است. متاسفانه برخی بیماران به محض بهبودی نسبی داروها را قطع میکنند که باعث مقاومت دارویی و عود علایم پس از مدتی میشود . فرد مبتلا باید داروها را به طور منظم مصرف کرده و از قطع داروها بدون مجوز از مراکز بهداشتی و متخصص بیماریهای عفونی خودداری کند.

دکتر شاطر زاده: حوزه علوم حرکتی و سلامت که وارد مقوله ای جدید به نام پزشکی باز ساختی شده است
  استقبال از سردار سرتیپ خادم سیدالشهدا در فرودگاه اهواز
  برگزاری جلسه پرداخت مطالبات معوقه بیمارستان های خصوصی از طریق بیمه ها
  برگزاری اولین جلسه خانه مشارکت مردمی در حوزه سلامت استان خوزستان در دانشگاه علوم پزشکی اهواز
  نمایشگاه دستاوردهای سازمان غذا و دارو در مقابله با قاچاق و تقلب در کالاهای سلامت محور
  دکتر ایرج نظری: باید فعالیت‌های پژوهشی در راستای نیازهای جامعه انجام دهیم
  حجت‌الاسلام والمسلمین آیت عادلی‌نژاد: اگر پژوهش در جامعه حاکم شود، بسیاری از مشکلات حل خواهند شد.
  آئین تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه علوم پزشکی اهواز در سال 1395
  برگزاری دومین کنگره ملی علوم حرکت بالینی در دانشگاه علوم پزشکی اهواز
  سلمانزاده: سلامت مقوله ای فرابخشی است و همه اجزا و سازمان های جامعه باید دست به دست هم دهند تا ما جامعه ای سالم داشته باشیم.

خبر فوری: وزیر بهداشت: انسجام و وحدت ملی، بهترین پاسخ به اظهارات نابخردانه ترامپ است