دوشنبه، 5 تیر 1396 - 08:18
- اندازه متن: + -  کد خبر: 11592صفحه نخست » اخبار فرهنگ سلامتشنبه، 13 خرداد 1396 - 14:03
راه های تشخیص دفورمیتی های مادرزادی اندام های تحتانی در کودکان

متخصص ارتوپدی مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز گفت: درمان جراحی دفورمیتی های مادرزادی پیشرونده معمولا بعد از سنراه های تشخیص دفورمیتی های مادرزادی اندام های تحتانی در کودکان 8 سالگی انجام می شود.

به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز، دکتر پیام محمدحسینی در این باره اظهارکرد: هر دفورمیتی مادرزادی اندام های تحتانی در هر سنی که پیشرونده باشد و باعث ناتوانی شود، نیاز به درمان دارد و بیشترین موارد جراحی این بیماری معمولا بعد از سن 8 سالگی باید انجام بگیرد.

وی ادامه داد: یکی از مسایل شایع در زمینه دفورمیتی های مادرزادی اندام های تحتانی، دردهای سن رشد بین 6 تا 8 سالگی و گاهی تا 10 سالگی است که بیشتر در ساق پا رخ می دهد و 10 تا 30 درصد کودکان این مورد را تجربه می کنند. این نوع درد در دختران شایع تر است و اکثر مواقع هنگام غروب، بعد از یک فعالیت خسته کننده و بازی طولانی مدت در ساق پا ایجاد می شود.

مختصص ارتوپدی برخی از این دردها دو طرفه هستند و نمی توان به یک نقطه خاصی ربط داد و به صورت طولانی با فرد همراه خواهد بود. اما یک معاینه و شرح حال دقیق لازم است که از حرکت طبیعی مفاصل اطمینان حاصل شود تا وضعیت راه رفتن طبیعی ارزیابی شود.

محمدحسینی افزود: چنانچه همه موراد در آزمایش ها و معاینات نرمال باشد، درد فقط علامتی است و می توان به خانواده اطمینان داد برای درمان آن از کیسه آب گرم، ضد درد و مسکن استفاده شود.

وی عنوان کرد: در بدو تولد بهتر است کودک به صورت مکرر معاینه شود و تصویربرداری  انجام بگیرد. البته این نکته مورد توجه قرار بگیرد که گرافی در سنین زیر شش ماه هیچ ارزشی نداشته و تنها سونوگرافی است که می تواند به تشخیص کمک کند.

متخصص ارتوپدی مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز گفت: بهترین روش برای معاینه هایی که در بدو تولد می توان انجام داد، بررسی کوتاهی دو اندام است؛ به این صورت که کودک را روی سطح صاف قرار داده و دو پای کودک را صاف روی زمین نگه می داریم؛ کوتاهی اندام ها در این بررسی قابل دیدن است. یکی دیگر از روش های معاینه مشاهده عدم تقارن چین های پوستی است.

خبر فوری: دکتر سلمان زاده: شعار سازمان بهداشت جهانی امسال برای روز دخانیات؛ دخانیات تهدیدی برای همه