پنجشنبه، 23 آذر 1396 - 06:42
- اندازه متن: + -  کد خبر: 11597صفحه نخست » اخبار فرهنگ سلامتسه شنبه، 16 خرداد 1396 - 09:43
شایع ترین علت بروز ساییدگی مفصل کدام است؟

ﻣﺘﺨﺼﺺ ﺍﺭﺗﻮﭘﺪی ﻭ ﺟﺮﺍﺣﯽ ﺍﺳﺘﺨﻮﺍﻥ ﻭ ﻣﻔﺎﺻﻞ مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز گفت: اضافه وزن بالا، فعالیت های شایع ترین علت بروز ساییدگی مفصل کدام است؟سنگین بدنی و ناهنجاری های پا در افراد از شایع ترین عوامل موثر در ایجاد ساییدگی در مفصل زانو است.

به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز، دکتر عبدالحسین مهدی نسب با بیان این اظهارکرد: درد زانو از جمله عارضه هایی است که در افراد میان سال و مسن شیوع بیشتری دارد و شایع ترین علت بروز این بیماری نیز، ساییدگی و آرتروز مفصل زانو به شمار می رود.

وی ادامه داد: آرتروز یا ساییدگی مفصل علت های اولیه یا ثانوی دارد. علت اولیه ساییدگی پدیده ای است که با گذشت زمان و بالا رفتن سن در افراد اتفاق می افتد.

ﻣﺘﺨﺼﺺ ﺍﺭﺗﻮﭘﺪی ﻭ ﺟﺮﺍﺣﯽ ﺍﺳﺘﺨﻮﺍﻥ ﻭ ﻣﻔﺎﺻﻞ مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز گفت: این یک پدیده فیزیولوژیک فرسایش و ساییدگی در بافت های داخل مفصل است و بافت هایی مانند غضروف مفصلی، مینیسک های داخل زانو و لیگامان ها را درگیر می سازد.

مهدی نسب افزود: فرسایش و ساییدگی مفصل زانو پدیده ای است که به طور طبیعی با آن مواجه می شویم ولی همین پدیده به علت های دیگری تشدید می شود. طبیعی است که انسان با گذر زمان به سنین پیری می رسد اما علت هایی چون وزن بالا و چاقی، ورزش های سنگین و سخت و همچنین انحراف پا از جمله علل بروز ساییدگی مفصل زانو در افراد است.

وی ادامه داد: ورزش هایی مانند فوتبال که احتمال ضربه در آن ها بسیار بالاست، پرش ها و همچنین وزنه برداری از جمله فعالیت های سنگین بدنی است که منجر به ایجاد ساییدگی در مفصل می شود.

ﻣﺘﺨﺼﺺ ﺍﺭﺗﻮﭘﺪی ﻭ ﺟﺮﺍﺣﯽ ﺍﺳﺘﺨﻮﺍﻥ ﻭ ﻣﻔﺎﺻﻞ مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز گفت: همانطور که ذکر شد انحراف پا یکی از علل ایجاد ساییدگی مفصل زانو محسوب می شود؛شایع ترین فرم انحراف پا، پای پرانتزی است. این ناهنجاری در سنین میانسالی و پیری منجر به تخریب کامل مفصل زانو شده و از عوامل اصلی تعویض مفصل زانو در سنین بالا است.

مهدی نسب افزود: پوکی استخوان نیز موجب ساییدگی مفصل زانو می شود به این گونه که در این عارضه، به دلیل اینکه املاح معدنی تشکیل دهنده بافت استخوانی کاهش می یابد، استخوان نرم می شود و حالت شکننده پیدا می کند.

وی اظهارکرد: همچنین از دیگر عوامل موثر در ساییدگی مفصل زانو می توان به ضعف عضلات اشاره کرد. ضعف عضلات چهار سر زانو موجب ایجاد افزایش فشار به مفصل زانو شده و به تدریج منجر به تخریب مفصل می شود.

استقبال از سردار سرتیپ خادم سیدالشهدا در فرودگاه اهواز
  دکتر شاطر زاده: حوزه علوم حرکتی و سلامت که وارد مقوله ای جدید به نام پزشکی باز ساختی شده است
  آئین تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه علوم پزشکی اهواز در سال 1395
  انتصابات جدید در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
  دکتر بوستانی: دانشگاه برخوردار در استان خوزستان کمک میکند، رفاه، امنیت و توسعه در استان رخ دهد.
  بازدید استاندار خوزستان از پروژه عمرانی در حال ساخت بیمارستان جدید ابوذر اهواز
  برگزاری دومین کنگره ملی علوم حرکت بالینی در دانشگاه علوم پزشکی اهواز
  سلمانزاده: سلامت مقوله ای فرابخشی است و همه اجزا و سازمان های جامعه باید دست به دست هم دهند تا ما جامعه ای سالم داشته باشیم.
  بازدید معاون درمان دانشگاه و مدیر مرکز فوریت های پزشکی از مصدومین جاده دشت آزادگان
  برگزاری نشست آموزشی راه اندازی پروژه نوبت دهی الکترونیک در درمانگاههای تخصصی و فوق تخصصی تابعه دانشگاه جندی شاپور اهواز

خبر فوری: وزیر بهداشت: انسجام و وحدت ملی، بهترین پاسخ به اظهارات نابخردانه ترامپ است