چهارشنبه، 1 شهریور 1396 - 10:51
- اندازه متن: + -  کد خبر: 11597صفحه نخست » اخبار فرهنگ سلامتسه شنبه، 16 خرداد 1396 - 09:43
شایع ترین علت بروز ساییدگی مفصل کدام است؟

ﻣﺘﺨﺼﺺ ﺍﺭﺗﻮﭘﺪی ﻭ ﺟﺮﺍﺣﯽ ﺍﺳﺘﺨﻮﺍﻥ ﻭ ﻣﻔﺎﺻﻞ مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز گفت: اضافه وزن بالا، فعالیت های شایع ترین علت بروز ساییدگی مفصل کدام است؟سنگین بدنی و ناهنجاری های پا در افراد از شایع ترین عوامل موثر در ایجاد ساییدگی در مفصل زانو است.

به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز، دکتر عبدالحسین مهدی نسب با بیان این اظهارکرد: درد زانو از جمله عارضه هایی است که در افراد میان سال و مسن شیوع بیشتری دارد و شایع ترین علت بروز این بیماری نیز، ساییدگی و آرتروز مفصل زانو به شمار می رود.

وی ادامه داد: آرتروز یا ساییدگی مفصل علت های اولیه یا ثانوی دارد. علت اولیه ساییدگی پدیده ای است که با گذشت زمان و بالا رفتن سن در افراد اتفاق می افتد.

ﻣﺘﺨﺼﺺ ﺍﺭﺗﻮﭘﺪی ﻭ ﺟﺮﺍﺣﯽ ﺍﺳﺘﺨﻮﺍﻥ ﻭ ﻣﻔﺎﺻﻞ مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز گفت: این یک پدیده فیزیولوژیک فرسایش و ساییدگی در بافت های داخل مفصل است و بافت هایی مانند غضروف مفصلی، مینیسک های داخل زانو و لیگامان ها را درگیر می سازد.

مهدی نسب افزود: فرسایش و ساییدگی مفصل زانو پدیده ای است که به طور طبیعی با آن مواجه می شویم ولی همین پدیده به علت های دیگری تشدید می شود. طبیعی است که انسان با گذر زمان به سنین پیری می رسد اما علت هایی چون وزن بالا و چاقی، ورزش های سنگین و سخت و همچنین انحراف پا از جمله علل بروز ساییدگی مفصل زانو در افراد است.

وی ادامه داد: ورزش هایی مانند فوتبال که احتمال ضربه در آن ها بسیار بالاست، پرش ها و همچنین وزنه برداری از جمله فعالیت های سنگین بدنی است که منجر به ایجاد ساییدگی در مفصل می شود.

ﻣﺘﺨﺼﺺ ﺍﺭﺗﻮﭘﺪی ﻭ ﺟﺮﺍﺣﯽ ﺍﺳﺘﺨﻮﺍﻥ ﻭ ﻣﻔﺎﺻﻞ مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز گفت: همانطور که ذکر شد انحراف پا یکی از علل ایجاد ساییدگی مفصل زانو محسوب می شود؛شایع ترین فرم انحراف پا، پای پرانتزی است. این ناهنجاری در سنین میانسالی و پیری منجر به تخریب کامل مفصل زانو شده و از عوامل اصلی تعویض مفصل زانو در سنین بالا است.

مهدی نسب افزود: پوکی استخوان نیز موجب ساییدگی مفصل زانو می شود به این گونه که در این عارضه، به دلیل اینکه املاح معدنی تشکیل دهنده بافت استخوانی کاهش می یابد، استخوان نرم می شود و حالت شکننده پیدا می کند.

وی اظهارکرد: همچنین از دیگر عوامل موثر در ساییدگی مفصل زانو می توان به ضعف عضلات اشاره کرد. ضعف عضلات چهار سر زانو موجب ایجاد افزایش فشار به مفصل زانو شده و به تدریج منجر به تخریب مفصل می شود.

دکتر فدایی: تاکنون 120 پایگاه و 71 مرکز خدمات جامع سلامت راه اندازی و 68 واحد بهداشتی نیز در حال احداث است
  دکتر هاشمی با کسب ٢٥٣ رای، وزیر بهداشت دولت دوازدهم شد/ رتبه دوم آراء کسب شده در بین وزرای دولت
  دکتر موگهی: 71 دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی اهواز به المپیاد ورزشی وزارت بهداشت اعزام شدند
  مهندس سعیدی: موفقیت شبکه بهداشت و درمان لالی در اجرای طرح تحول نظام سلامت