صفحه اول    درباره وب دا    معرفی رئیس، معاونین و مدیران دانشگاه    تماس با ما  
چهارشنبه، 1 شهریور 1396 - 10:53   
  سرخط اخبار:  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 11611صفحه نخست » اخبار فرهنگ سلامتجمعه، 19 خرداد 1396 - 15:00
مواد غذایی که در ماه مبارک رمضان تشنگی را دور می‌کند
 به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، مهنوش صاحبدل کارشناس مسؤل واحد بهبود تغذیه مواد غذایی که در ماه مبارک رمضان تشنگی را دور می‌کندمرکز بهداشت خوزستان اظهار داشت:‌ تقارن ماه مبارک رمضان با روزهای بلند فصل گرما سبب می‌شود که یکی از مشکلات اساسی روزه‌داران، بروز تشنگی در طول روز باشد. در این شرایط روزه‌داران باید به منظور پیشگیری از کم‌آبی بدن، در فاصله بین افطار تا سحر مایعات فراوان مصرف کنند به طوری که حدود 8 تا 10 لیوان آب آشامیدنی بهداشتی و مایعات سالم دیگر در فاصله افطار تا سحر بنوشند.
 
وی افزود: توصیه می‌شود شروع افطار با شیر گرم، آب گرم یا چای کم‌رنگ تازه‌دم باشد. استفاده از مواد غذایی آبکی مانند سوپ، آش، حلیم کم‌روغن و همچنین مایعات به هنگام افطار موجب حفظ تعادل آب و املاح بدن فرد روزه‌دار می‌شود.
 
صاحبدل با بیان این‌که باید از مصرف آب سرد، شربت و نوشابه همراه افطار پرهیز شود، تشریح کرد: ‌در وعده شام مصرف مایعات سالم مانند آب، دوغ بدون گاز و کم‌نمک، شربت‌های خانگی و آبلیموی تازه طبیعی مانند ‌آب پرتقال و آب طالبی توصیه می‌شود؛ همچنین مصرف شربت‌های خانگی که با آبلیموی تازه، خاکشیر یا عرقیات گیاهی تهیه شده باشد و همچنین آبمیوه‌های تازه در فاصله بعد از شام تا سحر بسیار مناسب است.
 
کارشناس مسؤل واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان تصریح کرد:‌ روزه‌داران باید در وعده سحری میوه‌هایی مانند هندوانه و سالاد و بعد از آن یک فنجان چای مصرف کنند تا املاح مورد نیاز بدن تامین شود. مصرف آب به مقدار زیاد در وعده سحری و مخصوصا بین غذا توصیه نمی‌شود زیرا موجب رقیق شدن شیره معده و آنزیم‌های گوارشی شده و روند هضم غذا مختل می‌شود.
 
وی خاطرنشان کرد:‌ در وعده سحری مصرف سالاد شامل خیار، گوجه، هویج، جوانه غلات، حبوبات و مخصوصا کاهو توصیه می‌شود زیرا کاهو در مقایسه با سایر سبزی‌ها دارای آب بسیار زیادی است و از احساس تشنگی در طول روز کم می‌کند. همچنین مصرف غذاهای آبکی مانند خورشت‌ها و خوراک‌ها در وعده سحری توصیه می‌شود.
 
صاحبدل با بیان این‌که بهتر است در ماه رمضان از مصرف زیاد چای خودداری شود، اظهار کرد:‌ مصرف زیاد چای مخصوصا غلیظ یا شیرین توصیه نمی‌شود زیرا مصرف زیاد آن، موجب دفع آب بدن و افزایش احساس تشنگی می‌شود.
 
کارشناس مسؤل واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: روزه‌داران در ایام ماه مبارک رمضان از مصرف نوشانه‌های گازدار، آبمیوه‌های مصنوعی، دوغ گازدار و ماءالشعیر مخصوصا در وعده سحری پرهیز کنند و برای حفظ سلامتی در کل ایام سال نیز این مواد خوراکی را مصرف نکنند.
 
وی بیان کرد:‌ برای پیشگیری از یبوست نیز مصرف آب و مایعات سالم و میوه‌ها و سبزی‌های آبدار و مصرف بیشتر شیر و دوغ و مصرف کمتر ماست توصیه می‌شود.
 
صاحبدل عنوان کرد: محدود کردن مصرف نمک در وعده‌های افطار و سحر در این دوران بسیار مهم و کمک‌کننده است. دریافت اضافه نمک، بدن را مجبور به واکنش کرده و برای دفع این نمک اضافی مقادیر زیادی آب از بدن دفع شده و موجب کم‌آبی و بروز تشنگی می‌شود؛ در این زمینه توصیه می‌شود به غیر از مقدار اندکی نمک که برای آشپزی لازم است، دیگر در سفره به غذا نمک اضافه نشود.
 
کارشناس مسؤل واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان اظهار کرد:‌ مصرف غذاهایی با پروتئین زیاد در وعده سحری مانند کباب‌ها سبب تحریک تشنگی در ساعات اولیه روز‌ شده و روزه‌دار را دچار تشنگی شدید می‌کند. 
   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
پربیننده ترین مطالب
  دکتر فدایی: تاکنون 120 پایگاه و 71 مرکز خدمات جامع سلامت راه اندازی و 68 واحد بهداشتی نیز در حال احداث است
  دکتر هاشمی با کسب ٢٥٣ رای، وزیر بهداشت دولت دوازدهم شد/ رتبه دوم آراء کسب شده در بین وزرای دولت
  دکتر موگهی: 71 دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی اهواز به المپیاد ورزشی وزارت بهداشت اعزام شدند
  مهندس سعیدی: موفقیت شبکه بهداشت و درمان لالی در اجرای طرح تحول نظام سلامت
  مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اهواز: 80 پروژه در هفته دولت امسال افتتاح خواهد شد/وزیر بهداشت برای دوازدهمین بار به خوزستان می آید
  سپاس از اعتماد دوباره؛ قدردانی وزیر بهداشت از رای اعتماد قاطع نمایندگان مجلس
  نشست هماهنگی ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به زائرین اربعین حسینی(ع) در سال 96
  لزوم پیشگیری از وقوع اختلالات تنفسی به دنبال بارش نخستین باران های پاییزی از زبان دکتر حانیه راجی
  یونسی زاده: نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می کنند در سنین بالاتر کمتر دچار بیماری های قلبی و دیابت می شوند
  دکتر ایدنی: عدم همکاری فرابخشی مناسب از چالش های اصلی در زمینه خدمت رسانی به زائرین اربعین حسینی است
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  تماس با ما ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
تمامی حقوق این سایت متعلق به روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز میباشد
استفاده از مطالب سایت فقط با ذکر منبع مجاز می باشد
پشتیبانی توسط: خبرافزار
  خبر فوری: مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اهواز: 80 پروژه در هفته دولت امسال افتتاح خواهد شد/وزیر بهداشت برای دوازدهمین بار به خوزستان می آید