چهارشنبه، 22 آذر 1396 - 13:43
- اندازه متن: + -  کد خبر: 11611صفحه نخست » اخبار فرهنگ سلامتجمعه، 19 خرداد 1396 - 15:00
مواد غذایی که در ماه مبارک رمضان تشنگی را دور می‌کند
 به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، مهنوش صاحبدل کارشناس مسؤل واحد بهبود تغذیه مواد غذایی که در ماه مبارک رمضان تشنگی را دور می‌کندمرکز بهداشت خوزستان اظهار داشت:‌ تقارن ماه مبارک رمضان با روزهای بلند فصل گرما سبب می‌شود که یکی از مشکلات اساسی روزه‌داران، بروز تشنگی در طول روز باشد. در این شرایط روزه‌داران باید به منظور پیشگیری از کم‌آبی بدن، در فاصله بین افطار تا سحر مایعات فراوان مصرف کنند به طوری که حدود 8 تا 10 لیوان آب آشامیدنی بهداشتی و مایعات سالم دیگر در فاصله افطار تا سحر بنوشند.

وی افزود: توصیه می‌شود شروع افطار با شیر گرم، آب گرم یا چای کم‌رنگ تازه‌دم باشد. استفاده از مواد غذایی آبکی مانند سوپ، آش، حلیم کم‌روغن و همچنین مایعات به هنگام افطار موجب حفظ تعادل آب و املاح بدن فرد روزه‌دار می‌شود.

صاحبدل با بیان این‌که باید از مصرف آب سرد، شربت و نوشابه همراه افطار پرهیز شود، تشریح کرد: ‌در وعده شام مصرف مایعات سالم مانند آب، دوغ بدون گاز و کم‌نمک، شربت‌های خانگی و آبلیموی تازه طبیعی مانند ‌آب پرتقال و آب طالبی توصیه می‌شود؛ همچنین مصرف شربت‌های خانگی که با آبلیموی تازه، خاکشیر یا عرقیات گیاهی تهیه شده باشد و همچنین آبمیوه‌های تازه در فاصله بعد از شام تا سحر بسیار مناسب است.

کارشناس مسؤل واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان تصریح کرد:‌ روزه‌داران باید در وعده سحری میوه‌هایی مانند هندوانه و سالاد و بعد از آن یک فنجان چای مصرف کنند تا املاح مورد نیاز بدن تامین شود. مصرف آب به مقدار زیاد در وعده سحری و مخصوصا بین غذا توصیه نمی‌شود زیرا موجب رقیق شدن شیره معده و آنزیم‌های گوارشی شده و روند هضم غذا مختل می‌شود.

وی خاطرنشان کرد:‌ در وعده سحری مصرف سالاد شامل خیار، گوجه، هویج، جوانه غلات، حبوبات و مخصوصا کاهو توصیه می‌شود زیرا کاهو در مقایسه با سایر سبزی‌ها دارای آب بسیار زیادی است و از احساس تشنگی در طول روز کم می‌کند. همچنین مصرف غذاهای آبکی مانند خورشت‌ها و خوراک‌ها در وعده سحری توصیه می‌شود.

صاحبدل با بیان این‌که بهتر است در ماه رمضان از مصرف زیاد چای خودداری شود، اظهار کرد:‌ مصرف زیاد چای مخصوصا غلیظ یا شیرین توصیه نمی‌شود زیرا مصرف زیاد آن، موجب دفع آب بدن و افزایش احساس تشنگی می‌شود.

کارشناس مسؤل واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: روزه‌داران در ایام ماه مبارک رمضان از مصرف نوشانه‌های گازدار، آبمیوه‌های مصنوعی، دوغ گازدار و ماءالشعیر مخصوصا در وعده سحری پرهیز کنند و برای حفظ سلامتی در کل ایام سال نیز این مواد خوراکی را مصرف نکنند.

وی بیان کرد:‌ برای پیشگیری از یبوست نیز مصرف آب و مایعات سالم و میوه‌ها و سبزی‌های آبدار و مصرف بیشتر شیر و دوغ و مصرف کمتر ماست توصیه می‌شود.

صاحبدل عنوان کرد: محدود کردن مصرف نمک در وعده‌های افطار و سحر در این دوران بسیار مهم و کمک‌کننده است. دریافت اضافه نمک، بدن را مجبور به واکنش کرده و برای دفع این نمک اضافی مقادیر زیادی آب از بدن دفع شده و موجب کم‌آبی و بروز تشنگی می‌شود؛ در این زمینه توصیه می‌شود به غیر از مقدار اندکی نمک که برای آشپزی لازم است، دیگر در سفره به غذا نمک اضافه نشود.

کارشناس مسؤل واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان اظهار کرد:‌ مصرف غذاهایی با پروتئین زیاد در وعده سحری مانند کباب‌ها سبب تحریک تشنگی در ساعات اولیه روز‌ شده و روزه‌دار را دچار تشنگی شدید می‌کند.

دکتر شاطر زاده: حوزه علوم حرکتی و سلامت که وارد مقوله ای جدید به نام پزشکی باز ساختی شده است
  استقبال از سردار سرتیپ خادم سیدالشهدا در فرودگاه اهواز
  برگزاری جلسه پرداخت مطالبات معوقه بیمارستان های خصوصی از طریق بیمه ها
  برگزاری اولین جلسه خانه مشارکت مردمی در حوزه سلامت استان خوزستان در دانشگاه علوم پزشکی اهواز
  نمایشگاه دستاوردهای سازمان غذا و دارو در مقابله با قاچاق و تقلب در کالاهای سلامت محور
  دکتر ایرج نظری: باید فعالیت‌های پژوهشی در راستای نیازهای جامعه انجام دهیم
  حجت‌الاسلام والمسلمین آیت عادلی‌نژاد: اگر پژوهش در جامعه حاکم شود، بسیاری از مشکلات حل خواهند شد.
  آئین تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه علوم پزشکی اهواز در سال 1395
  برگزاری دومین کنگره ملی علوم حرکت بالینی در دانشگاه علوم پزشکی اهواز
  سلمانزاده: سلامت مقوله ای فرابخشی است و همه اجزا و سازمان های جامعه باید دست به دست هم دهند تا ما جامعه ای سالم داشته باشیم.

خبر فوری: وزیر بهداشت: انسجام و وحدت ملی، بهترین پاسخ به اظهارات نابخردانه ترامپ است