دوشنبه، 5 تیر 1396 - 08:16
- اندازه متن: + -  کد خبر: 11678صفحه نخست » اخبار معاونت هاشنبه، 27 خرداد 1396 - 13:07
برگزاری سه کارگاه آموزشی در مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی دانشگاه

کارگاه جداسازی، تکثیر و کشت سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی موشی

به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه، کارگاهی تحت عنوان " روش استخراج، تکثیر و کشت سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی" در مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی در دو نوبت صبح و عصر و به صورت تئوری و عملی برگزار گردید

در این کارگاه دکتر قاسم ساکی رئیس مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی با همکاری الیاسی دانشجوی دوره دکترای ژنتیک مولکولی درخصوص اهمیت سلول های بنیادی نکاتی را بیان نموده و شرکت کنندگان به صورت عملی و تئوری با روش استخراج، تکثیر و کشت سلول های بنیادی مشتق از بافت چربی موشی آشنا شدند و در پایان به سوال ها و ابهامات مطرح شده پاسخ دادند.

در ادامه رئیس مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی از تصمیم شورای عالی مرکز جهت افزایش برگزاری کارگاه هایی در زمینه استخراج سلول های بنیادی از منابع مختلف همچون ژله وارتون بند ناف، خون بند ناف، مغز استخوان و ... خبر داد.

همچنین کارگاه جداسازی، تکثیر و کشت سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از ژله وارتون بند ناف انسانی نیز در مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی برگزار شد.

در این کارگاه دکتر قاسم ساکی توضیحاتی در خصوص سلول های بنیادی ارائه دادند و سپس به شرح روش جداسازی، تکثیر و کشت سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از ژله وارتون بند ناف انسانی پرداخته و در ادامه آتیه کرد کشت سلول ها را در آزمایشگاه به صورت عملی آموزش دادند و در پایان نیز به پرسش های شرکت کنندگان به صورت کامل و جامع پاسخ داده شد.

کارگاه مهندسی بافت، کشت سلول های بنیادی بر روی داربست

در این کارگاه که به صورت تئوری و عملی برگزار شد، دکتر داریوش بیژن نژاد عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی به توضیح و شرح سلول های بنیادی و کشت آنها بر روی داربست پرداخت و شرکت کنندگان را با تعریف داربست و دلیل استفاده از آن درکشت سلول آشنا نمود.

در ادامه دکتر سعید آزنده عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی توضیحات و نکات دیگری را درخصوص کشت سلول های بنیادی بر روی داربست ارائه داده و در پایان خانم حبیبی با همکاری خانم کرد دانشجویان کارشناسی ارشد علوم تشریح به آموزش کشت بر روی داربست و ارائه نکات مهم در این خصوص پرداختند.

گفتنی است در پایان دکتر آزنده و دکتر بیژن نژاد ضمن نظارت برروند کار عملی، به ابهامات شرکت کنندگان پاسخ دادند.

خبر فوری: دکتر سلمان زاده: شعار سازمان بهداشت جهانی امسال برای روز دخانیات؛ دخانیات تهدیدی برای همه