دوشنبه، 3 مهر 1396 - 14:01
- اندازه متن: + -  کد خبر: 11755صفحه نخست » اخبار فرهنگ سلامتشنبه، 10 تیر 1396 - 10:15
آسیب های چشمی در بیماری دیابت

دیابت زمانی رخ می دهد که بدن قادر به تولید میزان کافی هورمون انسولین نیست و یا اثر انسولین تولید شده کاهش یابد. انسولین در بدن آسیب های چشمی در بیماری دیابتبا به طور طبیعی با مصرف برخی غذاها تنظیم می شود اما بدن افراد مبتلا به دیابت قادر به تنظیم میزان قند و دیگر کربوهیدرات های مورد نیاز به روش معمول نیست.

دیابت نوع یک در نتیجه عدم تولید یا تولید کم انسولین در بدن رخ می دهد. دیابت نوع 1 معمولا توسط تزریق انسولین کنترل می شود به همین دلیل گاهی با عنوان دیابت وابسته به انسولین نامبرده می شود.

در دیابت نوع 2 نیز بدن مقداری انسولین تولید می کند اما این میزان یا ناکافی است یا بدن قادر به استفاده مناسب از آن نیست. دیابت نوع 2 معمولا توسط تغذیه (رژیم غذایی)، ورزش یا قرص و دارو کنترل می شود. این نوع دیابت معمولا به عنوان دیابت غیر وابسته به انسولین شناخته می شود.

دیابت بارداری نیز معمولا در سه ماهه دوم یا سوم بارداری رخ می دهد و در اغلب موارد پس از پایان بارداری برطرف می شود اما احتمال ابتلا به دیابت های نوع 1 و 2 را در سال های بعد زندگی افزایش می دهد.

با توجه به اینکه یکی از عوارض و آسیب های بیماری دیابت متوجه چشم هاست بنابراین درباره آسیب های این بیماری به چشم ها با دکتر قادریان فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز گفت و گو کردیم.

دکتر سید بهمن قادریان در این باره گفت: کاهش دید و کوری ناگهانی در فرد از عوارض دیابت بر چشم است.

وی اظهارکرد: دیابت نوعی بیماری است که تقریبا همه ارگان های بدن را درگیر می کند؛ یکی از این ارگان های مهم، چشم است. در این بیماری، عروق شبکیه تحت تاثیر قرار می گیرند. کاهش دید و حتی کوری ناگهانی در فرد از عوارضی است که بیماری دیابت به همراه دارد.

فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز افزود: بدون در نظر گرفتن آسیب دیدگی چشم ها بر اثر تروما و ضربه ها، می توان گفت شایع ترین علت منجر به کوری در افراد، بیماری دیابت است که کنترل قندخون می تواند به کاهش این عارضه کمک کند.

قادریان تاکید کرد: با توجه به ایجاد عوارض این چنینی، به همه افراد دیابتی توصیه می شود هر سال معاینه چشم انجام دهند. در این صورت چنانچه تغییرات جزئی در چشم ها ایجاد شود، می توان با درمان های ساده از گسترش این عارضه جلوگیری کرد.

خبر فوری: دکتر ایدنی: آمادگی همکاری دانشگاه علوم پزشکی اهواز با دانشگاه میسان عراق در حوزه سلامت