شنبه، 29 مهر 1396 - 12:58
- اندازه متن: + -  کد خبر: 12040صفحه نخست » اخبارچهارشنبه، 12 مهر 1396 - 11:48

لیدا ممبینی مدیر امور پرستاری معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز هدف از ساماندهی واحد مراقبت در منزل را ساماندهی، تداوم و مدیر امور پرستاری معاونت درمان دانشگاه مزایای مراکز مشاوره و ارائه مراقبت پرستاری در منزل را تشریح کردهماهنگی در ارائه مراقبت از بیمار پس از ترخیص از بیمارستان دانست.

وی ادامه داد: از مزایای مراکز مشاوره و ارائه مراقبت پرستاری در منزل می توان به مراقبت ایمن و حرفه ای در منزل، کاهش زمان بستری در بیمارستان و مراکز درمانی، کاهش و کنترل عفونتهای بیمارستانی، کاهش دوران نقاهت، توانبخشی و بهبود کیفیت مراقبت پرستاری و ارتقاء رضایت مندی بیمار و خانواده اشاره کرد.

ممبینی وظایف و اختیارات مراکز مشاوره و مراقبت پرستاری در بیمارستان را شامل وظایف عمومی و وظایف اختصاصی برشمرد و گفت: وظایف و اختیارات عمومی این مراکز شامل موارد زیر است:

• آموزش رعایت موازین بهداشت جسمی – روانی ، اجتماعی و معنوی
  • آموزش و مشاوره به خانواده جهت تامین نیازهای عاطفی، روانی فرد و نحوه برخورد در مورد عکس العملهای غیر طبیعی
  • آموزش بهداشت ازدواج
  • آموزش مراقبتهای دوران بارداری و پس از زایمان
  • آموزش رعایت بهداشت وتنظیم خانواده
  • آموزش نحوه مراقبت از نوزاد شیرخوار
  • آموزش رژیم غذایی مناسب
  • آموزش رعایت اصول نگهداری بیمار در منزل
  • آموزش نحوه پیشگیری از بیماریهای بومی، مواجهه شدن با بیماریهای واگیر و غیر واگیر
  • آموزش نکات ایمنی در سوانح ، حوادث طبیعی در حد وظایف پرستاری
  • آموزش پیشگیری از سوء مصرف مواد
  • بررسی وضعیت سلامت افراد خانواده، کنترل مرتب فشار خون
  • آشنا کردن خانواده با علائم و نشانه های اولیه اختلالات روانی در طول چرخه زندگی و احتراز از برخوردهای نامناسب مددجو
  • آموزش جلوگیری از ضایعات جسمی، حرکتی و ارجاع موارد مشکوک

مدیر امور پرستاری معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز وظایف اختصاصی را در ادامه شامل موارد زیر دانست:

• کنترل عفونت در منزل
  • مراقبت پرستاری از سالمند در منزل
  • مراقبت و تدابیر پرستاری در ناراحتی چشم ، گوش، حلق و بینی
  • مراقبت و تدابیر پرستاری مددجویان قلبی و ریوی
  • مراقبت و تدابیر پرستاری از پوست
  • مراقبت و تدابیر پرستاری از  دستگاه گوارش
  • مراقبت و تدابیر پرستاری در مایع درمانی، دارو دادن، شکستگی، فوریت های پزشکی، ادراری تناسلی، بازتوانی بیماران مبتلا به سکته و اختلالات غدد مترشحه داخلی و......

وی در خصوص وظایف وتدابیر پرستاری توان بخشی عنوان کرد: ارائه مراقبت پرستاری از عقب ماندگان ذهنی – حرکتی، ارائه مراقبت پرستاری از بیماران مزمن و روانی جامعه، ارائه مراقبت پرستاری به سالمندان معلول جسمی حرکتی در جامعه، ارائه مراقبت پرستاری به منظور پیشگیری از پیشرفت معلولیتها و عوارض آنها، انجام درمانهای دارویی برای مددجو طبق تجویز پزشک از مهمترین وظایف و تدابیر پرستاری توان بخشی می باشند.

ممبینی تعداد مراکز  فعال موجود در سطح اهواز4 مرکز عنوان کرد و گفت: تعداد مراکز مورد نیاز در سطح اهواز را به ازای هر 50 هزارنفر جمعیت تحت پوشش یک مرکز مورد نیاز است و در شهرهای با جمعیت کمتر از 50 هزار نفر به دو مرکز مجوز داده می شود.

مدیر امور پرستاری معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در خصوص ساختار واحد مراقبت پرستاری در منزل مستقر در بیمارستان اظهار داشت:  این واحد زیر مجموعه مدیریت پرستاری بیمارستان است که حداقل توسط یک کارشناس پرستاری در هر شیفت اداره می شود. پرستار یاد شده باید دارای مدرک کارشناسی با 5 سال سابقه کار بالینی، مدیریتی آموزشی باشد که صرفاً به انجام امور مربوطه اشتغال داشته باشد . همچنین ساعات کار واحد باید به گونه ای برنامه ریزی شود تا در زمان ترخیص بیماران فعال باشد.

وی وظایف واحد و کارشناس مراقبت پرستاری در منزل را به شرح زیر بیان کرد:

1. برنامه ریزی جهت آشناسازی بیماران بستری و خانواده آنان با امکانات و مزایای مراقبت در منزل
  2. آشناسازی تمامی کادر درمانی با فرآیندهای ارائه خدمت و مراقبت پرستاری در منزل
  3. برگزاری جلسات هماهنگ در سطح بیمارستان و بخشهای درمانی جهت توسعه مراقبت در منزل
  4. کمک به شناسایی بیماران بستری واجد شرایط وخانواده آنان
  5. شناسایی مراکز فعال در سطح منطقه و شهرستان
  6. معرفی بیمار به مراکز مراقبت در منزل طرف قرارداد
  7. نظارت بر قرارداد اولیه فی مابین مرکز و بیمار
  8. هماهنگی با نمایندگان مراکز طرف قرارداد جهت معرفی بیماران
  9. رضایت سنجی از بیماران معرفی شده به مراکز طرف قرارداد و خانواده آنان و ارائه گزارش به مسئولین
  10. پی گیری فعال دریافت گزارشات از بیماران معرفی شده و خانواده آنان
  11. دریافت شکایات بیماران و خانواده آنان و ارجاع به نهادهای نظارتی