صفحه اول    درباره وب دا    معرفی رئیس، معاونین و مدیران دانشگاه    تماس با ما  
یکشنبه، 28 آبان 1396 - 05:57   
  سرخط اخبار:  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 12092صفحه نخست » اخبار فرهنگ سلامتپنجشنبه، 19 مرداد 1396 - 13:19
دانستنی های مفید درباره خرما
تحقیقات درباره خرما نشان داده که این میوه می تواند پیشگیری از بسیاری از سرطان ها همچون کولون، معده وغیره را در پی داشته باشد

حسین عبدالعزیزی کارشناس صنایع مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: خرما میوه ای است دانستنی های مفید درباره خرمابسیار مقوی که مواد معدنی بسیاری چون آهن، پتاسیم، روی، منگنز و ویتامین های A-B-E را داراست. تحقیقات درباره ی خرما نشان داده که این میوه میتواند پیشگیری از بسیاری از سرطانها مانند کولون، معده و.... را در پی داشته باشد.

وی افزود: از خواص خرما می توان به ملین بودن آن و خنثی کردن اسید اضافی معده اشاره کرد. می توان از این میوه در درمان زیادی اسید معده و ترش کردن و دل درد نیز بهره گرفت.

عبدالعزیزی در زمینه فرآورده های صنعتی خرما اظهار کرد: این فرآورده ها شامل شیره خرما، قند مایع، خمیر خرما، مربای خرما و ترشی خرما است.

این کارشناس صنایع مواد غذایی افزود: یکی از فرآورده های مهم خرما شیره آن می باشد.این محصول از تغلیظ عصاره خرما در سطح آزمایشی و فشار اتمسفری و در سطح صنعتی توسط دیگ پخت تحت خلاء تولید می شود. شیره دارای همان مشخصات عصاره است با این تفاوت که غلظت بیشتری دارد،متداولترین بریکس شیره خرما 75 می باشد.

عبدالعزیزی بیان کرد: از آنجا که بخش عمده ای از قند خرما گلوکز و فروکتوز می باشد، در صورت فراگیری فن آوری تولید قند مایع و با توجه به تمایل روز افزون در استفاده از قند مایع در محصولات قنادی می توان از خرما استفاده اقتصادی کرد.

وی ادامه داد: یکی از ساده ترین و پر مصرف ترین فرآورده های خرما خمیر آن می باشد، این محصول پس از کنترل درصد رطوبت(26-20 درصد) خرما و چرخ نمودن آن تهیه می گردد وبه صورت خمیر نگه داری می شود.خمیرخرما دارای مصارف متعدد از جمله استفاده از آن در انواع شکلاتها، صنایع شیرینی پزی و مخلوط های خرما و خشکبار می باشد.

عبدالعزیزی گفت: از دیگر فرآورده صنعتی خرما می توان از مربا و مارمالاد خرما نام برد. مربای خرما دارای طعم کارامل و اسیدیته مناسبی است و گاهی مصرف شکر را تا 40 درصد کاهش می دهد.

وی بیان کرد: تولید این فراورده خرما در کشورهای عراق، عربستان و مصر از مراحل اولیه رشد خرما صورت می پذیرد و روش مناسبی برای کاهش ضایعات ارقام غیر صادراتی گزارش شده است.


عبدالعزیزی در پایان خاطرنشان کرد: خرما به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی قند و انواع مواد مغذی دیگر به عنوان سوبسترای مهم در تولید سرکه،انواع اسیدهای آلی ،الکل و پروتئین تک یاخته ای محسوب می شود.

   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
پربیننده ترین مطالب
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  تماس با ما ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
تمامی حقوق این سایت متعلق به روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز میباشد
استفاده از مطالب سایت فقط با ذکر منبع مجاز می باشد
پشتیبانی توسط: خبرافزار
  خبر فوری: وزیر بهداشت: انسجام و وحدت ملی، بهترین پاسخ به اظهارات نابخردانه ترامپ است