یکشنبه، 28 آبان 1396 - 05:57
- اندازه متن: + -  کد خبر: 12112صفحه نخست » اخبار بیمارستان هاچهارشنبه، 25 مرداد 1396 - 12:12
خطر غرق شدگی در کودکان را جدی بگیرید

یکی از بیشترین میزان مرگ و میرهای کودکان ناشی از حوادث غیرترافیکی مربوط به غرق شدگی است. غرق شدگی از علل شایع مرگ خطر غرق شدگی در کودکان را جدی بگیریدکودکان 1 تا 4 سال است، احتمال غرق شدگی کودکان در عمق کمتر از سه سانتی متر آب نیز وجود دارد.

مراقب کودکان در حمام باشید و هرگز کودک را در کنار آب، وان حمام و دوش آب حتی برای مدت کوتاهی رها نکنید. اطمینان حاصل کنید که استخرهای شنا و حوض ها در ساختمان شما، در همسایگی شما و یا محله ی شما از همه طرف حفاظ دارد . درب ورودی آن ها را همیشه بسته نگه دارید. سطل ها، تشت ها و حوضچه ها را خالی نگهداری کنید. کودک خود را وقتی نزدیک آب است (وان حمام، لگن آب بازی، سطل، تشت و توالت) به دقت زیر نظر بگیرید به دقت زیر نظر بگیرید. کودکان وقتی نزدیک آب هستند باید توسط یک فرد بالغ تحت نظر قرار گیرد.

در صورتی که کودکی غرق شد چه باید کرد؟

حیاتی ترین زمان برای نجات فرد غرق شده چند دقیقه اولِ پیش از رسیدن نیروهای امداد است. پس همگان باید اصول نجات غریق و احیای قلبی – ریوی را بدانند. طبیعتاً سرعت عمل، حفظ خونسردی و دستپاچه نشدن خیلی مهم است.

1. احیا را با خارج سازی ایمن و هرچه سریعتر کودک از آب شروع کنید.
  2. کودک را به پشت، طوری که سر او از سینه اش پایین تر باشد بخوابانید.
  3. همه لباس های خیس را از تن کودک در آورید و با پارچه یا حوله او را خشک و گرم کنید.
  4. پس از خارج کردن کودک از آب، تنفس او را بررسی کنید، اگر کودک نفس ندارد، فوراً تنفس دهان به دهان و عملیات احیا آغاز شود و این کار را ادامه دهید، زیرا تا یک ساعت پس از قطع تنفس امکان بازگشت آن وجود دارد.

برای انجام تنفس دهان به دهان باید سر با یک دست به عقب خم شود و با دست دیگر فک به سمت بالا کشیده شود تا دهان باز شود و زبان نتواند ته حلق را ببندد (قبل از این کار اطمینان حاصل شود به سر و گردن کودک ضربه یا آسیب وارد نشده است) .

سوراخ های بینی کودک، با فشار انگشتان بسته و سپس در دهان کاملاً دمیده شود و  به  بالا آمدن قفسه سینه ی کودک توجه شود. دهان از دهان کودک برداشته شود تا هوای دمیده شده خارج شود. 5 بار در دقیقه این کار تکرار شود تا تنفس کودک برگردد. اگر پس از چند بار تنفس دهان به دهان، کودک هنوز کبود یا رنگ پریده است امکان دارد دچار ایست قلبی نیز باشد. درصورت ایست قلبی باید ماساژ قلبی نیز داده شود.

حتی اگر به نظر بیاید کودک بهبود یافته است به بیمارستان رسانده شود زیرا ممکن است آب درون شش هایش رفته باشد و باعث آسیب دیدگی آنها شود.

خبر فوری: وزیر بهداشت: انسجام و وحدت ملی، بهترین پاسخ به اظهارات نابخردانه ترامپ است