یکشنبه، 2 مهر 1396 - 22:13
- اندازه متن: + -  کد خبر: 12159صفحه نخست » اخبار فرهنگ سلامتچهارشنبه، 1 شهریور 1396 - 15:30
فوق تخصص بیماریهای ریه: طبق توصیه های ضروری در زمان نخستین بارش های پاییزی، مهمترین مورد در خصوص افراد پرخطر که در خانواده هایی با زمینه آلرژی قوی زندگی می کنند، این است که ضمن استفاده از داروهای پیشگیری کننده با تجویز پزشک، تا حد امکان از منزل خارج نشوند، درب و پنجره ها را بسته نگه دارند و نهایتا" در صورت لزوم هنگام خروج از منزل داروهای ضروری، ماسک و اسپری خود را به همراه داشته باشند.

لزوم پیشگیری از وقوع اختلالات تنفسی به دنبال بارش نخستین باران های پاییزی از زبان دکتر حانیه راجیدکتر حانیه راجی عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی جندی اهواز با اشاره به اهمیت نفس کشیدن برای ادامه حیات یک انسان و اینکه در صورت عدم رسیدن چند دقیقه هوا به ریه سبب مرگ انسان می شود، محافظت از ریه و دستگاه تنفسی را امری مهم قلمداد نمود و گفت: آسم بعنوان یک بیماری التهابی رایج است. این بیماری مزمن که مجاری هوایی را تحت تاثیر قرار می دهد، گاهی دارای علائم متغیر و عود کننده، انسداد برگشت پذیر جریان هوا با نشانه های رایج شامل خس خس، سرفه و تنگی نفس می باشد که به سه گانه آسم معروف است‏.

وی ضمن بیان این مطلب که در فصل پاییز بدلیل آغاز بارش ها و گرده افشانی گیاهان، فصل آلرژی نامیده می شود، اظهار داشت: برخی از افراد با داشتن زمینه حساسیت و آلرژی علائمی چون آب ریزش، عطسه، گرفتگی بینی، ترشحات گوش، حلق و بینی از دغدغه های اصلی آنها است، گاهی اوقات بدلیل تحریک پذیری بیش از حد مجاری هوایی در فصلهای بهار و پاییز دچار مشکل می شوند. از این رو توصیه می شود از پیش جهت درمان اقدام کنند و از هر گونه سهل انگاری بپرهیزند.

راجی در تشریح پروتکل درمانی پیشگیرانه مشکلات تنفسی اذعان داشت:  طبق توصیه های ضروری در زمان نخستین بارش های پاییزی، مهمترین مورد در خصوص افراد پرخطر که در خانواده هایی با زمینه آلرژی قوی زندگی می کنند، این است که ضمن استفاده از داروهای پیشگیری کننده با تجویز پزشک، تا حد امکان از منزل خارج نشوند، درب و پنجره ها را بسته نگه دارند و نهایتا" در صورت لزوم هنگام خروج از منزل داروهای ضروری، ماسک و اسپری خود را به همراه داشته باشند.

وی در بخش دیگر به  مسائل زیست محیطی اشاره نمود و گفت: مواردی چون هرس کردن بعضی از گیاهان توسط شهرداری می تواند از جمله اقدامات موثر در کاهش مراجعات به مراکز درمانی باشد. از این رو هرس کردن درختانی با ارتفاعات زیاد که ظاهری قله ای شکل دارند، بدلیل گرده افشانی در فصل پاییز می تواند در این خصوص کمک کننده و بسیار موثر باشد.

این فوق تخصص بیماریهای ریه به افرادی که به آسم فصلی مبتلا هستند، توصیه کرد: علاوه بر تنگی نفس، علائمی شامل خس خس کردن و سرفه پس از یک فشار تنفسی زیاد می تواند مشکل ساز باشد. همچنین بسیاری از افرادی که زمینه آلرژی دارند، اگر با اولین بارش پاییزی مبتلا به تنگی نفس همراه با سرفه های خشک و همچنین مکررا" دچار سرما خوردگی شدند و این سرما به درون سینه پیش رفت، باید بدانند این موارد عموما" از علائم سرماخوردگی نیست و از نشانه های ظاهری آسم سرفه و آلرژی می باشد که در کودکان بسیار شایع است.

عضو هیئت علمی دانشگاه در پایان بر درمان بیماری‌های تنفسی بر اساس تشخیص نوع بیماری توسط پزشک معالج تأکید کرد و اظهار داشت: درمان این نوع بیماریها با توجه به حاد و مزمن بودن، شدت علایم و عوارض بر جای مانده بر دستگاه تنفسی متفاوت است.

خبر فوری: دکتر ایدنی: آمادگی همکاری دانشگاه علوم پزشکی اهواز با دانشگاه میسان عراق در حوزه سلامت