شنبه، 27 آبان 1396 - 21:50
- اندازه متن: + -  کد خبر: 12179صفحه نخست » یادداشت چهارشنبه، 1 شهریور 1396 - 15:36
پیام تبریک رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی استان خوزستان به مناسبت روز پزشک

بسمه تعالی

به واسطه مسئولیت خود و به واسطه افتخار وابستگی ام به حرفه مقدس پزشکی، روز پزشک و زادروز طبیب والامقام حضرت شیخ الرئیس ابوعلی سینا را به همه همکاران عزیزم تبریک عرض می کنم.پیام تبریک رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی استان خوزستان به مناسبت روز پزشک

حضرت امام صادق (ع) در حدیثی گهربار، انسانها  را از سه گروه بی نیاز نمی داند، ایشان می فرماید: اهل هیچ سرزمینی از وجود سه گروه از همنوعان خود که در کار دنیا و آخرتشان به آنان پناه برده می شود، بی نیاز نیستند و اگر آن ها را نداشته باشند، نابسامان  و سرگردان می شوند: اول دانشمند پرهیزکار، دوم حاکم نیکوکار و فرمانروا و سوم پزشک ماهر و مورد اعتماد.

این نقل ارزشمند جایگاه والای پزشک را در دین مبین اسلام و مذهب جعفری به خوبی ترسیم می کند. با توجه به ماهیت کار پزشک، او باید در طول دوران آموزش پزشکی و حتی در هنگام درمان، پیچیدگی های نظام هستی و جزئیات آناتومی و فیزیولوژی بدن انسان را مورد مطالعه قرار دهد. این فرآیند باعث می شود که پزشک بیش از سایر افراد توجه به عظمت الهی و نظام پر رمز وراز خلقت داشته باشد، لذا  زمینه خداشناسی و  کسب معنویت و رفتارهای اخلاقی  انسانی برای او فراهم تر است؛ زیرا این حرفه بیشتر از سایر حرفه ها انسان را با خدا مرتبط می کند.

به استناد همین روایت و برداشت از آن است که تلاشگران عرصه سلامت جامعه هم عرض تلاشگران عرصه حاکمیتی و امنیت جامعه و همردیف عالمان پرهیزکار تلقی می شوند. در سایه تلاش و پشتکار پزشکان متعهد ایران اسلامی امروز شاهد رشد و بالندگی در حوزه سلامت هستیم که نمونه ای بارز و مثال زدنی از آن دفاع مقدس است. دفاع مقدس تابلوی زیبای ترسیم شده در پیشانی تاریخ پر افتخار ایران است که قطعه پزشکان آن پرفروغ وبه رنگ فرشتگان الهی قلم خورده است.

پیشرفت های جامعه پزشکی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران رشد چشمگیری داشته است و می توان گفت جامعه پزشکی جزو افتخارات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران می باشد و در این سی و شش سال پس از انقلاب شاهد رشد و توسعه  فضاهای آموزشی و فضاهای فیزیکی در حوزه سلامت هستیم .

آثار این رشد و شکوفایی در جای جای میهن اسلامی به وضوح قابل مشاهده می باشد و ما باید شکرگزار این نعمت ها باشیم و شکرگزاری جامعه پزشکی در برابر جایگاه رفیع خود این است که با تمام توان و دلسوزانه  در خدمت مردم عزیز و مداوای بیماران نیازمند باشد و از منابع موجود به درستی استفاده گردد.

بیمــاران و دردمندان نه فقط برای تسکین و درمان دردهای جسم کـــه در مقام مشاوره و راهنمایی در مقاطع گوناگون زندگی، به طبیب مراجعه کرده و می کنند؛ زیرا پزشک در افق نگاه و قضاوت ایشان، شخصیتی علمی و آراسته به فضائل والای اخلاقی است. پزشکان با تاسی از آموزه‌های الهی و انسانی، رعایت اخلاق پزشکی و بهره گیری از دانش و تجربه، در فرآیند سلامت انسان‌ها به‌عنوان یکی از تاثیرگذارترین بسترهای دستیابی به توسعه پایدار و ایجاد جامعه متعالی، نقش آفرین هستند.

یکی از آسیبهای امروز جامعه پزشکی شکل گیری روابط ناسالم مالی بین پزشک و بیمار است که ضربه سنگینی به اعتماد بیماران به درمانگران خود وارد کرده است که امیدوار هستیم همکاران عزیز خود به درمان این آسیب بپردازند تا هیچگاه شاهد ورود مجریان حکومتی و قانون به این عرصه نباشیم.

در پایان ضمن تبریک این روز به تمام پزشکان و تلاشگران عرصه سلامت، برای اعضای جدید سازمان نظام پزشکی استان آرزوی موفقیت دارم و امیدوار هستم که از لاک محافظه کاری خارج وبه پشتوانه رای اعضا به مشکلات صنفی اعضا پرداخته و از طرفی فعالانه نیز در رفع آسیبهای حرفه پزشکی کوشا باشند.

دکتریاور شاه‌ولی

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی

و رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی استان خوزستان

خبر فوری: وزیر بهداشت: انسجام و وحدت ملی، بهترین پاسخ به اظهارات نابخردانه ترامپ است