یکشنبه، 28 آبان 1396 - 05:57
- اندازه متن: + -  کد خبر: 12292صفحه نخست » اخبارچهارشنبه، 15 شهریور 1396 - 10:30
معایب و مزایای لمینیت و کامپوزیت دندان
یک متخصص دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی گفت: برای زیبایی و ترمیم دندان های قدامی(جلویی) 2 راه ونیر سرامیکی(لمینیت) و ونیر کامپوزیتی پیشنهاد می شود که البته هر کدام موارد تجویز خاص و معایب و مزایایی دارند

دکتر ارمغان علیخانی عضو هیئت علمی دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در خصوص مزایا و معایب لمینیت و کامپوزیتمعایب و مزایای لمینیت و کامپوزیت دندان دندان اظهار کرد: وجود تغییر رنگ، شکستگی، فاصله و پریدگی دندان می تواند لزوم استفاده از لمینیت و یا کامپوزیت باشد.

وی افزود: برخی از بیماران بدون هیچ مشکل و با دندان های سالم و تنها برای تغییر دادن رنگ دندان و ایجاد طرح لبخند زیبا به دنبال انجام این روش های ترمیمی و زیبایی هستند که با توجه به شرایط دندانی، سن و سطح توقع افراد، دندانپزشک متخصص زیبایی بهترین طرح درمان را برای بیمار درنظر خواهد گرفت.

علیخانی ادامه داد: ونیر کامپوزیتی در داخل مطب انجام می شود و در مقایسه با ونیر سرامیکی احتمال رنگ پذیری و لب پریدگی در آن بیشتر است و مدت زمان طولانی برای انجام این روش در مطب لازم است.

این متخصص دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی گفت: از محاسن این روش هزینه کمتر، تراش ندادن و به دلیل انجام تمام مراحل درمانی در مطب، از نظر ایجاد تشابه رنگ و فرم با دندان اصلی مناسبتر است.

وی افزود: در روش ونیر سرامیکی (لمینیت)، هفت دهم تا یک میلی متر از سطح دندان تراشیده و قالب به لابراتوار فرستاده و پوسته چینی سرامیکی ساخته می شود.

علیخانی بیان کرد: از آنجا که انتخاب رنگ در مطب انجام شده و در لابراتوار ساخته می شود، هزینه بالاتری دارد و به دلیل تراشیدن دندان به افراد با سن پایین توصیه نمی شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اظهار کرد: از مزایای این روش این است که دچار پریدگی نمی شود و تنها در صورت فشار زیاد و ضربه شکسته می شود و رنگ ثابت تری دارد.

وی گفت: موارد تجویز هر یک از این 2 روش خاص است و در مواردی هیچیک را نمی توان جای دیگری استفاده کرد.
علیخانی ادامه داد: برای دندان های با فاصله و یا دارای اندازه کوچک، که دندان ها فضای کافی برای انجام کار دارند و تراش زیادی لازم نیست، ونیر سرامیکی توصیه می شود.

این متخصص دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی اضافه کرد: برای سنین پایین تر و دندان های چسبیده به هم کامپوزیت پیشنهاد می شود چون در صورت نارضایتی بیمار به مرور زمان، می توان آن را با لمینیت جایگزین کرد.

وی بیان کرد: کامپوزیت نیازمند مراقبت بیشتر است و با ترمیم تعداد کمتری از دندان ها و هزینه کمتر نتیجه بهتری حاصل می شود ولی در هر حال نتیجه زیبایی در هر 2 روش یکی است.

علیخانی در خصوص مراقبت های پس از انجام این روش های زیبایی اظهار کرد: برای مراقبت های لازم پس از انجام روش های لمینیت و یا ونیر کامپوزیتی، بهتر است پس از استفاده از نوشیدنی یا غذاهای رنگ دار، دندان ها شسته شود و رنگدانه طولانی مدت با دندان در تماس نباشد.

این متخصص دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی تاکید کرد: حداقل روزی 2 بار مسواک بزنند و نخ دندان استفاده کنند و گاز زدن و خوردن غذاها از جمله سیب و هویج و همینطور عادت شکستن تخمه با دندان های جلو ممنوع است.

خبر فوری: وزیر بهداشت: انسجام و وحدت ملی، بهترین پاسخ به اظهارات نابخردانه ترامپ است