چهارشنبه، 22 آذر 1396 - 13:41
- اندازه متن: + -  کد خبر: 12314صفحه نخست » اخباریکشنبه، 19 شهریور 1396 - 13:36
فراگیرترین نشانه شانه منجمد درد، خشکی و گرفتگی مداوم مفصل شانه است

فراگیرترین نشانه شانه منجمد درد، خشکی و گرفتگی مداوم مفصل شانه استدکتر احمد دشت بزرگ عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از بیماری شانه یخ زده به معنای محدودیت شدید حرکتی در مفصل شانه نام برد و افزود: یکی از شایعترین علل شانه منجمد یا یخ زده درد شبانه در ناحیه شانه است.

وی ضمن بیان یکی از ریز فاکتورهای این بیماری، گفت: زنان به مراتب بیشتر از مردان به بیماری یخ زدگی شانه مبتلا می شوند که به علت التهاب و سفت شدن کپسول مفصلی با درد آغاز می شود و بعد از درد نواحی، مفاصل خشک شده و فرد برای مدتی دچار محدودیت حرکت می شود. این محدودیت نیز به این صورت است که دست بیمار به سمت بالا حرکت نمی کند و از پشت به ناحیه کمر نمی رسد، این محدودیت حرکت کم کم تشدید می یابد. شیوع این بیماری در دوران میانسالی و پیری بیشتر از دوران جوانی است و معمولا" در سنین بالای 45 سال رخ می دهد.

دشت بزرگ بیماری دیابت را یکی از مهمترین علائم این عارضه قلمداد نمود و گفت: احتمال بروز شانه یخ زده در بیماران مبتلا به دیابت 5 برابر بیشتر از افراد عادی است. البته کم کاری و پرکاری غده تیروئید، شکستگی های اطراف مفصل شانه، جراحی سر و گردن و یا ضربه های وارده به این نواحی، دیسک گردن، بی حرکتی های طولانی مدت و بیشتر از حد طبیعی که گاهی به هر دلیلی برای بیمار تجویز می شود، از دیگر علائم مستعد کننده در ایجاد این بیماری بشمار می روند.

وی ضمن تاکید بر این مطلب که فراگیرترین نشانه شانه منجمد درد، خشکی و گرفتگی مداوم مفصل شانه است، در خصوص راهکارهای درمانی این بیماری اذعان داشت: علاوه بر تشخیص علت زمینه ای و برطرف نمودن آن، کنترل قند خون درمان بیماریهای تیروئید، پرهیز از نرویدی حرکتی غیر ضروری از موارد بسیار ضروری می باشد.

وی در بخش دیگری ضمن اشاره به داروهای ضد درد و التهاب، بر اهمیت نقش ورزش در درمان این بیماری تاکید کرد و اظهار داشت: فیزیوتراپی نقش قابل توجهی در کمک به برگشت حرکات طبیعی به مفصل شانه دارد. همچنین در راستای بهبود درد و حرکات مفصل شانه گاهی تزریقات درون مفصلی، روشهای جراحی جدید، آرتروسکوپی شانه (جراح شانه می تواند داخل مفصل شانه را مشاهده کند و بافت ضعیف شده، پاره یا تخریب شده را تشخیص دهد) می تواند تاثیر بسزایی بر افزایش سرعت دامنه حرکتی بیماران داشته باشد.

این فوق تخصص ارتوپد بیماری مفصلی خشکی و یخ زدگی شانه را یک بیماری خود محدود شونده خواند و افزود: شاید این بیماری طی دوره ای سه ساله خود به خود درمان شود، اما باعث می شود فرد تحرک خود را از دست بدهد و این بی تحرکی ضعف  و ناتوانی عضلات شانه را بدنبال داشته باشد. هدف از درمان این است که طول این دوره کوتاه شود و بیمار سریعتر این دوره را سپری کند و به زندگی طبیعی خود باز گردد.

این متخصص استخوان و مفاصل در پایان با تأکید بر صاف راه رفتن در دوران نوجوانی که از بروز قوز پشت و در نتیجه شانه منجمد در بزرگسالی جلوگیری می کند، خاطرنشان ساخت: دیابت اولین گزینه ای است که هنگام مراجعه بیمار، توسط پزشک مورد بررسی قرار می گیرد. بطور کلی احتمال اینکه افراد عادی دچار بیماری یخ زدگی شانه شوند 2 درصد است ولی این احتمال در افرادی که مبتلا به دیابت هستند، حدودا" به 15 درصد می رسد.

دکتر شاطر زاده: حوزه علوم حرکتی و سلامت که وارد مقوله ای جدید به نام پزشکی باز ساختی شده است
  استقبال از سردار سرتیپ خادم سیدالشهدا در فرودگاه اهواز
  برگزاری جلسه پرداخت مطالبات معوقه بیمارستان های خصوصی از طریق بیمه ها
  برگزاری اولین جلسه خانه مشارکت مردمی در حوزه سلامت استان خوزستان در دانشگاه علوم پزشکی اهواز
  نمایشگاه دستاوردهای سازمان غذا و دارو در مقابله با قاچاق و تقلب در کالاهای سلامت محور
  دکتر ایرج نظری: باید فعالیت‌های پژوهشی در راستای نیازهای جامعه انجام دهیم
  حجت‌الاسلام والمسلمین آیت عادلی‌نژاد: اگر پژوهش در جامعه حاکم شود، بسیاری از مشکلات حل خواهند شد.
  آئین تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه علوم پزشکی اهواز در سال 1395
  برگزاری دومین کنگره ملی علوم حرکت بالینی در دانشگاه علوم پزشکی اهواز
  سلمانزاده: سلامت مقوله ای فرابخشی است و همه اجزا و سازمان های جامعه باید دست به دست هم دهند تا ما جامعه ای سالم داشته باشیم.

خبر فوری: وزیر بهداشت: انسجام و وحدت ملی، بهترین پاسخ به اظهارات نابخردانه ترامپ است