یکشنبه، 2 مهر 1396 - 09:37
- اندازه متن: + -  کد خبر: 12337صفحه نخست » اخبارچهارشنبه، 22 شهریور 1396 - 11:49
تبخال و راه های درمان آن
یک متخصص پوست و مو در خصوص عارضه تبخال، راه های پیشگیری و درمان آن نکاتی را تشریح کرد

دکتر سیما رسایی متخصص پوست و مو و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز  اظهار کرد: تبخال یک عفونت ویروسی و شامل تیپ یک و 2 است که تبخال و راه های درمان آندر کودکان و بزرگسالان بروز می کند.

وی افزود: در کودکان زمانی که ویروس از طریق تماس با ترشحات و بزاق آلوده برای نخستین بار وارد بدن می شود با علائمی شبیه به سرماخوردگی ، ضعف و بی اشتهایی و تب، ضایعات و زخم هایی را بر روی سطح مخاط دهان ایجاد می کند.

رسایی ادامه داد: در این نوع از تبخال، لثه ها متورم و گاهی دچار خونریزی و کودک دچار بی اشتهایی می شود.

این متخصص پوست و مو بیان کرد: ولی در بزرگسالان نخستین تماس با این ویروس علامت خاصی ایجاد نمی کند و اطراف لب و مخاط بینی به همراه ترشحاتی از این ناحیه ظاهر می شود.

وی گفت: گاهی روی تبخال میکروب هایی اضافه می شود و ضایعه دیگری به نام زرد زخم که یک عفونت باکتریایی است را ایجاد می کند.

رسایی اظهار کرد: طول دوره این ضایعه، یک هفته یا 10 روز است و با بهبود آن ممکن است تغییر رنگ در محل زخم ایجاد شود.

این متخصص پوست و مو ادامه داد: وقتی ویروس تبخال وارد بدن شود تا آخر عمر باقی می ماند و با استرس و کابوس های شبانه، نور آفتاب، تب، عفونت های ویروسی و عادت ماهیانه بروز می کند.

وی اضافه کرد: زمانی که فرد دچار این نوع عارضه می شود از طریق ترشحات زخم و بزاق می تواند آن را انتقال دهد و همچنین فرد مبتلا به تبخال باید از سرایت ترشحات به دیگر قسمت های بدن به ویژه چشم خودداری کند چون ممکن است زخم قرنیه و دیگر مشکلات را ایجاد کند.

رسایی گفت: تیپ 2 در ناحیه تناسلی ایجاد شده و جزو بیماری های مقاربتی محسوب می شود و درد و سوزش ادرار ایجاد می کند.

این متخصص پوست و مو توصیه کرد: با توجه به اینکه یک یا 2 هفته پس از بهبودی ترشحات امکان آلوده بودن ناحیه تناسلی به ویروس وجود دارد در نتیجه باید مراقبت لازم صورت گیرد.

وی اظهار کرد: در صورت مزمن و تکرار شدن این نوع عفونت ها، باید از نظر ابتلا به عفونت های دیگر آزمایش خون انجام شود.

رسایی افزود: به تازگی تعداد قابل توجهی از بیماران پس از لیزر درمانی در مراکز غیر مجاز دچار تبخال و زگیل در ناحیه تناسلی می شوند چون زیر نظارت پزشک متخصص انجام نمی گیرد.

این متخصص پوست و مو گفت: برای درمان و کوتاه کردن طول دوره این عارضه، استفاده از کمپرس سرد، کرم های موضعی و در برخی افراد خاص با توجه به تشخیص پزشک متخصص استفاده از داروهای خوراکی توصیه می شود.

وی ادامه داد: شست و شوی تبخال با صابون اجازه تشکیل عفونت ثانویه روی زخم و حادتر شدن آن را نمی دهد.

رسایی خاطرنشان کرد: ویروس تبخال ارثی نیست و در تماس با افراد آلوده منتقل می شود.

این متخصص پوست و مو بیان کرد: از روبوسی با فرد مبتلا به تبخال خودداری کنید، از قاشق و لیوان آلوده پیش از شست و شو استفاده نکنید و ضایعات دست کاری نشود.

خبر فوری: دکتر ایدنی: آمادگی همکاری دانشگاه علوم پزشکی اهواز با دانشگاه میسان عراق در حوزه سلامت